A növény minden része ehető:
• Az áréri japánkeserűfű az őshazájában mindennapos táplálék, tehát nem gyomként tartják számon.
• Fiatal hajtásai tavasszal ehetők főzve, mint a spárga. Savanykás ízűk miatt felhasználhatók rebarbara helyett is: süteményben, gyümölcslevesben, lekvárban.
A második világháborúban a katonák a növény levelét dohány helyett használták.
• Az idősebb hajtások és hajtásvégek is megfőzhetők, enyhébb rebarbarára emlékeztetők. Japánban helyenként fiatal, zsenge „mandulaízű' szárát fogyasztják nassolnivalóként fogyasztják
• Magja nyersen vagy főzve ehető, bár nem túl szapora, hiszen elég apró. Lisztté őrölve levest lehet vele sűríteni és ízesíteni.
• A zsenge gyökerek főzve, salátába kiválóak.
A legnagyobb érv a japánkeserűfű mellett:
Az ártéri japánkeserűfű kivonata, a resveratrol, egy szupererős antioxidáns, amely segíthet:
- a vérnyomás csökkentésében,
- a szív- és érrendszeri egészség javításában,
- a gyulladások és a daganatok elleni küzdelemben
- és a memória és a hangulat javításában is.
Ezenkívül az ártéri japánkeserűfűnek a Lyme-kór és a szívbetegségek kezelésében is szerepe lehet. A növény képes csökkenteni a baktériumok és a vírusok terjedését a testben, mivel hatékonyan támogatja az immunrendszer működését.
Az ártéri japánkeserűfű kivonata a táplálék kiegészítőkben és a gyógynövény-kivonatokban is megtalálható, és általában kapszulák, tabletta vagy tinktúra formájában kerül forgalomba
.
(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!