Olvassa régebbi számainkat az archívumban. Tovább az archívumhoz
A Zöld Újság már digitálisan is olvasható. Tovább a legfrissebb számunkhoz
2022. 09. 13
A lábnak, mint egy összetett és csodálatos „szerkezetnek” a mozgását az izmok összehangolt működése adja. A múló idővel azonban nagyon sokat veszítünk testünk izomtömegéből, és így annak erejéből! Ez pedig a test mozgásának, mozgatásának korlátozásához vezet, melynek végső stádiuma a függetlenségünk elvesztése!

2022. 09. 13
Egyre többen küzdenek valamilyen ételintoleranciával, ételallergiával és esznek valamilyen allergén(ek)től mentesen. Sokan ezt csak egyféle mai divatnak, hóbortnak tartják. Valójában azonban folyamatosan nő a valamilyen ételérzékenységgel küzdő emberek száma. Sokszor ez már egészen kicsi gyermekkorban megjelenik, de a kor előrehaladtával az emésztőrendszer beérik és egyre kevésbé szívódnak fel olyan anyagok, amelyek tüneteket okozhatnak.

2022. 09. 13
A magyar felnőttek jelentős súlytöbbletéhez és kirívóan rossz egészségi állapotához az egészségtelen táplálkozás és a mozgásszegény életmód egyaránt hozzájárul. Egyes statisztikák szerint a Magyarországon élő három felnőttből kettő túlsúlyos vagy elhízott. Étrendünkre főleg az állati eredetű zsír és a nem megfelelő zöldség- és gyümölcsfogyasztás a jellemző. Egy felnőtt naponta csupán 7000 lépést tesz meg, mindössze 10 percet sportol és több mint 5 órát ül a megváltozott életformánk miatt.

2022. 08. 15
Napjaink egyik legtöbb embert érintő problémája a stresszesség és a szorongás. Többek között ezekre a problémákra is segítséget nyújthat a CBD. A szorongás negatív hatással lehet a teljesítőképességre és a koncentrációra, mivel az ilyen helyzetekben sokan elvesztik a cselekvőképességüket, és nem tudnak kiszakadni a szorongás spiráljából. Érthető tehát, hogy a szorongók többsége szabadulni akar az érzés alól, felül akarnak kerekedni a stresszes helyzeteken. Sokan az alkoholban és a cigarettában találnak rövid távú segítséget, azonban ezeknek a káros szenvedélyeknek a következményei súlyosak.

2022. 08. 12
A szív- és érrendszeri betegségek vezető halálokok hazánkban. A hirtelen szívhalál, az infarktus, a stroke az évtizedeken át, némán zajló érelmeszesedés következménye. Az érrendszer egészségét alapvetően az életmódunk határozza meg. Az érrendszer állapotának felmérése, károsodásának korai kimutatása lehetőséget ad korunk egyik legnagyobb kihívásának, az érelmeszesedés folyamatának befolyásolására.

2023. 02. 13
Sokunk problémája a visszér, amely a lábszárban jelentkező kellemetlen, szúrós fájdalommal, nehézláb érzéssel, lábdagadással társul.

2022. 08. 10
A szervezet jó előre jelez, hogy baj lesz. Figyelj oda!

2022. 08. 10
Vesekő kezelésére egy egyszerű népi gyógymódot ajánlunk, amely pár nap alatt képes kihajtani a vesékből a már kialakult homokot vagy követ.

2022. 08. 02
Nehezül az emésztés, és elhízáshoz, betegséghez vezethetnek.