Lapozzon bele a digitális Zöld Újságba!
Tovább a digitális újsághoz
2021. 10. 15
Frissítő íze mellett sokoldalú gyógynövény is?

2021. 10. 15
Fogyókúrázás nélkül is fogyhatsz ezzel a módszerrel.

2021. 10. 15
Nagyon sok nőnél, diagnosztizálnak petefészek miómát és cisztát. Azoknál a nőknél a legnagyobb a kockázat, akik belépnek a változó korba.

2021. 10. 14
A puffadt lábfej, a köröm elváltozásai, a bütykök, sebhelyek egy-egy betegségre utalhatnak.

2021. 10. 11
A felvágottas szendvics helyett próbáld ki ezt! Egészségesebb és táplálóbb!

2021. 09. 28
Az alma után a legkedveltebb őszi gyümölcsünk a szőlő. Az édes szemek nem csak az ízlelőbimbóinkat kényeztetik, de kimondottan jót tesznek az egészségünknek is. A szőlőben található többek között B1-, B2-, K- és C-vitamin, kálium, kalcium, magnézium, niacin. Folsav-és biotintartalma révén segíti az anyagcserét és jótékony hatással bír az immunrendszerre. Íme 12 olyan jótékony hatás, ami miatt érdemes beiktatni a szőlőt a mindennapi táplálkozásunkba.

2021. 09. 17
Napjainkban sokkal nagyobb szükségünk van természetes gyógyszerekre az évente több milliós tételben fogyasztott kémiai eredetű erős nyugtatók helyettesítésére, mint bármikor azelőtt. A stresszérzékenység, túlhajszoltság és ingerlékenység ugyanis hosszú távon nem szüntethető meg nyugtatókkal. A nyugalmat és az alvást nem lehet narkotikummal helyettesíteni. Ma már senki sem vitatja, hogy a szintetikus nyugtatók felelőtlen használatával totális zsákutcába jutottunk.

2021. 09. 15
A fokhagymától eltekintve nincs a vöröshagymánál egészségesebb étel. Évezredek óta ismert gyógyhatását már híres ókori orvosok feljegyzései is dicsérik. A vöröshagymát, amely gyógyhatását legerőteljesebben nyers állapotban fejti ki, manapság már túl ritkán fogyasztjuk. A hagyma illata a fokhagymaszaghoz hasonlóan túlságosan zavarja civilizált orrunkat. Ez nagy kár, mert ismert, hogy olyan országokban, ahol részben a szegénység miatt, részben a helyi szokások alapján még ma is sok fokhagymát és vöröshagymát fogyasztanak, lényegesen ritkább a rák, a cukorbetegség és az arterioszklerózis és a hozzá kapcsolódó, rettegett szívinfarktus előfordulása, mint nálunk. Ez nem is meglepő, ha figyelembe vesszük e növény gyógyhatásait.

2021. 09. 15
A kérdés aktuálisabb, mint valaha. Vajon elég erős önmagában az immunrendszerünk? Szüksége van arra, hogy támogassuk? Ha igen, hogyan? Mindenesetre tény, hogy ha megfelelően működik szervezetünk védekezőképessége, akkor hatékonyabban küzdünk meg a kórokozókkal.