Lapozzon bele a digitális Zöld Újságba!
Tovább a digitális újsághoz
2022. 05. 23
Az Echinacea (kasvirág) fajok Észak-Amerikából származnak, ahol az indiánok hagyományos gyógynövényként használták, különféle betegségek kezelésére. Később az európai telepesek átvették a növény gyógyászati felhasználását, amely az egész világon elterjedt.

2022. 05. 23
Nálunk sajnos nem túl népszerű, ritkán találkozunk vele a kiskertekben. Pedig ez a gyógynövény igazi gasztronómiai élmény, levelének az íze az uborkáéra míg virágának az íze a sárgadinnyére emlékezet.

2022. 05. 19
Sok ember szenved ízületi problémáktól, amely bár elsősorban az idősebb korosztályt érinti.

2022. 05. 19
Nem szabad pánikolni, mert azzal csak rontasz a helyzeten.

2022. 05. 19
Több száz éve tudják, hogy van a tenyéren egy pont, amin keresztül hatni tudsz a nyak fájdalmaira!

2022. 05. 13
Egészségünk és jólétünk jelentős mértékben függ attól, hogy testünk hogyan képes eltávolítani a méreganyagokat. A környezetünk tele van toxikus anyagokkal, gondoljunk csak a tisztálkodószerek összetevőire vagy a rengeteg feldolgozott élelmiszerre. Kevés olyan ember van, akinek nincs szüksége időnként egy komoly méregtelenítésre. Legjobb módja ennek májunk méregtelenítése.

2022. 05. 13
A spenót ínyenc változata. A parajjal, a céklával, a cukorrépával rokon ősi kultúrnövény. Szinte teljesen száműzték napjainkra a szántóföldekről, mert a termesztése kevésbé gazdaságos és a növény a hidegre érzékeny. Pedig már a rómaiak is ismerték a mángoldot. Ők terjesztették el a mai Észak-Olaszország, Svájc, Franciaország tájain. Német fajtáját a húsos leveléért, más fajtákat a vaskos levélnyélért termesztik.

2022. 05. 06
Az orvos szerint az sem mindegy, hogyan méred a vérnyomásodat!

2022. 10. 03
Életkortól függetlenül ajánlott! Nagyon hasznos, és egyáltalán nem megerőltetőek ezek a gyakorlatok.