Olvassa régebbi számainkat az archívumban. Tovább az archívumhoz
A Zöld Újság már digitálisan is olvasható. Tovább a legfrissebb számunkhoz
2023. 03. 21
Ha hajlamos vagy az éjszaka közepén rendszerint ugyanakkor felébredni, akkor érdemes lehet magad kivizsgáltatnod, mert bármiféle betegség, probléma vagy rendellenesség is állhat a dolog mögött.

2023. 03. 17
Az étkezési szokások és az egészséges táplálkozás kérdése nagyon sokféle módon megközelíthető. Az hogy mit eszünk reggelire nagyban függ a környezetünktől, a szokásainktól és a hagyományainktól is. Van azonban 5 olyan dolog, ami többet árt mint használ, ha szerepel a napindító étkezésünkben.

2023. 03. 17
Az édeskömény tea nem csak kismamáknak való! A számos egészségügyi problémára hasznos lehet. Az édeskömény magjai gazdagok ásványi anyagokban és vitaminokban, például A-, C-, és B-vitaminokban, valamint kalciumban, vasban és káliumban is.

2023. 03. 17
A fülcsengés, más néven tinnitus, olyan zajok észlelése, amelrye nem hangforrás okoz, és rajtunk kívül senki más sem hall. Ez lehet csengés, sípolás, zümmögés. Általában csak az egyik, de van, hogy minkét fülben észlelhető, de konkrétan nem tudjuk meghatározni, merről is halljuk. A fülcsengés okai változatosak lehetnek, és nem mindig könnyű azonosítani őket.

2023. 03. 16
A komló nem csak a sörfőzéshez elengedhetetlen összetevő, hanem gyógyhatásai miatt is érdemes beépíteni az étrendedbe. Az alábbiakban megismerhetsz néhány fontos egészségügyi előnyt, amiért érdemes fogyasztani

2023. 03. 16
A kálmos gyógyászati felhasználása évszázadokra nyúlik vissza, és számos betegség kezelésére használták, mint például az emésztési problémák, a szédülés, az álmatlanság, az ízületi gyulladás, valamint a memória és a koncentráció javítása.

2023. 02. 20
Kevesen ismerik, pedig nagyon sokoldalú: fejfájásra, lázra, porckopásra, lábgombára, és még egy sor problémára van hatása.

2023. 02. 16
A térdfájás az egyik leggyakoribb mozgásszervi panasz, sok különböző probléma állhat a kialakulásának a hátterében, ráadásul minél idősebb valaki, annál nagyobb az esélye a rendszeres térdfájásra.

2023. 02. 13
Ha több, mint három jellemző rád ezek közül a tünetek közül, akkor valószínű, hogy a májaddal gond van.

2023. 02. 01
Maradék krumplipüréből is jó!