Lapozzon bele a digitális Zöld Újságba!
Tovább a digitális újsághoz
2021. 06. 17
A legtöbb ember azért nem szereti a zúzát, mert nem tudja, hogyan kell helyesen megkészíteni azt.

2021. 06. 17
Ezek a természetes szerek nem ártalmasak a bőrre, bárki használhatja.

2021. 05. 31
Ne hagyd, hogy a fájdalom elrontsa az életed! Az alábbiakban 22 gyógymódot mutatunk, melyek segítségével megszabadulhatsz a térdfájdalomtól!

2021. 05. 28
A cikk első részében az ízületi rendellenességek közül az ízületi kopást (arthrosis) jártuk körül, most pedig a leginkább számottevő ízületi sérülésekkel és a gyulladással foglalkozunk.

2021. 07. 07
Az evés összetartja a testet és a lelket, mondja a népi bölcsesség. Az utóbbi évtizedekben a gazdaságilag fejlett országokban sajnos visszájára fordult ez a mondás. Sok ember a táplálkozással összefüggő betegségektől vagy a túlsúlytól szenved, sőt a helytelen táplálkozás akár az életet is megrövidítheti.

2021. 05. 26
A nyaki gerinc a gerinc legmozgékonyabb része – működéséből adódik: a fejet minden irányba fordítja, mozgásterjedelme óriási. Ez különösen az alsó szelvényekre érvényes, ahol a jelentősen kisebb mozgásterjedelmű háti gerinccel határos. Ezért éppen ezen a területen lépnek fel nyíró- és centrifugális erők, amelyek a nyaki gerinc szalagjait erősen igénybe veszik.

2021. 06. 16
A gyermekláncfű minden része, a gyökerétől a virágáig gyógyító hatással rendelkezik.

2021. 05. 24
Az antociánok természetes növényi pigmentek, bioflavonoidok. A növényi pigmenteket különböző csoportokba sorolhatjuk. Vannak a karotinoid típusú vegyületek, ide tartozik például a likopin vagy a karotin. Vannak a xantofillek, amelyek oxigéntartalmú karotinoidok, és az őszi levelek sárgás színéért felelősek. A harmadik csoportba a porfirin vázas pigmentek tartoznak, ide tartozik például a kékeszöld klorofill. A legváltozatosabb színeket adó csoportot pedig az antociánok alkotják, ugyanis ezen vegyületek színe a narancsvörös árnyalattól egészen az ibolyakékig változhat.

2021. 05. 22
Számos civilizációs betegség mutatkozik meg a látás romlásában. Sokszor az idősebb korosztály tagjai jobban látnak, mint a fiatalok. A számítógépek, TV és okostelefonok képernyője tehető leginkább felelőssé mindezért. Ez oda vezetett, hogy például Ázsiában a gyerekek 70%-a már szemüveges, és a helyzet minden évben romlik. De ennek nem kellene így lennie. Olvasd el cikkünket, és megtudhatod mit tehetsz szemeid egészségének megőrzésért!

2021. 05. 22
Több, mint 80 éve ismert, hogy az állandó stressz, a félelem számtalan betegséghez vezet. Tudjuk, hogy lebénítja immunrendszerünket, megfoszt bennünket a tiszta gondolkodástól, krónikus gyulladáshoz, szívkatasztrófához vezet, mégsem vesszük komolyan és főleg nem tudjuk helyesen kezelni.