Olvassa régebbi számainkat az archívumban. Tovább az archívumhoz
A Zöld Újság már digitálisan is olvasható. Tovább a legfrissebb számunkhoz
2023. 05. 16
Az üde, friss ízű akácvirág dzsem elkészítése nem bonyolult feladat. Kezdők is bátran belevághatnak!

2023. 05. 16
A legjobb akkor kiásni ehhez a recepthez a pitypangot, amikor még javában virágzik, de sem túl zsenge, sem túl öreg a növény, és nincsenek még rajta fehér vitorlás magok.

2023. 05. 09
Sokan levágják és kidobják, pedig nem csak a legfinomabb, hanem az egyik legegészségesebb része!

2023. 03. 31
Ha a szervezet visszatartja a folyadékot ödéma, vagyis végtagduzzanat alakul ki. A nem túl esztétikus látványt egy idő után fájdalmas, lüktető érzés is kíséri. Ha te is gyakran küzdesz lábduzzadással, érdemes kipróbálni az alábbi igen hatásos gyógymódot.

2023. 03. 31
A betegségek általában nem hirtelen alakulnak ki. Termesztésen a legfontosabb a megelőzés, de az is lényeges, hogy a már kialakult problémákat minél hamarabb kezeljük, kezeltessük. Ehhez azonban figyelnünk kell a testünk, például a kezünk jelzéseire, amelyek fontos támpontok lehetnek a diagnosztizálásban. De egészen pontosan mire utalhatnak a leggyakoribb „kéztünetek”?

2023. 03. 30
A benne lévő hatóanyagok tinktúra, kenőcs vagy pakolás formájában gyors segítséget nyújthatnak ízületi és reumás panaszok esetén. Erőteljes gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatása miatt képes az ízületi fájdalmat szüntetni és lehúzni a gyulladást. Fő hatóanyaga az allantoin, serkenti a vérellátást, elősegíti a sejtek regenerációját.

2023. 03. 28
Különösen a tavaszi időszakban fontos a fogyasztása, amikor a szervezet raktárai már kimerülőben vannak!

2023. 03. 23
Nézd meg a fogtérképen, hogy melyik fog mely szerveddel áll kapcsolatban.

2023. 03. 23
A jód egy fontos ásványi anyag, amely elengedhetetlen a szervezetünk számára. A jód az egészséges pajzsmirigyműködéshez szükséges, amely számos fontos funkciót lát el a testünkben, például a metabolizmus, a szív- és érrendszeri egészség és az idegrendszeri fejlődés szabályozásában.

2023. 03. 23
Az ártéri japánkeserűfű, más néven az egyik leginkább elterjedt invazív növény a világon. Az utóbbi években hazánkban is megjelent. Európába először 1823-ban hozták, egy hollandi botanikus kertbe, onnan vadult el. Később dísznövényként és takarmányként is ültették. Gyökerein keresztül kiválasztott kémiai anyagok segítségével teljes mértékben gátolja más fajok csírázását és egyedfejlődését, ezért nagyon körültekintően kell ültetni. És miért írunk egy ilyen növényről? Mert csodálatos gyógyhatásai vannak.