Lapozzon bele a digitális Zöld Újságba!
Tovább a digitális újsághoz
2021. 07. 27
A verejtékmirigyek bőrünk irharétegében található külső elválasztású szerveink, elsődleges feladatuk a verejték termelése, ezáltal a szervezet hűtése. Az általuk termelt, a bőr felületére kivezetett váladékot verejtéknek, a folyamatot verejtékezésnek vagy izzadásnak nevezzük. Verejtékmirigyek az emberi test szinte teljes felületén találhatók. Magas külső hőmérséklet esetén az izzadás a homlokon kezdődik, majd a test többi részére is kiterjed, utoljára a tenyéren és talpon jelenik meg. Ezzel szemben érzelmi stressz esetén az izzadás a tenyéren, a talpon, valamint a hónaljakban a legerősebb.

2021. 07. 19
Az előírt étrenden élők közül sokan jelentették, hogy javult a szexuális életük, a hangulatuk és energikusabbak lettek.

2021. 07. 15
A vízhajtók segítenek a testnek megszabadulni a fölösleges folyadéktól, főleg a víztől és a nátriumtól, mivel stimulálja a veséket, hogy több nátriumot ürítsen a vizelettel és ezáltal a test kiüríti a felesleges vizet a szervezetből.

2021. 07. 13
Az emésztőszervi betegségek egyre nagyobb problémát jelentenek világszerte, hazánkban minden tizedik embert érinti enyhe vagy súlyos panaszokat okozva. A vastagbél, végbél daganatok nőknél az emlő, férfiakban a tüdőrák után a második leggyakoribb rosszindulatú daganat típus. Egészségünk megóvása érdekében figyelnünk kell a legfontosabb tartópillérének számító emésztőrendszer épségére.

2021. 06. 28
Mindenkinek érdemes elolvasni, mi ennek az oka!

2021. 06. 28
A fiatalok és felnőttek szervezetét is megviselheti a nyári hőség, de főleg az idősek vannak kitéve az erős kánikulának. Ezért elengedhetetlen a bőrük és szervezetük védelme.

2021. 06. 25
Így biztosan nem fogsz rossz dinnyét választani!

2021. 06. 25
A kollagén leggazdagabb forrása ez a kása, így megfiatalítja a bőrödet, táplálja a hajhagymákat és a körmöt is egészségessé teszi.

2021. 06. 22
A kóros bőrhámlást, amikor a test immunrendszere megtámadja bőrsejteket, pikkelysömörnek vagy pszoriázisnak nevezzük. Ez egy autoimmun kórkép, amelyben a férfiak és a nők egyaránt érintettek, és több típusa létezik.

2021. 06. 18
Ez a csodanövény megvédi az ember szervezetét.