Lapozzon bele a digitális Zöld Újságba!
Tovább a digitális újsághoz
2021. 08. 28
Szervezetünk egészséges működéséhez megfelelő ásványi anyag bevitel szükséges. Ezek a létfontosságú, szervetlen anyagok szükségesek a sejtek elektrokémiai folyamataihoz, a folyadékterek, sav-bázis egyensúly fenntartásához. Az ásványi anyagok részt vesznek a csontrendszer felépítésében, enzimek aktiválásában vagy gátlásában, anyagcsere folyamatokban. Ha nem gondoskodunk megfelelő ásványianyag bevitelről, egészségünk megromlik és sokkal rövidebb életet élünk, mint élhetnénk.

2021. 08. 25
Számos indok lehet arra, hogy miért kell lecserélni a régi életed. Előfordulhat, hogy a diéta nem elég, esetleg már számos fogyókúrán túl vagy és eleged lett a sikertelenségből. Esetleg orvosi javaslat, utasítás hatására szükséges megválni a régi szokásoktól. Ha másképp szeretnéd érezni magad, vagy másképp szeretnél kinézni, nem új ruhákra van szükséged. Bár szerencsés esetben a későbbiekben kisebb méretűre...

2021. 08. 22
Életünket számtalan betegség nehezítheti. Legyen szó akár légúti problémákról, fájdalomról, gyulladásról, vírusokról, gombákról vagy baktériumokról, rengeteg gyógymóddal találkozhatunk, melyek között olyan is akad, amelyek semmilyen következménnyel, mellékhatással sem járnak.

2021. 08. 13
A seprűvénák vagy visszerek apró, kitágult vénák a bőr felülete alatt. Könnyen eltüntetheted őket.

2021. 08. 12
Biztosan te is etted, de tudtad, miért jó?

2021. 08. 12
A nyár elképzelhetetlen a lila virág, a levendula illata nélkül. A Napvirág Manufaktúra nyári natúrkozmetikumainak is sztárszereplője, nem is véletlenül. A levendulás készítmények egész évben keresett termékek. Legyen szó bőr- vagy hajápolásról, dezodorálásról vagy kézfertőtlenítésről, a levendula igazi jolly joker, amiért érdemes rajongani.

2021. 08. 12
Jégárpáról akkor beszélünk, ha egy jól körülhatárolható, fájdalmatlan, rugalmas csomó jelenik meg a szemhéj szövetrétegeiben. Szemhéjunk Meibom-mirigyei olajos váladékot termelnek, amely a szempillákra jutva a könnyfilm lipidrétegét biztosítja. Ha azonban a mirigy kivezető csövei elzáródnak, a váladék pangása következtében jégárpa alakul ki, amely begyulladhat és fájdalmassá válhat. Ha a mirigy és környezete bakteriális fertőzés miatt gyullad be, árpa keletkezik, melynek tünete egy fájdalmas, vörös dudor a szemhéj szegélyén.

2021. 08. 11
A körömvirág kedves, dekoratív kertvirág. A talajjal szemben nincsenek nagy igényei, szereti a napos helyet. Nagy, ragyogóan sárga vagy narancssárga, többnyire dús szirmú fészekvirágzatával és friss zöld színű levelével minden kertnek vagy parknak kellemes színfoltja.

2021. 08. 01
A migrén a leggyakrabban emlegetett fejfájás-típus. Gyakran az erős fejfájás szinonimájaként használják, helytelenül. A fejartériák – hirtelen fellépő véredényfeszüléssel, majd a feszülés oldódásával okoznak migrénes fejfájást. A migrénre jellemző gyakori féloldali fájdalom a nőknél sokkal inkább előfordul, mint férfiaknál.