Olvassa régebbi számainkat az archívumban. Tovább az archívumhoz
A Zöld Újság már digitálisan is olvasható. Tovább a legfrissebb számunkhoz
2023. 08. 24
Egy friss felmérés szerint tízből hat ember nem fogyaszt elegendő mennyiségű folyadékot. A testünk azonban jelez. Eleinte enyhék a tünetek, majd a szervezetünk vészüzemmódba kapcsol.

2023. 08. 23
Vajon egy újabb divathullámról beszélünk, a CBD esetében vagy egy olyan anyagról, ami ténylegesen segítséget nyújthat? Szerencsére erre a kérdésre egyszerű megadni a választ. Alábbi írásunkban pontosan erre vállalkozunk.

2023. 08. 22
Sajnos a májrák már akkor okoz tüneteket mikor már a késői szakaszában van. Ez megnehezíti a betegség gyors diagnosztizálását, és a kezelés elkezdését, emiatt sokszor akkor fordulnak segítségért a betegek, amikor már késő.

2023. 08. 21
Az évszázadok óta használt gyógynövények között a rozmaring (Rosmarinus officinalis) különleges helyet foglal el. Nem csak az ételízesítésben játszik fontos szerepet, hanem hosszú múltra tekint vissza gyógyászati felhasználása is. A rozmaring az aromaterápiától a gyógyteákig számos formában alkalmazható, éppen ezért számtalan úton támogathatja egészségünket. Ebből most csak hetet emelünk ki, a teljesség igénye nélkül.

2023. 08. 17
A kérdés évszaktól függetlenül mindig aktuális. Elég erős önmagában az immunrendszerünk vagy szükséges, hogy folyamatosan támogassuk? Tudományosan bizonyított, hogy ha nem megfelelően működik a szervezetünk védekezőképessége, akkor sem a kórokozókkal nem tudunk hatékonyan megküzdeni, sem a méregtelenítési funkciók nem működnek normálisan és a szabadgyököket sem tudjunk hatékonyan semlegesíteni. Ez pedig betegségekhez, korai öregedéshez fog vezetni.

2023. 08. 14
Érik a szeder, de nem csak a gyümölcsöt, a levelét is érdemes gyűjteni. Kimondottan jóízű tea készíthető belőle, amely számtalan egészségügyi panaszra is gyógyír lehet.

2023. 08. 14
Annyi hatóanyag van benne, hogy a gyógyító szerzetesek külön kertekben termesztették a kolostorok udvarában.

2023. 08. 14
Augusztustól indul a lecsó igazi szezonja, amikor rendszeresen kerül az asztalra, bográcsba, a fagyasztóba és befőttes üvegekbe is. Nem túlzás azt állítani, hogy ahány ház, annyiféle lecsó recept. Ha szeretnél igazán különleges, nyári zamatot belecsempészni, akkor ezt a recept neked való.

2023. 06. 23
A kor előrehaladtával a vállfájdalom egyre gyakrabban jelentkezhet, rossz esetben tartóssá is válhat.

2023. 06. 06
Gyerekjáték elkészíteni. Figyeljünk, mert most virágzik, most kell szedni.