Olvassa régebbi számainkat az archívumban. Tovább az archívumhoz
A Zöld Újság már digitálisan is olvasható. Tovább a legfrissebb számunkhoz
2023. 11. 10
A sólámpák készítése a Himalája sóbányáiból származó kristályok válogatásával indul. Az előkészített sótömbökből formázzák és csiszolják a lámpát, majd belehelyezik az elektromos lámpatestet. A sókristályok nemcsak dekoratívak, hanem pozitív ionokat bocsátanak ki magukból, hozzájárulva a levegő minőségéhez és potenciálisan az egészség javításához. A sólámpák készítése egy olyan művészi és technológiai folyamat, amely a hagyományok és a modern funkciók egyesítésére összpontosít.

2023. 11. 09
Egyértelműen meg lehet állapítani bizonyos betegségeket a vizelet színéből. A vizelet színe leggyakrabban a bevitt folyadék mennyiségétől változhat, de előfordulhat, hogy a bevitt étel, vagy bizonyos gyógyszerek miatt áll be ilyen jellegű változás.

2023. 09. 29
Napjainkban, amikor a világ megállni látszik egy-egy vírus vagy egészségügyi kihívás miatt, az egyszerű és természetes megoldások népszerűsége egyre növekszik. Most egy egyszerű, mégis hatékony receptet osztunk meg veletek, amely segíthet abban, hogy jobban érezzük magunkat, és talán a betegség első jeleinél megállíthatjuk a bajt.

2023. 08. 31
Ezek a kérdések mindig is foglalkoztatták és foglalkoztatják az embereket. Hogyan tudjuk megfékezni a civilizációs betegségeket, olyanokat, mint az érelmeszesedés, az elbutulás, macula degeneráció, rák? Ezeknek a problémáknak az alapja a szabadgyökök által okozott lipid-peroxidáció.

2023. 08. 30
Az alábbiakban a teljesség igénye nélkül tíz természetes megoldást mutatunk be a baktériumok legyőzésére vagy távoltartására. Ezek a természetes antibiotikumok könnyen beszerezhetőek, és mellékhatásoktól mentesen használhatóak. Bár nem helyettesítik a hagyományos gyógyszereket, hozzájárulhatnak egészségünk megőrzéséhez.

2023. 08. 30
Tudtad, hogy az uborka nemcsak a saláták királynője, hanem egy igazi gyógyerőbomba? Ez bizonyára sokakat meglep, de tény, hogy az uborka igen sokoldalú gyógynövény. Lássuk, mire használhatjuk:

2023. 08. 28
Tudományos bizonyítást nyert az az ismert mondás, hogy „napi egy alma, az orvost távol tartja”.

2023. 08. 24
Egy friss felmérés szerint tízből hat ember nem fogyaszt elegendő mennyiségű folyadékot. A testünk azonban jelez. Eleinte enyhék a tünetek, majd a szervezetünk vészüzemmódba kapcsol.

2023. 08. 23
Vajon egy újabb divathullámról beszélünk, a CBD esetében vagy egy olyan anyagról, ami ténylegesen segítséget nyújthat? Szerencsére erre a kérdésre egyszerű megadni a választ. Alábbi írásunkban pontosan erre vállalkozunk.

2023. 08. 22
Sajnos a májrák már akkor okoz tüneteket mikor már a késői szakaszában van. Ez megnehezíti a betegség gyors diagnosztizálását, és a kezelés elkezdését, emiatt sokszor akkor fordulnak segítségért a betegek, amikor már késő.