Lapozzon bele a digitális Zöld Újságba!
Tovább a digitális újsághoz
2021. 09. 15
A fokhagymától eltekintve nincs a vöröshagymánál egészségesebb étel. Évezredek óta ismert gyógyhatását már híres ókori orvosok feljegyzései is dicsérik. A vöröshagymát, amely gyógyhatását legerőteljesebben nyers állapotban fejti ki, manapság már túl ritkán fogyasztjuk. A hagyma illata a fokhagymaszaghoz hasonlóan túlságosan zavarja civilizált orrunkat. Ez nagy kár, mert ismert, hogy olyan országokban, ahol részben a szegénység miatt, részben a helyi szokások alapján még ma is sok fokhagymát és vöröshagymát fogyasztanak, lényegesen ritkább a rák, a cukorbetegség és az arterioszklerózis és a hozzá kapcsolódó, rettegett szívinfarktus előfordulása, mint nálunk. Ez nem is meglepő, ha figyelembe vesszük e növény gyógyhatásait.

2021. 09. 15
A kérdés aktuálisabb, mint valaha. Vajon elég erős önmagában az immunrendszerünk? Szüksége van arra, hogy támogassuk? Ha igen, hogyan? Mindenesetre tény, hogy ha megfelelően működik szervezetünk védekezőképessége, akkor hatékonyabban küzdünk meg a kórokozókkal.

2021. 09. 06
A nőkre nézve sokkal nagyobb a kockázat!

2021. 09. 03
Reggeli ébredés után a legegyszerűbb kideríteni, hogy vajon szenved-e a szervezetünk valamilyen hiánytól, felfedezni az esetleges betegségre utaló jeleket.

2021. 08. 29
A jód a természetben megtalálható, szervezetünk működéséhez elengedhetetlenül szükséges esszenciális elem. Részt vesz az anyagcsere-folyamatokban, hozzájárul a pajzsmirigy normál működéséhez, a szellemi működés fenntartásához, az idegrendszer működéséhez, a bőr egészségének megőrzéséhez, valamint gyermekek esetében segíti a növekedést.

2021. 08. 27
Túlsúlyosaknak, cukorbetegeknek kifejezetten ajánlott - akár mindennapos fogyasztásra.

2021. 08. 27
Sokan gondolják úgy, hogy a kalcium pezsgőtabletta sok gondot megold. Jót tesz a szervezetünknek és garantálja azt, hogy hosszú évekig ne legyen problémánk a csontozatunkkal. Az igazság azonban az, hogy a kalcium pótlása K2-vitamin bevitele nélkül nem csak hatástalan, de még egészségkárosító hatással is rendelkezhet.

2021. 08. 26
Az orvosok és a természetgyógyászok is egyetértenek abban, hogy Magyarországon a magas vérnyomás népbetegség. A lakosság 50-54 százalékánál, de idősebb korban akár nagyobb százalékánál is előforduló állapot vagy betegség.