Lapozzon bele a digitális Zöld Újságba!
Tovább a digitális újsághoz
2021. 11. 30
Nem elég, ha csak ritkán méretjük meg a vérnyomást!

2021. 11. 29
Az egészség megőrzésének és az öngyógyításnak az egyik legrégebbi módszere nem más, minthogy az ember próbál a természetben lévő négy elemmel kapcsolatot fenntartani. Négy őselem van: a tűz, a víz, a föld és a levegő. Ha valamelyik elemből hiány van a szervezetben, akkor az ember előbb-utóbb megbetegszik.

2021. 11. 26
A karácsony, szilveszter elengedhetetlen fogása volt régen is.

2021. 11. 26
A nyugati társadalmakban minden harmadik embert érint a túlsúly problémája. Számos betegség kockázatát növeli (pl. szív- és érrendszeri betegségek, mozgásszerv-rendszeri betegségek, cukorbetegség stb.) és rontja az életminőséget. Mindemellett csökkenti az önértékelést, különösen a sokadik fogyókúra eredménytelensége után.

2021. 11. 22
A diagnózis központi szerepet foglal el mind a nyugati és keleti orvostudományban, mind a természetgyógyászatban, bár más utakon végzik azt. A nyugati orvostudományban alkalmazott diagnosztika elsősorban a betegségtünetek alapján próbálja a beteg állapotát felmérni. A holisztikus gyógyászat szemlélete szerint amint belül, úgy kívül − erre épül a vizuális diagnosztika, mely a külső jelek alapján következtet a belső szervi elváltozásokra, betegségekre. A nyugati orvostudomány a fizikai testre koncentrál, míg a keleti és a természetgyógyászat a fizikai testen túl az ember lelki és energetikai részét is vizsgálja. A holisztikus szemlélet számol azzal, hogy a problémák először a lelki-energetikai szinten jelennek meg, és csak ezután manifesztálódnak fizikai betegségekként. A vizuális diagnózis lehetőséget ad a még csak energetikai szinten lévő elváltozások, életerő-csökkenés feltárására.

2021. 11. 15
Mindenki tudja, hogy a helytelen táplálkozás, a mozgásszegény életmód, és a dohányzás hozzájárulhat a szívroham bekövetkezéséhez. Ám vannak egyéb tényezők is!

2021. 11. 15
Ne hagyd, hogy a fájdalom elrontsa az életed!

2021. 11. 15
Gyógyszerek nélkül is meg lehet szabadulni a fájdalomtól!

2021. 11. 15
Ez a keserűfűfélék családjába tartozó növény lisztes magjaival hajdan a szegény emberek kenyerét adta. Megélt a pusztákon és silány homokos talajban is. El kell ismerni, hogy ennek a szerény növénynek a magjában egészen speciális anyagok, mindenekelőtt rutinum halmozódik fel. Miután a tudósok a legutóbbi időkben megállapították, hogy a hajdina milyen egészséges, alaposan megnőtt a jelentősége.

2021. 11. 15
A máj a szervezet legjelentősebb, legösszetettebb feladatokat ellátó szerve - ezért emlegetik a minden szerv atyja névvel a kínai orvoslásban. A környezetünkből, élelmiszerekkel testünkbe kerülő mérgező anyagok könnyen leterhelhetik életfontosságú szervünket, melyek változatos tünetekben nyilvánulhatnak meg. A máj működése pótolhatatlan! Ezért kell óvni, rendszeresen tisztítani, gyógynövényekkel támogatni működését.