Olvassa régebbi számainkat az archívumban. Tovább az archívumhoz
A Zöld Újság már digitálisan is olvasható. Tovább a legfrissebb számunkhoz
2023. 08. 31
Ezek a kérdések mindig is foglalkoztatták és foglalkoztatják az embereket. Hogyan tudjuk megfékezni a civilizációs betegségeket, olyanokat, mint az érelmeszesedés, az elbutulás, macula degeneráció, rák? Ezeknek a problémáknak az alapja a szabadgyökök által okozott lipid-peroxidáció.

2023. 08. 30
Az alábbiakban a teljesség igénye nélkül tíz természetes megoldást mutatunk be a baktériumok legyőzésére vagy távoltartására. Ezek a természetes antibiotikumok könnyen beszerezhetőek, és mellékhatásoktól mentesen használhatóak. Bár nem helyettesítik a hagyományos gyógyszereket, hozzájárulhatnak egészségünk megőrzéséhez.

2023. 08. 30
Tudtad, hogy az uborka nemcsak a saláták királynője, hanem egy igazi gyógyerőbomba? Ez bizonyára sokakat meglep, de tény, hogy az uborka igen sokoldalú gyógynövény. Lássuk, mire használhatjuk:

2023. 08. 28
Tudományos bizonyítást nyert az az ismert mondás, hogy „napi egy alma, az orvost távol tartja”.

2023. 08. 24
Egy friss felmérés szerint tízből hat ember nem fogyaszt elegendő mennyiségű folyadékot. A testünk azonban jelez. Eleinte enyhék a tünetek, majd a szervezetünk vészüzemmódba kapcsol.

2023. 08. 23
Vajon egy újabb divathullámról beszélünk, a CBD esetében vagy egy olyan anyagról, ami ténylegesen segítséget nyújthat? Szerencsére erre a kérdésre egyszerű megadni a választ. Alábbi írásunkban pontosan erre vállalkozunk.

2023. 08. 22
Sajnos a májrák már akkor okoz tüneteket mikor már a késői szakaszában van. Ez megnehezíti a betegség gyors diagnosztizálását, és a kezelés elkezdését, emiatt sokszor akkor fordulnak segítségért a betegek, amikor már késő.

2023. 08. 21
Az évszázadok óta használt gyógynövények között a rozmaring (Rosmarinus officinalis) különleges helyet foglal el. Nem csak az ételízesítésben játszik fontos szerepet, hanem hosszú múltra tekint vissza gyógyászati felhasználása is. A rozmaring az aromaterápiától a gyógyteákig számos formában alkalmazható, éppen ezért számtalan úton támogathatja egészségünket. Ebből most csak hetet emelünk ki, a teljesség igénye nélkül.

2023. 08. 17
A kérdés évszaktól függetlenül mindig aktuális. Elég erős önmagában az immunrendszerünk vagy szükséges, hogy folyamatosan támogassuk? Tudományosan bizonyított, hogy ha nem megfelelően működik a szervezetünk védekezőképessége, akkor sem a kórokozókkal nem tudunk hatékonyan megküzdeni, sem a méregtelenítési funkciók nem működnek normálisan és a szabadgyököket sem tudjunk hatékonyan semlegesíteni. Ez pedig betegségekhez, korai öregedéshez fog vezetni.

2023. 08. 14
Érik a szeder, de nem csak a gyümölcsöt, a levelét is érdemes gyűjteni. Kimondottan jóízű tea készíthető belőle, amely számtalan egészségügyi panaszra is gyógyír lehet.