Lapozzon bele a digitális Zöld Újságba!
Tovább a digitális újsághoz
2021. 12. 06
Még mielőtt bármit ennél, ezt készítsd el magadnak! Egy sor betegséget megelőz, sőt sejtregeneráló hatása is van!

2021. 11. 30
Nem elég, ha csak ritkán méretjük meg a vérnyomást!

2021. 11. 29
Az egészség megőrzésének és az öngyógyításnak az egyik legrégebbi módszere nem más, minthogy az ember próbál a természetben lévő négy elemmel kapcsolatot fenntartani. Négy őselem van: a tűz, a víz, a föld és a levegő. Ha valamelyik elemből hiány van a szervezetben, akkor az ember előbb-utóbb megbetegszik.

2021. 11. 26
A karácsony, szilveszter elengedhetetlen fogása volt régen is.

2021. 11. 26
A nyugati társadalmakban minden harmadik embert érint a túlsúly problémája. Számos betegség kockázatát növeli (pl. szív- és érrendszeri betegségek, mozgásszerv-rendszeri betegségek, cukorbetegség stb.) és rontja az életminőséget. Mindemellett csökkenti az önértékelést, különösen a sokadik fogyókúra eredménytelensége után.

2021. 11. 22
A diagnózis központi szerepet foglal el mind a nyugati és keleti orvostudományban, mind a természetgyógyászatban, bár más utakon végzik azt. A nyugati orvostudományban alkalmazott diagnosztika elsősorban a betegségtünetek alapján próbálja a beteg állapotát felmérni. A holisztikus gyógyászat szemlélete szerint amint belül, úgy kívül − erre épül a vizuális diagnosztika, mely a külső jelek alapján következtet a belső szervi elváltozásokra, betegségekre. A nyugati orvostudomány a fizikai testre koncentrál, míg a keleti és a természetgyógyászat a fizikai testen túl az ember lelki és energetikai részét is vizsgálja. A holisztikus szemlélet számol azzal, hogy a problémák először a lelki-energetikai szinten jelennek meg, és csak ezután manifesztálódnak fizikai betegségekként. A vizuális diagnózis lehetőséget ad a még csak energetikai szinten lévő elváltozások, életerő-csökkenés feltárására.

2021. 11. 15
Mindenki tudja, hogy a helytelen táplálkozás, a mozgásszegény életmód, és a dohányzás hozzájárulhat a szívroham bekövetkezéséhez. Ám vannak egyéb tényezők is!

2021. 11. 15
Ne hagyd, hogy a fájdalom elrontsa az életed!

2021. 11. 15
Gyógyszerek nélkül is meg lehet szabadulni a fájdalomtól!

2021. 11. 15
Ez a keserűfűfélék családjába tartozó növény lisztes magjaival hajdan a szegény emberek kenyerét adta. Megélt a pusztákon és silány homokos talajban is. El kell ismerni, hogy ennek a szerény növénynek a magjában egészen speciális anyagok, mindenekelőtt rutinum halmozódik fel. Miután a tudósok a legutóbbi időkben megállapították, hogy a hajdina milyen egészséges, alaposan megnőtt a jelentősége.