Lapozzon bele a digitális Zöld Újságba!
Tovább a digitális újsághoz
2022. 11. 30
Több oka is lehet annak, ha őszülni kezdünk.

2022. 11. 30
Biológiai tény, hogy a csírázó magvakban hihetetlen koncentrációban találhatók különféle fehérjék és ásványi anyagok - amelyeknek teljes mértékben fedeznie kell a szárba szökkenő növény energia- és nyomelem-igényét a növekedés első fázisában. A sörélesztő-gombák ezen a rendkívül gazdag táptalajon szaporodnak, és ettől válik a malátán nevelt, majd elölt gombatenyészetből létrehozott sörélesztő teljesen egyedi tulajdonságokkal rendelkező táplálékká.

2022. 11. 24
Kedves Olvasó! Bizonyára érezted már, hogy egy-egy megerőltető mozgás, kerti munka, vagy akárcsak a mindennapi gyaloglás is mennyire igénybe tudja venni a térdet. Ha pedig nap, mint nap tapasztalod a szúró, recsegő, ropogó fájdalmat, akkor ez az írás még inkább Neked szól majd.

2022. 11. 24
A sütés iránti szeretetem még gyerekkoromban kialakult, amikor egészen kicsiként ott álltam a nagymamám mellet és könyékig voltam benne a kelt tésztában. Ez semmit nem változott az évek alatt, és még középiskolás koromban is inkább a nagyszüleimnél töltöttem a nyarakat sütögetve, mint a nagyvárosban a barátokkal.

2022. 11. 16
A vérből és vizeletből sok minden kimutatható.

2022. 10. 25
Naponta 1 decit fogyassz az ízületeid egészsége érdekében. 200 forintba sem kerül 1 havi adag!

2022. 10. 19
A víz, mint éltető elem sajnos nincs megfelelően értékelve. Természetesnek vesszük, hogy rendelkezésünkre áll. Csak megnyitjuk a csapot, és folyik... Nagyszüleink még komoly fizikai munka során szerezték be a mindennapi ivó- és fürdővizet, ezért meg is becsülték az utolsó cseppig. Emellett pedig tudatosan használták kisebb-nagyobb testi nyavalyáik gyógyítására is. Ezekből szemezgetünk most!

2022. 10. 19
A füge Keletről származik, de termesztik Spanyolországban, Portugáliában, Görögországban, Törökországban, Cipruson, Dél-Olaszországban és Dél-Franciaországban is. Hazánkban az utóbbi években sok kertben ültetik, a legtöbb változata pedig évente kétszer is terem. E bőség miatt egész évben kapható az ízletes füge.