Lapozzon bele a digitális Zöld Újságba!
Tovább a digitális újsághoz
2023. 03. 23
Nézd meg a fogtérképen, hogy melyik fog mely szerveddel áll kapcsolatban.

2023. 03. 23
A jód egy fontos ásványi anyag, amely elengedhetetlen a szervezetünk számára. A jód az egészséges pajzsmirigyműködéshez szükséges, amely számos fontos funkciót lát el a testünkben, például a metabolizmus, a szív- és érrendszeri egészség és az idegrendszeri fejlődés szabályozásában.

2023. 03. 23
Az ártéri japánkeserűfű, más néven az egyik leginkább elterjedt invazív növény a világon. Az utóbbi években hazánkban is megjelent. Európába először 1823-ban hozták, egy hollandi botanikus kertbe, onnan vadult el. Később dísznövényként és takarmányként is ültették. Gyökerein keresztül kiválasztott kémiai anyagok segítségével teljes mértékben gátolja más fajok csírázását és egyedfejlődését, ezért nagyon körültekintően kell ültetni. És miért írunk egy ilyen növényről? Mert csodálatos gyógyhatásai vannak.

2023. 03. 21
Ha hajlamos vagy az éjszaka közepén rendszerint ugyanakkor felébredni, akkor érdemes lehet magad kivizsgáltatnod, mert bármiféle betegség, probléma vagy rendellenesség is állhat a dolog mögött.

2023. 03. 17
Az étkezési szokások és az egészséges táplálkozás kérdése nagyon sokféle módon megközelíthető. Az hogy mit eszünk reggelire nagyban függ a környezetünktől, a szokásainktól és a hagyományainktól is. Van azonban 5 olyan dolog, ami többet árt mint használ, ha szerepel a napindító étkezésünkben.

2023. 03. 17
Az édeskömény tea nem csak kismamáknak való! A számos egészségügyi problémára hasznos lehet. Az édeskömény magjai gazdagok ásványi anyagokban és vitaminokban, például A-, C-, és B-vitaminokban, valamint kalciumban, vasban és káliumban is.

2023. 03. 17
A fülcsengés, más néven tinnitus, olyan zajok észlelése, amelrye nem hangforrás okoz, és rajtunk kívül senki más sem hall. Ez lehet csengés, sípolás, zümmögés. Általában csak az egyik, de van, hogy minkét fülben észlelhető, de konkrétan nem tudjuk meghatározni, merről is halljuk. A fülcsengés okai változatosak lehetnek, és nem mindig könnyű azonosítani őket.

2023. 03. 16
A komló nem csak a sörfőzéshez elengedhetetlen összetevő, hanem gyógyhatásai miatt is érdemes beépíteni az étrendedbe. Az alábbiakban megismerhetsz néhány fontos egészségügyi előnyt, amiért érdemes fogyasztani

2023. 03. 16
A kálmos gyógyászati felhasználása évszázadokra nyúlik vissza, és számos betegség kezelésére használták, mint például az emésztési problémák, a szédülés, az álmatlanság, az ízületi gyulladás, valamint a memória és a koncentráció javítása.

2023. 02. 20
Kevesen ismerik, pedig nagyon sokoldalú: fejfájásra, lázra, porckopásra, lábgombára, és még egy sor problémára van hatása.