Lapozzon bele a digitális Zöld Újságba!
Tovább a digitális újsághoz
2021. 04. 10
A szédülés lehet egy hirtelen, kellemetlen érzés, de van, hogy súlyos tünet.

2021. 04. 02
Az időskori távollátás, vagyis az olvasószemüveg viselésének szüksége, rengeteg embert sújt, amikor eljutnak a negyvenes éveik közepére. Először azt veszed észre, hogy kezd nehézséget jelenteni a rossz fényviszonyok közti olvasás - például az étlap kiböngészése egy gyengén megvilágított étteremben. Azután alkalmasint felfedezed, hogy gondot okoz az apró betűs szöveg olvasása. Egyre távolabb kell tartanod a szöveget a szemedtől, mígnem a karjaid hosszúsága kevésnek bizonyul, hogy a megfelelő pozícióban tartsd a könyvet. Az is meglehet, hogy hunyorgáson kapod magad, de sajnos ez is vajmi keveset segít a dolgon - írja Leo Angart Szerezd vissza éleslátásodat című könyvében. A szerző saját tapasztalatait osztja meg az olvasókkal, és tanácsot add, hogyan javíthatjuk látásunkat. Nézzük mit tanácsol a távollátóknak!

2021. 04. 01
Mindenki tudja, hogy a helytelen táplálkozás, a mozgásszegény életmód és a dohányzás hozzájárulhat a szívroham bekövetkezéséhez. Ám vannak egyéb tényezők is!

2021. 04. 02
Sajnos sokan csak akkor jönnek rá, milyen nagyot hibáztak, ha már nem lehet visszafordítani az állapotot. A csont egészsége fiatalon és idős korban egyaránt nagyon fontos. A csontok állapota a mozgásunkra, fogainkra egyaránt kihat – érdemes tudnunk, hogy bizonyos ételek és szokások kifejezetten károsítják a csontrendszert.

2021. 03. 26
Sokan azt gondolják, hogy a sajtot elkészíteni csak valami nagy hozzáértéssel és hosszú ceremóniával lehet. Az ilyen tévhitek eloszlatására, álljon itt néhány recept a házi sajtkészítés területéről:

2021. 03. 24
Nem élhetünk örökké, viszont az élet-minőségünkön sokat javíthatunk, sőt éveket veszíthetünk a hibás szokásainkkal.

2021. 03. 24
Ez a savanyú gyümölcs ma már minden zöldség-gyümölcs üzletben kapható, és szinte minden háztartásban megtalálható. Ez nem volt mindig így, mert a citromot a déli országokból kell behozni, és még néhány évtizeddel ezelőtt is sokak számára megengedhetetlen luxusnak számított. A citrusfa 7 m magasra nő, őshazája Délkelet-Ázsia, valószínűleg Indiában és Burmában, és először a római időkben került a Földközi-tenger országaiba, ahol kiváló termőtalajra talált.

2021. 03. 17
Érezted már azt, hogy télen a bőröd textúrája valahogy vacakabb, mint nyáron? A sarkaid, a könyököd, az ajkaid, a kezeid állandóan ápolók után kiáltanak.

2021. 03. 17
Jelen cikkünk a vázizomzatot alkotó harántcsíkolt izmokról szól, melyek testtömegünk 20–40 százalékát teszik ki. Három fő izomfajta létezik: a simaizom, amely a belső szervekben (pl. az érrendszerben, a légzőrendszerben, a tápcsatornában, a húgyutakban) található, a szívizom, amely szívünk alkotója, és a már fent említett harántcsíkolt izom.

2021. 03. 16
Ilyen a “Tejes arc”, “Glutén arc”, “Cukor arc”, “Bor arc.”