Lapozzon bele a digitális Zöld Újságba!
Tovább a digitális újsághoz
2021. 06. 18
Ez a csodanövény megvédi az ember szervezetét.

2021. 06. 17
A legtöbb ember azért nem szereti a zúzát, mert nem tudja, hogyan kell helyesen megkészíteni azt.

2021. 06. 17
Ezek a természetes szerek nem ártalmasak a bőrre, bárki használhatja.

2021. 05. 31
Ne hagyd, hogy a fájdalom elrontsa az életed! Az alábbiakban 22 gyógymódot mutatunk, melyek segítségével megszabadulhatsz a térdfájdalomtól!

2021. 05. 28
A cikk első részében az ízületi rendellenességek közül az ízületi kopást (arthrosis) jártuk körül, most pedig a leginkább számottevő ízületi sérülésekkel és a gyulladással foglalkozunk.

2021. 05. 27
Az evés összetartja a testet és a lelket, mondja a népi bölcsesség. Az utóbbi évtizedekben a gazdaságilag fejlett országokban sajnos visszájára fordult ez a mondás. Sok ember a táplálkozással összefüggő betegségektől vagy a túlsúlytól szenved, sőt a helytelen táplálkozás akár az életet is megrövidítheti.

2021. 05. 26
A nyaki gerinc a gerinc legmozgékonyabb része – működéséből adódik: a fejet minden irányba fordítja, mozgásterjedelme óriási. Ez különösen az alsó szelvényekre érvényes, ahol a jelentősen kisebb mozgásterjedelmű háti gerinccel határos. Ezért éppen ezen a területen lépnek fel nyíró- és centrifugális erők, amelyek a nyaki gerinc szalagjait erősen igénybe veszik.

2021. 06. 16
A gyermekláncfű minden része, a gyökerétől a virágáig gyógyító hatással rendelkezik.

2021. 05. 24
Az antociánok természetes növényi pigmentek, bioflavonoidok. A növényi pigmenteket különböző csoportokba sorolhatjuk. Vannak a karotinoid típusú vegyületek, ide tartozik például a likopin vagy a karotin. Vannak a xantofillek, amelyek oxigéntartalmú karotinoidok, és az őszi levelek sárgás színéért felelősek. A harmadik csoportba a porfirin vázas pigmentek tartoznak, ide tartozik például a kékeszöld klorofill. A legváltozatosabb színeket adó csoportot pedig az antociánok alkotják, ugyanis ezen vegyületek színe a narancsvörös árnyalattól egészen az ibolyakékig változhat.

2021. 05. 22
Számos civilizációs betegség mutatkozik meg a látás romlásában. Sokszor az idősebb korosztály tagjai jobban látnak, mint a fiatalok. A számítógépek, TV és okostelefonok képernyője tehető leginkább felelőssé mindezért. Ez oda vezetett, hogy például Ázsiában a gyerekek 70%-a már szemüveges, és a helyzet minden évben romlik. De ennek nem kellene így lennie. Olvasd el cikkünket, és megtudhatod mit tehetsz szemeid egészségének megőrzésért!