Lapozzon bele a digitális Zöld Újságba!
Tovább a digitális újsághoz
2020. 07. 30
A kurkuma számos népi kultúrában elismert gyulladáscsökkentő, míg az orvostudomány világszerte vizsgálja rák-, cukorbetegség-, és csontritkulás ellenes hatását. Azonban nagy a különbség az indiai sáfrányként is emlegetett kurkuma, mint fűszernövény és ennek a növénynek a gyökeréből kivont hatóanyag a kurkumin között.

2020. 07. 30
A legtöbben egyetértenek abban, hogy a nyílt lángon és friss levegőn elkészített ételeknek sokkal finomabb aromája van és egy kerti, természetbeni piknik hangulata is pótolhatatlan. Pár tanácsot érdemes megfogadni, ha ízletes falatokkal szeretnénk meglepni barátainkat, szeretteinket.

2020. 07. 22
Vannak tünetek amelyek egyértelműen jelzik, szervezetünk nem tolerál valamilyen élelmiszert.

2020. 07. 20
Inkontinenciának a vizelet- vagy székletvisszatartásra való képtelenséget nevezzük, a mindennapokban azonban leginkább a vizeletcsepegést értjük alatta. Bár már az emberek 6-7 százalékát érintő népbetegség, mégis tabutémának számít. Megjelenése nem köthető életkorhoz, de az idős emberek harmadánál jelentkeznek vizelet-visszatartási problémák.

2020. 07. 03
A CBD kozmetikumok megjelenésével a szépség- és a bőrápolás piacán jogosan merülnek fel a kérdések, hogy vajon ezek a termékek hatékonyak-e, nem toxikusak-e és biztonságosak-e.

2020. 07. 03
Izmaink a csontjainkon inak révén tapadnak, amelyeket alagútszerű képződmény, az ínhüvely vesz körbe. Az ínhüvely feladata egyrészt az inak védelme, másrészt kenőfolyadék termelése annak érdekében, hogy míg mindennapi tevékenységeinket végezzük, az inak akadálytalanul tudjanak elmozdulni az ínhüvelyben. Ínhüvelygyulladás esetén az ín tapinthatóan duzzadt, kisebb mozgáskísérletre is fájdalommal reagál, passzív mozgatáskor hóropogás-szerűen súrlódik és egész lefutásában nyomásérzékeny. Helyileg leggyakrabban a csukló és az alkar kézháti oldalán futó inak, a vállöv, valamint az Achilles-ín érintett.

2020. 07. 03
Visszavonhatatlanul itt a meleg, a jó idő. Lábaink egyik napról a másikra megszabadulhatnak cipőjük fogságából. De csak akkor tündökölhetnek, ha ápoltak, egészségesek. Ebben lehet segítségünkre a Napvirág Manufaktúra. Természetes összetevőjű natúr-kozmetikumaikkal valóban megszépülhet a lábunk, és még a környezetünket sem károsítjuk, ha őket választjuk, hiszen termékeik csomagolása visszaváltható.

2020. 06. 29
Sokan kezdtek el kenyeret, péksüteményeket és egyéb finomságokat sütni a járvány okozta „háziőrizet” idején. A több otthon töltött idő bizonyára Olvasóinkban is felébresztette az eddig szunnyadó tehetséget és sokan kísérletezésbe kezdtek. És bizonyára olyanok is vannak köztük szép számmal, akik már jóideje késztetést éreznek egészségesebb ételek fogyasztására.

2020. 06. 02
Van egy pont a homlokunkon, amit ha egy percig masszírozunk, hatékonyan csökkenti a feszültséget. Ráadásul ennek a pontnak a stimulálásával javul a vérkeringés, csökken az izmok feszültsége, valamint endorfinok, azaz boldogsághormonok szabadulnak fel az agyban.

2020. 06. 02
A glutén-intolerancia napjaink egyik leggyakoribb emésztési problémája, amely emberek millióinak életét nehezíti meg, akik nem tudnak búza-, árpa- és rozslisztből készülő péktermékeket fogyasztani. Ha mégis ennének, akkor a következő tünetek utalhatnak arra, hogy gluténérzékenységben szenvednek.