Segítség szenvedélybetegeknek Ayurveda módszerrel


ciaretta és alkohol-okAlkohol-, drogproblémája van, dohányzik, esetleg gyógyszerek tartják rabságban Önt vagy hozzátartozóját? Fél, hogy a káros szenvedélyek által megterhelt máj súlyosan károsodik, ha nem történik valami változás?A máj feladata a kiválasztás folyamatában, a szervezetünkbe jutó ártalmas anyagok lebontásában nélkülözhetetlen. Modern világunkban azonban sokféleképpen visszaélünk a máj méregtelenítő képességével: az alkohol, a drogok, a gyógyszerek, a táplálékkal bevitt tartósító-, színező- és egyéb vegyi anyagok súlyosan megterhelik ezt a létfontosságú szervünket.
Természetünknél fogva mindannyian alapvetően boldogságra törekszünk. Azokat a dolgokat, melyek örömet és boldogságot jelentenek, szívesen és megerőltetés nélkül végezzük. A negatív, fájdalmat okozó tapasztalatokat megpróbáljuk elkerülni. A dohányosok és egyéb függők szokásukkal mindenképpen pozitív élményeket kötnek össze. Azt, hogy ehhez a pozitív oldalhoz káros hatás is kötődik, kevésbé vagy egyáltalán nem veszik figyelembe. Aki pl. dohányzik, talán ellazulást keres, az elmélkedés pillanatait, erősítést, megnyugvást és vigaszt. Megpróbálja úgy levezetni a stresszt, hogy gyorsan rágyújt egy cigarettára, a lelki feszültséget ezzel a testi mozdulatsorral építi le. De azt, amit a dohányos igazából keres, egy szál cigaretta nem adhatja meg. Így aztán viselkedése szenvedélyévé válik, kivéve, ha önmagával és cselekedetével tisztába jön. A nikotin elhagyása ritkán vezet sikerre az önmagunk által kiszabott lemondás útján, ezután ugyanis inkább a szükséglet áthelyeződése vagy hamarosan a régi szokáshoz való visszaesés szokott következni.
Az Ayurveda néhány gyógynövénye (Phyllanthi fraturni herba, Tinosporae cordifoliae stripes, Ecliptae albae herba, Boerhaviae diffusae herba, Asparagi racemosi radix) és azoknak szinergikus, egymást erősítő hatása éppen az ilyen jellegű májkárosodás kivédésére, a szervezet méregtelenítésére, a leszokás elősegítésére szolgál. Nemcsak a méregtelenítő szervek regenerálódását segítik, hanem a segítségével könnyebb megszabadulni a dohányzás, alkohol-, drog-, gyógyszerfüggőségtől is. Csökkentik a sok szenvedést okozó, testi-lelki elvonási tüneteket, az emésztési és alvászavarokat, javítják a szellemi teljesítményt. A károsodott méregtelenítő szervek (elsősorban a máj és a vese) szöveteinek regenerálódását, illetve az agysejtek működésének javítását segítik. Oldják a leszokás időszakában a feszültséget, elősegítik a nyugodt alvást, pihenést.
Ezt a gyógynövény-kombinációt a Muniyal Ayurveda Kórház és Kutató Intézetben (ISO 9001:2000) szigorú kutatásoknak vetették alá a már alkoholistáknál és drogfüggőknél. A kiváló orvosokból álló kutatócsoport arra a megállapításra jutott, hogy ezek a gyógynövények visszaállítják a természetes alvási ritmust, csökkentik az elvonási tüneteket és növelik a leszokáshoz szükséges akaraterőt. „A kutatások eredménye és általános tapasztalat, hogy egy 2-3 hónapos gyógynövény kúra 80% esetben sikerrel végződik” – elemzi Dr. Oberkamp Mária, Ayurveda orvos, a Magyar Ayurveda Gyógyászati Alapítvány szakértője. „Fontos hangsúlyozni, hogy semmilyen mellékhatás nem tapasztalható a kúra során és, ha esetleg abba a 20%-ba tartozunk, akik továbbra sem tudnak ellenállni a nikotin vagy gyógyszerszenvedélynek, akkor is sokat tettünk az egészségünkért, mert a májunkat, vesénket illetve az epénket méregtelenítettük.”

www.garuda.hu    www.ayurveda.hu
Garuda Trade Kft.,
1136 Budapest, Tátra utca 24.
T.: 1-331-2316, 06-30-506-3474, E-mail: garuda@garuda.hu
Facebook: Garuda Ayurveda

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!