Ki ne szeretne feszesebb bőrt, kevesebb ráncot?
Mi, nők a mindennapos igénybevétel és stressz mellett is szeretnénk megőrizni bőrünk fiatalságát. Tudjuk, hogy a természetes öregedési folyamat, a táplálkozási szokások, az UV sugárzás és a káros szenvedélyek is hozzájárulnak a bőr rugalmasságának elvesztéséhez. De mi lassíthatná ezt a folyamatot?

Bőrápolás táplálkozási kozmetikumokkal

A bőr általános állapota egyrészről a genetikának köszönhető, de sokkal inkább számít, hogy milyen tápanyagokat juttatunk a szervezetünkbe. Az idő előrehaladtával bőrünk veszít a hidratáltságából. Ez a folyamat azonban lassítható, ha olyan termékeket fogyasztunk, amelyek belülről, a bőr mélyebb rétegeiben fejtik ki hatásukat.
A rohanó életvitel mellett nehéz odafigyelni arra, hogy megfelelő mennyiségű vitamint vagy rostot fogyasszunk el, ez pedig bőrünk vagy akár az egészségünk rovására is mehet. Ha szeretnénk megőrizni fiatalságunkat, olyan étrend-kiegészítőket kell választanunk, melyek a bőr megújulásához szükséges anyagokat tartalmaznak, így célzott megoldást jelentenek a ráncok ellen. A MAKKA® Beauty Coffee a bioaktív kollagén peptid tartalomnak köszönhetően pontosan ezt nyújtja és a kávé élvezetéről sem kell lemondanunk közben.
Van, aki el se tudja kezdeni a napját kávé nélkül és van, aki az íze miatt issza, de a bőrfeszesítő hatással bíró kávékról még kevesen tudnak. A MAKKA® Beauty Coffee nem csak egy finom kávé, hanem táplálkozási kozmetikum is egyben. A táplálkozási kozmetikumok a szervezetre belülről fejtik ki jótékony hatásukat a kollagén elfogyasztása által. Ennek köszönhetően hatékonyan kiegészíthetik a külsőleg használatos krém kozmetikumok eredményességét a bőrápolásban. Nem véletlenül mondják, hogy a szépség belülről fakad.

Tanulmányoka bioaktív kollagén peptid hatásáról

A MAKKA® Beauty Coffee alkotóeleme, a bioaktív kollagén peptid, már a kollagének új generációja, mely a modern technológia segítségével jött létre. Enzimes hidrolízis útján felbontották a hosszú láncú kollagént és kiválasztották azokat a peptid szekvenciákat, melyek kifejezetten bőrre, körömre, hajra optimálisak.
Két tudományos kutatás is vizsgálta a bioaktív kollagén peptid hatását a felhám kollagén szintézisére, a kollagén termelődésének serkentésére. A tanulmányokat a University of Kiel Bőrgyógyászati Kara , a hamburgi Skin Investigation and Technology, valamint a brazíliai Sao Paolo-i Egyetem intézete végezte és a Skin Pharmacology and Physiology publikálta 2013-ban és 2014-ben.
A klinikai kutatások során a bőr rugalmasságát, nedvességtartalmát, a felhám vízveszteségét és a bőr keménységét vizsgálták. Az első kísérlet, melyet 69 harmincöt és ötvenöt év közötti hölgy körében végeztek, már négy hét után jelentős javulást mutatott a bőr feszességét vizsgálva. Nyolc hét elteltével ez a trend továbbra is tartotta magát, jobb eredményeket produkáltak a 2,5 g illetve 5g hatóanyagot szedő csoportok, mint a placebót kapók. A második számú tanulmány több mint száz 45-65 év közötti nő esetében vizsgálta a napi 2,5 g bioaktív kollagén peptid bevitele utáni bőrszerkezetet. Négy illetve nyolc hét után azt találták, hogy a kollagén peptid bevitelének köszönhetően javulhat az arcbőr kollagén-koncentrációja és csökkenhetnek a szemkörnyéki ráncok.

A MAKKA® Beauty Coffee tasakos instant kávé ezért pontosan 2,5 gramm bioaktív kollagén peptidet tartalmaz. Így napi egy adag elfogyasztása is biztosíthatja a bőr, haj és köröm megújulásához szükséges mennyiséget. A praktikus csomagolásnak köszönhetően könnyen magunkkal vihetünk egy-egy adagot, így nem csak otthon, hanem bárhol gyorsan elkészíthető és fogyasztható. A MAKKA® Beauty Coffee 100% arabica kávéból készül. Az arabica kávé íze erősebb, teltebb és lágyabb, azok is szeretni fogják, akik nem napi rendszerességgel, hanem első sorban az íze miatt fogyasztják a kávét.

Szabó Mariann

Vitálvár Kft - Természetből jeles
Tel: +36 20 343 0300
1136 Budapest,  Pannónia u. 33. fszt/1.
info@vitalvar.hu   www.vitalvar.hu



Források:
Proksch E, Segger D, Degwert J, Schunck M, Zague V, Oesser S.: Oral supplementation of specific collagen peptides has beneficial effects on human skin physiology: a double-blind, placebo-controlled study. Skin Pharmacology and Physiology 2014;27(1):47-55. Epub 2013 Aug 14

Proksch E, Schunck M, Zague V, Segger D, Degwert J, Oesser S.: Oral intake of specific bioactive collagen peptides reduces skin wrinkles and increases dermal matrix synthesis. Skin Pharmacology and Physiology, February 2014, Vol 27(3) 113-9. Epub 2013 Dec 24.