Az alábbi tanácsokat megfogadva, rövid időn belül, más saját növénykét nevelhetünk. Ahhoz, hogy otthon neveljünk pisztáciát, csak néhány szem nyers (nem sózott és nem pörkölt) magra van szükség.


1. A nyers magokat óvatosan bontsuk ki a héjukból, és 24 órára áztassuk be kézmeleg vízbe, hogy jól megszívhassák magukat.

pisztacia-1

2. Egy tálkába helyezzünk papírtörlőt, és tegyük rá a beáztatott magokat, majd takarjuk be egy másik papírral és jól öntözzük meg, hogy mindenhol nedves legyen. helyezzük az ablakpárkányra, meleg helyre.

pisztacia-2

3. Ügyeljünk rá, hogy a papírtörölköző ne száradjon ki ezért ha szükséges öntözzük meg. 3-4 nap múlva megjelennek az első csírák. 6-7 nap múlva már elég nagyok lesznek az ültetéshez.

pisztacia-3

4. egy kis cserepet , töltsük meg tápanyagokban gazdag, laza szerkezetű virágfölddel. Fúrjunk egy lyukat a földbe, majd tegyük bele csírával lefele a növénykét. A mag a föld felszínén maradjon, és óvatosan takarjuk vissza, nehogy letörjük közben a csírát, majd öntözzük meg. Helyezzük napos helyre, rendszeresen öntözzük.

pisztacia-4

5. Két hét múlva, kb. tíz centit fog nőni a fácskánk. ár hónap alatt annyira megerősödik, hogy dézsába is ültethető, és félárnyékos helyen akár a szabadan is tartható.

pisztacia-5

Hazánkban nem túl kedvező az időjárás a pisztácia termesztéséhez, ezért érdemes a növényünket melegházban tartani, és fagytól védeni.

 

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!