Az egészséges fogyás titka az étel mennyisége, amit az adott alkalomkor elfogyasztunk.

A Guard Your Health nevű tudományos újságban jelent meg egy cikk, mely szerint a modern kor embere egyszerűen túleszi magát. Most egy nagyon egyszerű módszert mutatunk, aminek segítségével te is ellenőrizni tudod, hogy az adott adag étel sok-e vagy még éppen megfelelő mennyiségű.

Mekkora adag ételt együnk egy alkalomra?
A „kézi” diéta öt alappillére

  • Ha összekulcsoljuk markunkat, látjuk, hogy mennyi zöldséget kell fogyasztanunk naponta.
  • Öklünk első fele azt mutatja, mennyi szénhidrátot vigyünk be testünkbe (riszt, kásaféléket, főtt tésztákat, kenyeret stb.)
  • Amennyi hús elfér tenyerünkben úgy, hogy az ujjakra nem lóg rá, annyit kell naponta elfogyasztanunk.
  • Öklünk térfogatának megfelelő mennyiségű gyümölcsöt kell minden nap szervezetünkbe vinni.
  • Mutatóujjunk első ujjperce mutatja, hogy mennyi vajat, illetve állati eredetű zsírt fogyaszthatunk naponta anélkül, hogy ez alakunkra bármilyen negatív hatással lenne.

Nagyon egyszerű használni ezeket a „mértékegységeket”, hiszen mindig kéznél vannak. Elég csak a napi mennyiséget megjegyezni és elosztani legalább három részre (reggeli, ebéd, vacsora).

Amennyiben úgy szeretnél fogyni, hogy közben nem hagysz fel a neked tetsző ételek fogyasztásával, mindössze az a feladatod, hogy az evésenkénti adagot csökkentsed. Ezzel nem csak szervezeted egészségét őrzöd meg, de alakodnak is jót fog tenni, hiszen megszabadulhatsz a felesleges zsírtól. Az ilyen étrend pozitív hatással van a hangulatodra is, hiszen amikor szervezetünknek nem kell állandóan az emésztéssel foglalkoznia, látványosan fiatalodunk.