A törött, fényét vesztett, száraz haj a nyári melegek után nem ritka jelenség, főleg, ha festett is.  A sok toxikus anyagtól kimerült hajszál már nem ragyog, nincs esése, tömege. Ilyenkor sokan fordulnak végső segítségért a natúrkozmetikumokhoz. Ám a legtöbb natúrnak mondott készítmény valójában nem is az, az illóolajok helyett illatanyagot, tartósítószert is tartalmaznak. A legtöbbször vagy elnehezítik a hajat, vagy még inkább kiszárítják a fejbőrt, és sokan csalódnak a bio, zöld, organikus kozmetikumokban. Pedig ha személyre szabottan, a hajunknak megfelelő, valóban természetes összetevőket, illóolajokat, aromavizeket tartalmazó termékeket választunk, akkor már rövidtávon is látszik a változás. A kulcs a minőségi termékek és a jó választás.

Szappannal is lehet hajat mosni?

Igen, sőt hosszútávon sokkal egészségesebb, mint a szilikonos hajápolók, balzsamok. A szappannal való hajmosás alkalmával azonban be kell tartaunk két fontos szabályt, mely elősegíti a ragyogó haj elérését. Először is hajmosás után szükség van (alma)ecetes öblítésre, másodszor pedig türelemre, hiszen a szappannal való hajmosásra át kell állnia a szervezetünknek, mely kb. 2-4 hét alatt történik meg. Ha ki szeretnénk próbálni a szappannal való hajmosást, tehát ne az első mosás után várjuk a csodát. Illetve fontos, hogy kifejezetten hajmosáshoz készített szappant vásároljunk, hiszen ezekben a szappanokban más az értékes, ápoló olajok aránya, mint a testre kitalált termékek esetében. A Napvirág Manufaktúra hajmosó szappanja kókuszolajból készül, mely hatékonyan tisztít, olíva olajból, mely ápol és hidratál, szőlőmagolajból, mely fényesebbé teszi a hajat, megkönnyíti a kifésülést illetve ricinusolajból, mely serkenti a hajnövekedést, segíti a sebgyógyulást, és csökkenti a korpásodást. Ezen túl tartalmaz még értékes dióolajat, mely mérsékli a hajhullást, magas a telítetlen zsírsav- és E-vitamin tartalma, melynek köszönhetően jótékony hatással van a kiszáradt, hámló, leromlott fejbőrre éppúgy, mint a zsíros fejbőrre.

Mi az a szilárd sampon?

A szilárd sampon is tulajdonképpen egy hajmosó szappan, mely akár két flakon-nyi hagyományos sampont is kiválthat. A Napvirág Manufaktúra kétféle szilárd sampont készít, az egyik a csalánport is tartalmazó, zsíros hajra való vanília és bergamott illóolajjal, a másik a hajhullás elleni ricinusolajjal és a hatékony shikakai porral, bergamott és édesnarancs illóolajjal.

Hajpakolás, a kényeztető luxus

Az alapos natúr hajmosás ám nem mindig elegendő a szép haj eléréséhez. Éppen ezért a Napvirág Manufaktúra legújabb termékei között találjuk a hársfa aromavizet, mely szép fényt kölcsönöz a száraz tincseknek és erősíti azokat, illetve az olyan organikus olajokból készült hajpakolásokat, mint az avokádó, vagy a görögdinnyemag olaj. Ez utóbbiak nem csak kényeztetik, de regenerálják is a töredezett hajvégeket. Aki pedig szeretteit szeretné meglepni, egy hajápoló csomagot is választhat a Napvirág Manufaktúra webshopjából, mely egy hajmosó szappant, és egy hársfavirág aromavizet is tartalmaz.

Zero waste csomagolás

A Napvirág Manufaktúránál kiemelt szerepet kap a környezetvédelem. Éppen ezért, a szappanokat lebomló nátron papírba csomagolják, míg az aromavizeket és a hajpakolásokat üvegekben kínálják a vásárlók számára, melyek egytől-egyig visszaválthatóak, a környezettudatos vásárlók nagy örömére, melyhez a csomagolásmentes boltok is partnerek. Az üvegeket a visszavétel után fertőtlenítik és újratöltik, így óvják bolygónkat a felesleges hulladékoktól.

Látogasson el webáruházunkba!
www.napviragszappan.hu