A föld mágneses térereje az elmúlt évszázadok során jelentősen csökkent. Jelenleg semmi nem utal arra, hogy ez a folyamat megállna, vagy intenzitása csökkenni látszana. A mágneses térerő - a vízen keresztül- az élővilág túlélési esélyeit lényegesen befolyásolja. Az élőlények testtömegének jelentős része víz, mely egyben a legtöbbet használt oldószer is. Például a víz oldja le ruháinkról a szennyeződést, tisztítja meg bőrünket, környezetünket.

 

A víz oldószer szerepe nélkülözhetetlen a földi élet során. Sokféle szerves és szervetlen, élő és élettelen funkció leállna (nem is létezne) nélküle. Minden túlzás nélkül állítható, hogy a víz minősége határozza meg egész életünket, és szerepet játszik esetleges idő előtti halálunkban. A víz, mint nedvesítő közeg és környezetének viszonyát kell megértenünk ahhoz, hogy belássuk az előzőekben leírtak valódi tartalmát, és kellő figyelmet fordítsunk, most részemről átadni kívánt ismeretekre, összefüggésekre.

Továbbiakban csak az iható víz minőségről beszélek, és széles körben, iskolákban is tanított, a gyakorlatban jól ismert tényekkel kívánom magyarázni. Tudjuk, hogy egy szivattyú által szállított folyadék mennyisége annál kisebb, minél nagyobb annak felületi feszültsége. Egy adott helyszínen a víz felületi feszültségét a Föld mágneses tere határozza meg, azaz áramlási tulajdonságait, ill. ennek energia szükségletét. A vízből kiváló részecskék és az érintkező felületek egymáshoz tapadását a víz energia-telítettsége (töltése) határozza meg, melyből a környezetének átadhat. Azért a víz energiatartalmát tartom fontosnak, mert ez a legjobb, a leghatékonyabb közeg a környezeti információk és energiák felvételére és tárolására.
Egy megfelelően energetizált vízből a „vízkő” porszerűen válik ki, és csak kis erővel tapad a tároló edény felületére, vagy a csővezeték falára. A vízszűrőkről a porszerű lerakódás könnyen lemosható. A radiátorok belső felületéről leoldódik a porszerűvé váló vízkő, és vegyszer nélkül kimosható, így megtisztulnak a hőátadó felületek. Ez a fűtési rendszereknél akár 20-40% fűtési energia megtakarítást is eredményezhet. Mivel az energia felhasználás függ az épület hőszigetelésétől (hőveszteségtől), a fűtési rendszer kialakításától, a csőrendszeren keresztüli veszteségtől, a gáz aktuális fűtőértékétől, az időjárástól, nehéz minden esetre érvényes számokat megadni.

Ha víz nem rendelkezik kellő energia és információ tartalommal, akkor a vízkő csak vegyileg lebontható, kemény bevonatot alkot. Ugyanez mondható el más jellegű szennyeződések esetén is. A mosdón vastagon letapadt szappanos bevonat, a csatornában zsírlerakódás, a vízvezetékben eltömődés, szelvényszűkület tapasztalható. Ezen lerakódások eltávolítása sok munkát, költséges vegyszereket igényel, az újraképződés lehetősége változatlanul fennáll. Sok bosszúságot okozva ezzel a háziasszonyoknak, akik szeretik a tiszta, csillogó felületeket, és kevéssé örülnek az eldugult lefolyóknak, beszűkült vezetékeknek.
Ezek a problémák a víz lappiramissal való energetizálásával orvosolhatók. Megfelelő tervezés esetén, egy magasabb követelményeknek megfelelő, selymes tapintású vizet kapunk, mely a vízórától kezdődően a szennyvíz kilépési (tisztítási) pontjáig szükségtelenné teszik a vegyszereket és a lágyítást. Alkalmazható lakóházaknál, fűtési rendszereknél, fürdőmedencéknél, szennyvíztisztítóknál, igény szerint.

Összefoglalva:
A csökkenő földmágnesesség, a víz felületi feszültségét növeli, rendezettségét, energetizáltságát csökkenti. Ez növeli a vízben lévő részecskék és a tárolók, csövek felülete közötti tapadást. Minden letapadás energiapazarlást, kisebb hatékonyságot jelent, üzemzavar lehetőségét magában rejti. A letapadások káros hatását csak átható harmonizáló sugárzással lehetséges hatékonyan csökkenteni, megszüntetni.
Ha nem is teljes egészében, de az elvek szintjén a fentiek érvényesek az emberi (de az állati, sőt a növényi) szervezet „vezetékeire” is, mint például a vérkeringés, az emésztőrendszer, sőt a légutakra és a tüdőre is. Ezt járjuk körül a következő számban egy kicsit bővebben.

Oláh Gábor
+36 30/934-8985
www.lappiramis.hu

 

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!