A víz élő közeg, amely saját természetes energiával és életerővel bír, s mindezek jótékony hatást fejtenek ki szervezetünkre. Ám a víz csak akkor van eme természetes erő birtokában, ha maga is “jól érzi magát”. Felmerül a kérdés, hol érzi jól magát a víz? Svájci tudósok erre a kérdésre keresték a választ és Dr. Masaru Emoto – a nemrégiben elhunyt japán tudós és író - módszerét követve, fagyasztott kristályokkal kísérletezve, fontos felfedezést tettek: a víz reagál az őt tároló edény alakjára. Megállapították, hogy a legoptimálisabb eredmény az aranymetszés szabályait követve érhető el. Ezt az elvet többféle termék megtervezésénél követték, melyek közül a Nature’s Design Alladin kancsóinál tapasztalták a legjobb hatást.

Dr. Emoto kifejlesztett egy speciális technikát, amely feltárja a víz valódi arcát. A vizet -30 °C –ra fagyasztotta le, majd megvizsgálta és lefényképezte egy 200 – 500-szoros nagyítású mikroszkóp alatt. A fényképeket két kategóriába osztotta: ahol a kristályok szépen hexagonális kristályrácsba rendeződtek és ahol amorf alakot vettek fel. Megállapította, hogy ha a vizet pozitív hatásoknak tették ki (klasszikus zenének, pozitív üzeneteknek), rendezett hexagonális alakot vett fel. Negatív hatások esetén (erőszakos zene, ellenséges üzenetek) azonban a hexagonális forma elveszett.

A vízelosztó rendszerek és a tisztítás gyengítik a vizet

A víz természetes állapotában él, lüktet. Ugyanúgy, ahogyan a lüktetés - szívverés, légzés formájában - az életünk alapja, a vizet is ez teszi elevenné. Amikor a vizet kiszakítjuk természetes közegéből és elosztó rendszerek rabjává tesszük, éppen ez a tulajdonsága sérül. Egyenes csöveken kényszerítjük átfolyni, ahol nagy nyomásnak van kitéve, hatalmas tartályokban tároljuk, desztilláljuk, vagy vegyszereket adunk hozzá. Ezek persze mind rendkívül más behatások, mint amik a vizet természetes közegében érik.  A víz ezért “fárad ki”, ami a szerkezetén is megmutatkozik. A vízkristályok elvesztik gyönyörű természetes struktúrájukat és energiájukat.



A víz reagál a formákra

Őseink évszázadokkal ezelőtt felfedezték, hogy a víz sokkal tovább megőrzi frissességét, ha azt szabályos formájú edényben tárolják. Antik kerámia edényeket megvizsgálva azt látjuk, hogy az aranymetszés és az úgynevezett Fibonnacci- sorozat szabályai érvényesültek a tervezésnél. Az emberiség már akkor felismerte a természet alapvető ritmusát, amely növényekben, kagylóhéjakban, halakban, a hullámok mozgásában, stb. manifesztálódik.

A Bovis-féle életenergia-szint skála

Ha a víz minőségét vizsgáljuk, nemcsak a tisztasága fontos, hanem a víz életenergiája, biológiai minősége is. Ennek skáláját a francia André Bovis állította fel. Ahhoz, hogy egészségesek maradjunk, az általunk elfogyasztott ételnek 6500-at meghaladó értéket kellene mutatnia a Bovis-skálán. A friss zöldségek Bovis-értéke 8000 és 10000 között van, de a boltok polcain és főzés közben ez az érték gyakran pusztán 200 egységre csökken.

Németországban érdekes laboratóriumi tesztet végeztek ebben a témában. Megvizsgálták három szúrópróbaszerűen kiválasztott palackos ásványvíz biológiai értékét, majd külön-külön Alladin kancsóba öntötték a vizeket. Három perc után ismét megvizsgálták a biológiai értéket. A palackos vizek Bovis-értéke 500 és 1500 között mozgott. Az Alladin kancsóban három perc után mindhárom vízminta értéke 18500 fölé emelkedett!

Hogyan segítsük elő a víz negatív ionizációját?

A negatív ionok fontos szerepet játszanak az anyagcserében, elősegítik azt, és ezáltal élénkítik a szervezetet. A természetben a víz egyszerűen folyik, így nyer negatív töltést. A legerősebb negatív töltés vízesésekben és sebes áramlatokban van jelen. Egy Oszakában, Japánban elvégzett teszt kimutatta, hogy a víz ionizáltsága azáltal is növelhető, hogy másféle edényben tároljuk, mint előtte. A csapvízben 3324 negatív iont mértek egységenként. Amikor azonban ugyanezt a vizet három percig Alladin kancsóban tárolták, a negatív ionok értéke többszörösére, 12863-ra emelkedett!

A víznek hatalmas természetes ereje van, ami megérdemli, hogy tiszteljük. Hagyjuk, hogy a víz végrehajtsa küldetését, hogy segítsen – ezzel új kapcsolatot teremthetünk a vízzel, ami életünknek oly fontos része.



Forrás: Water Magazine 2014 március

További információ:

www.vitalizal.hu

Ügyfélszolgálat: 06-30/60-30-476