Vége a szorult helyzeteknek…gyogyvizA székrekedés ma már népbetegség. Elképzelni sem tudjuk, hány ember életét keseríti meg, mert általában ezzel a panasszal a legtöbb beteg nem fordul orvoshoz. A heti kétszeri, vagy annál kevesebb székürítés esetén már székrekedésről beszélhetünk, aminek számos oka van, de leggyakrabban az élelmi rostokban szegény és elégtelen folyadékfogyasztással társuló táplálkozás, valamint a mozgásszegény életmód tehető felelőssé a panaszok és tünetek kialakulásáért. Tovább súlyosbítja a helyzetet, ha a székrekedés mellé aranyérbetegség is párosul, ami a végbél körüli vénák kitágulását jelenti. Ennek kialakulása a székrekedés következménye. A kitágult vénák begyulladhatnak, az aranyeres csomók berepedhetnek, mindez komoly fájdalommal jár, elsősorban székletürítéskor, de attól függetlenül is.Ez azonban azok közé a témák közé tartozik, amik tabunak számítanak a társalgásban, pedig nem kellene, hogy egy olyan állapot miatt szenvedjünk, amire a hashajtó típusú gyógyvizek formájában kitűnő megoldás létezik.

A hashajtó típusú, szulfátos gyógyvizek, mint a Hunyadi János, Ferenc József, legkézenfekvőbb hatása a székrekedés megszüntetése. Alkalmazhatók esetenkénti hashajtásra, illetve makacs székrekedés esetén kúraszerűen.

A gyógyvizek előnye a gyógyszerekkel szemben, hogy káros mellékhatások nélkül fejtik ki kedvező hatásukat, mindezt a hozzászokás veszélye nélkül, és nemcsak egy betegség vagy állapot kezelésére alkalmasak, hanem a bennük lévő sok egyéb mikro- és makroelemnek köszönhetően komplex módon hatnak szervezetünkre.

A hashajtó gyógyvizek közöl a Hunyadi János gyógyvíz a legtöményebb, ami a legmakacsabb székrekedést is megszünteti, és emellett megelőzi a székrekedés okozta aranyerek kialakulását, ill. a székletrendezés által elősegíti gyógyulásukat. Csökkenti az epekőképződés kockázatát, és elősegíti a méreganyagok kiürülését a szervezetből. Ha étkezések után fogyasztjuk, gátolja a zsírok és fehérjék felszívódását, ezért elhízás ellen is alkalmazható.

Egyszerre 2-3 dl-nyi mennyiségben fogyasztva hashajtó hatású, de napi 1-2 dl-nyi mennyiségű gyógyvíz több részletre elosztva segíti az emésztést, lágyítja a székletet, és nem okoz hasmenést.Pergéné Kiss Edina Forgalmazó:

MEDAQUA KFT

3200 Gyöngyös

Keleti Karácsondi köz 1.

Tel.: 37/316-480

www.medaqua.huKapható az élelmiszerboltokban, gyógyszertárakban, gyógynövény boltokban.


(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!