Fedezzük fel újra elfeledettnek hitt, de már sokszor bizonyított ivógyógyvizeinket!



A mai rohanó világban a hétköznapok során annyi káros hatás éri az embert (étkezéssel, levegőből, …stb.), hogy sokkal jobban figyelnünk kell az egészségünkre, mint akár 50 évvel ezelőtt. Statisztikai adatok bizonyítják, hogy Magyarország élen jár bizonyos betegségek tekintetében, és ha jobban belegondolunk, egyikünk sem szeretné ezeket az adatokat gyarapítani. Ebben nagy segítségünkre lehetnek a gyógyvizek.

A természetes gyógyvizek legfontosabb jellemzője, hogy káros mellékhatások nélkül fejtik ki kedvező hatásukat. Nemcsak gyógyítanak bizonyos betegségeket, hanem segítenek megőrizni, ill. visszanyerni egészségünket.

Egy pohár gyógyvíz elfogyasztásával nem csupán egy adott betegségre tudunk kedvezően hatni, hanem egyúttal építjük is egészségünket a szervezetbe juttatott egyéb ásványi anyagokkal.

Magyarország gyógyvíz nagyhatalom. Ebből kiindulva szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hogy itt élünk, mégis úgy tűnik, hogy elmegyünk a saját szerencsénk mellett, hiszen nagyon kevéssé vagy egyáltalán nem használjuk ki a természet által számunkra felkínált lehetőséget.

Ha azt mondjuk gyógyvíz, mindenkinek a fürdő gyógyvizek jutnak először az eszébe. Kevesen tudják, hogy vannak ivógyógyvizek is. Vannak, amelyeket csak a forrás helyén felépített ivókútból csordogálva próbálhatunk ki, de néhányukhoz palackozott formában közvetlen élőhelyünkön is hozzájuthatunk. Sokan kérdezik, hogy hol lehet kapni ezeket a gyógyvizeket. Nem ismerjük őket, pedig legtöbbünk nap, mint nap elmegy mellettük az élelmiszerboltokban, gyógynövényboltokban, gyógyszertárakban. Ezen szeretnék változtatni ezzel a most induló cikksorozattal.

Nagyon felkapottak gyógyfürdőink, de legalább ilyen értékesek, ha nem értékesebbek az Európa szerte egyedülálló ivógyógyvizeink, amelyekről elfeledkeztünk, pedig van közöttük olyan is, ami már több mint 200 éve szolgálja egészségünket. Nincs olyan emésztőrendszeri betegség, amire a gyógyvizeink között ne találnánk megfelelő segítséget, de számos más problémára is megoldást nyújtanak.

A 18. században II. Rákóczi Ferenc hordóban húzatta maga után a gyógyvizet, a 19. század végén, 20. század elején pedig már világszerte ismertek voltak gyógyvizeink, de mára szinte elfelejtettük őket. Fedezzük hát fel újra ezeket a HUNGARIKUMOK-at, hogy egészségünk őrei lehessenek.

Pergéné Kiss Edina



Forgalmazó:

MEDAQUA KFT

3200 Gyöngyös,

Keleti Karácsondi köz 1.

Tel.: 37/316-480