A magyar felnőttek jelentős súlytöbbletéhez és kirívóan rossz egészségi állapotához az egészségtelen táplálkozás és a mozgásszegény életmód egyaránt hozzájárul. Egyes statisztikák szerint a Magyarországon élő három felnőttből kettő túlsúlyos vagy elhízott. Étrendünkre főleg az állati eredetű zsír és a nem megfelelő zöldség- és gyümölcsfogyasztás a jellemző. Egy felnőtt naponta csupán 7000 lépést tesz meg, mindössze 10 percet sportol és több mint 5 órát ül a megváltozott életformánk miatt.

Az elhízás rontja az életminőségünket, valamint számos krónikus betegség kialakulásának kockázatát is növeli, mint például a 2-es típusú cukorbetegség, a szívkoszorúér-, a magasvérnyomás-betegség, a stroke, egyes rákbetegségek és pszicho-szociális problémák, melyek korai halálozáshoz vezethetnek. Az elhízás problémája mára olyan méreteket öltött, hogy népegészségügyi jelentősége vetekszik a dohányzáséval, pedig egy kis odafigyeléssel és egészséges életmóddal jelentősen csökkenthető az ehhez köthető betegségek kialakulása.

Túlsúly miatt létrejött ízületi gyulladások
A túlsúly folyamatos extra terhelést jelent az ízületekre, amelyeket ezáltal mechanikai ártalmak (lúdtalp, lábboltozat süllyedés), kopások érnek Az ízületekben megtalálható porcréteg folyamatos körforgásban fel- és leépül, a többletsúllyal történő mozgás vagy nem mozgás hatására a lebontás mértéke nagyobb lesz. Az ízületeket borító porc először elvékonyodik, majd eltűnik, a porcszövet érdessé válik és alatta a csont megvastagodik, később a csontok végei összeérnek, súrlódnak, ami nagy fájdalmat okoz, és ízületi gyulladással jár.


Az adatok megdöbbentőek: már 5 kg súlyfelesleg 36%-kal megnövelheti a térdízületi kopás gyakoriságát. Hazánkban a felnőtt lakosság mintegy 30%-át érinti a porckopás. A térd a legtöbbet terhelt ízületünk. A kopás első tünete a mindennapos mozgás elején, és a terhelésre jelentkező fájdalom. A térdízületi porckopás fő okaként szintén a túlsúly említhető, mivel a láb kisízületi kopásának hátterében leggyakrabban a lábboltozatok süllyedése áll, amely túlsúly esetén igen gyakori, azonban a kiváltó okok korai kezelésével, az optimális testsúly visszanyerésével és megőrzésével, valamint rendszeres testmozgással megelőzhetjük ízületeink kopásos elváltozását, vagy csökkenthetjük állapotuk további romlását.
A minél jobb eredmény érdekében érdemes változatos kardio edzéseket választani, mint például: a dinamikus gyaloglás, a kocogás, a kerékpározás, az úszás vagy a túrázás. Ezek a mozgásformák nemcsak stimulálják a szívet és a tüdőt, de csökkentik a túlerőltetés okozta sérülések rizikóját is.

Létezik-e komplex megoldás az ízületek támogatására?
A tudatosan kiválasztott étrend-kiegészítők is javíthatnak az ízületek állapotán, a glükózamin, kondroitin és MSM a három legismertebb tápanyag az egészséges ízületek támogatására. Tudományos vizsgálatok kimutatták, hogy a glükozamin és a kondroitin elősegíthetik az ízületek normál mobilitását és komfortérzetét. A metil-szulfonil-metán (MSM) egy ízületvédő és a szerves kén forrása, amely növeli az ízületek egészségét, rugalmasságát és mobilitását, enyhíti a gyulladást és csökkenti a fájdalmat. Minden ízületi problémához alkalmas, mert elősegíti a kötőszövet kialakítását és javítja az ízületeket, inakat és ínszalagokat, gyorsíthatja a regenerációt.A Diamond Family ízületvédő keverék folyékony halmazállapotú, cukor-, laktóz és gluténmentes. A fenti összetevők mellett tartalmaz minden olyan összetevőt, amely segíthet megelőzni az ízületi problémát, ill. a már meglévő panaszok esetén segít csökkenteni a fájdalmat és gyulladást. A cikkben felsorolt összetevők mellet, például C-vitamint (nélkülözhetetlen a kollagén termelődéséhez), zöldtea kivonat és kurkuma (gyulladás csökkentés, antioxidáns), L-karnitint (erősíti a csontok mikroszerkezetét) B-12 (fájdalomcsillapító hatás) és D3 (csont- és porcképződés) vitaminokat is tartalmaz.
További információkért kérjük, érdeklődjenek a következő telefonszámon: +36 30 014 6325, e-mail címen: info@diamondfamily.hu, a honlapunkon pedig részletes leírást találhat a termékeinkről: www.diamondfamily.hu

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!