A magyar hagyományokban a búza az élet jelképe. Aki otthon süt kenyeret, az tudja, micsoda munka és érték rejlik egy vekni kenyér feltálalása mögött. Az egyéves mezőgazdasági munka, a vetés, az aratás, a gabona megőrlése, valamint a pék (akár „házipék”) szakértelme, mind benne lakozik a kenyérben.

rozskenyer-komenymaggal

A fogós- vagy nullás liszt fogalma, a dara vagy derce kifejezés lassan már csak az idősebbeknek csenghet ismerősen, miközben jó és egészséges kenyeret vásárolni sem könnyű a boltokban. Mindenki ismeri a bolti kenyér nem feltétlenül pozitívan csengő fogalmát, a kenyér hizlal megállapításhoz pedig sajnos sokan elfelejtik hozzátenni, hogy a gabona eredeti értékeitől megfosztott lisztből készült-, és ezzel-azzal kezelt, „javított” kenyér az, ami valóban nem az egészségünk barátja.
Pedig a napjainkban zajló gasztro-forradalomnak köszönhetően egyre több olyan kézműves pékség nyílik, ahol hagyományok szerint, vízből és lisztből készülő kovásszal sütnek kenyeret, adalékanyagok hozzáadása nélkül. Sőt, egyre többen vannak, akik a kiváló minőségre való törekvés céljából maguk őrlik a gabonát a pékműhelyekben, vagy akár otthonaikban házi gabonamalom segítségével.
mt5-ok

A frissen őrölt, teljes kiőrlésű – lehetőség szerint bio - liszt jelentősen eltér a boltokban kapható változatoktól. Pozitív élettani hatásai sokszorosak a hagyományos fehér lisztekhez képest: több vitamint, esszenciális zsírsavat, rostot tartalmaznak, ezáltal hozzájárulnak a jobb emésztéshez és egészségünk megőrzéséhez. A teljes kiőrlésű liszt tartalmazza a gabona életet adó csíráját, a fehérjét, vagyis a magbelsőt, valamint a korpát, ami pedig kiváló rostforrás szervezetünk számára. Ilyen formában a kenyér, a jó kenyér, nem ellensége a diétázóknak, a diabéteszben szenvedőknek vagy a szénhidrát-csökkentett étrendek követőinek.
Magyarországon a - házimalmok csúcsminőségét képviselő - Salzburgi Malmok egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. Az osztrák Salzburgi Malom Manufaktúrában több mint 40 év tapasztalatával fejszetik, és gyártják ezeket a nagyszerű készülékeket, a legkiválóbb alapanyagokból. A malmok háza tömör bükkfából készül, melyet természetes méhviasszal kezelnek, benne pedig kézzel készített természetes gránitkő található, mely a legfinomabb és legtökéletesebb őrlést biztosítja évtizedeken keresztül. A malmok elektromos és kézi változatban is megvásárolhatóak, és mindkét típus könnyen és gyorsan használható, fél kg liszt megőrlése körülbelül 5 percet vesz igénybe. A csak természetes anyagok használata, a folyamatos mérnöki fejlesztések és a kenyérsütés iránti elkötelezettség eredményeként a Salzburgi Malmok akár 24 év garanciával rendelkeznek! Kézműves pékségek és a legjobbat kereső „házipékek” biztos választása.
A Salzburgi Malmok magyarországi kizárólagos forgalmazója a Natur Concept Kft., mely elhivatott a tiszta és egészséges táplálkozás, valamint a kiváló minőségű otthoni kenyerek iránt. A csodás malmok mellett a webáruházban (www.naturprojekt.hu) számos egyéb kenyérsütési kiegészítő is megtalálható, valamint saját bio gabona választékkal segítik az otthoni őrlés és a jó kenyér szerelmeseit. A választékban megtalálható a folyamatos ellenőrzés alatt álló, kiváló minőségű, Magyarországon termesztett búza, rozs, tönköly, zab és a csodálatos alakorbúza.
Ha Ön igazán jó kenyeret szeretne sütni, mely ellenőrzött alapanyagokból készül, adalékanyagok hozzáadása nélkül, őrölje saját maga a lisztjét és válassza a Natur Projekt alapanyagait, kiegészítőit és a Salzburgi Malmokat!

 

Natur Concept Kft.
2016 Leányfalu,
Móricz Zs. út 221
Tel: 06 30 630 0688
www.naturprojekt.hu
info@natruprojekt.hu

 

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!