Máig sem született egy teljes áttekintés, hogyan és miért született meg a találmány. Erről faggatjuk most Oláh Gábor feltalálót, készülő könyve kapcsán, aki az elmúlt évek során sok kérdést kapott a miértekkel kapcsolatban.

- Hogyan jött az ötlet a lappiramis megalkotására és fejlesztésére?
- Régen foglalkoztatott, amit a piramisokkal kapcsolatosan számos könyvben olvastam, és magam is szerettem volna tapasztalatokat szerezni, mérni, vizsgálódni. Mivel mind az épített piramisok, mind modellek túl nagyok, ezért univerzális megoldást kerestem... Céljaim megvalósításához végül is egy olyan eszköz elkészítését választottam, amely korábbi szakmai tevékenységemből adódott: műanyagba speciális ásványianyag-keveréket dolgoztam bele, és ebbe sajtoltam bele a kis piramisformák százait.
Már az első darabok hatása is megdöbbentő volt, csökkentette a vérnyomást, nyugatott, javította az alvás minőségét. Az én több évtizedes székletzavaraimat pár hét alatt gyógyszerek nélkül helyrehozta, azóta sincs szükségem gyógyszerekre.

- Hogyan fogadták az Ön környezetében ezt az eszközt?
- Pontosan úgy, mint az új és szokatlan megoldásokat szokták: hitetlenül és kételkedve. Ezután nyilvánvaló lett számomra, hogy ez egy térerő-energia, mely tudományosan meg nem alapozott, el nem fogadott, és nekem az (sors) feladatom, hogy kutassam, vizsgáljam. Egy olyan lehetőség, mely határtalan távlatokat nyit meg, az újra fogékonyak előtt, a mezőgazdaságban, állattartásban, víztechnika minden ágában, és szinte az élet minden területén, különös tekintettel egészségjavításra.

- Tekintsük át időrendben, hogyan követték egymást a fejlesztés és kutatás állomásai.
- A megvalósítás 1999-ben indult, ekkor szereztük az első tapasztalatokat. Hamarosan rendelkezésre álltak az első természetgyógyászati és orvosi vélemények. Ezek egyike volt a pihentető alvás elősegítésére, közérzet javításra alkalmazott módszer, mikor 1-1 lapot az ágy fej és lábrészénél helyeztünk el. Az ötlet Dr. Deák Sándor belgyógyász főorvostól származott, aki maga is alkalmaz alternatív terápiákat, és könyvet is írt erről.
Annak érdekében, hogy a lappiramis környezetre gyakorolt hatásait elemezni tudjuk, konkrét mérésekre volt szükség, ezért saját laboratóriumi hátteret alakítottunk ki. Ekkor kezdődtek meg a vízzel és szennyvízzel kapcsolatos kísérletek. Már ebben az évben egy házi fúrt kút vízhozamát sikerült megnövelni a lappiramis technológia segítségével.

- Hihetetlenül gazdag év volt ez az Ön számára! Mi törént a következő években?
- 2000-ben iparjogvédelmet kaptam a pozitív és negatív lappiramisokra. Elkészült az első ipari szennyvíztisztító egy 40 fős telephelyen, mert más gazdaságos technológiát még a szakemberek sem tudtak ajánlani. Folytatódtak az egészségjavítással kapcsolatos vizsgálatok, számos természetgyógyászt ismertettünk meg a lehetőséggel, jöttek az első személyes tapasztalatok is. A szennyvíztisztítással kapcsolatos kutatásokba szakmai intézményeket is bevontunk. Vizsgálatok kezdődtek a lappiramissal kezelt ivóvíz fogyasztásával kapcsolatosan állattartóknál.
A laboratóriumi hátteret a szükséges vizsgálatoknak megfelelően bővítettük (aurafotózás, mágneses erőtér mérés, hőkamera).

- Milyen volt a kapcsolata a médiával?
- Több alkalommal ülhettem neves természetgyógyászok társaságában a ZenitTV stúdiójában, és ATV természetes életmóddal foglalkozó műsoraiban is beszélhettem a lappiramisról. Még a kezdet kezdetén a Természetgyógyászban jelent meg cikksorozatunk, publikáltam az Agrárágazatban, majd 2004-től szinte folyamatosan partnerünk a Zöld Újság, hogy a legfontosabbakat említsem.

- Mely területen ért még el eredményt?
- 2006-ban a szarvasi Tessedik Sámuel főiskolán végzett kísérletsorozat bizonyította a lappiramissal kezelt ivóvíz pozitív hatását az állattartásban. 2008-ban csatornahálózatok vegyszermentes szagtalanítására dolgoztunk ki egy megoldást Alsóberecki térségében. 2009-ben született meg a hajlékony, szilikonbázisú lappiramisunk, amely szélesítette az alkalmazás lehetőségeit. 2010-ben a házi fürdőmedencék klórmentes vízkezelését, továbbá fűtési rendszerek vízkőmentesítét sikerült megvalósítanunk. A gépkocsi fogyasztás- és károsanyag kibocsájtásának csökkentésére már 2002. óta végzett kísérletekre 2011-ben erre az ÖKOklipsz adta a megoldást.

- Milyen lesz a lappiramis jövője?
- 2012 a korszerű dipólusos ill. mikromágneses eszközök lappiramissal való kombinációjának a vizsgálataival indult. Már csak támogatókat, divatos szóval szponzorokat, befektetőket szeretnék találni elképzeléseimhez. Ehhez kérem a teremtőm segítségét.

www.lappiramis.hu