A modern életvitelnek és a rohanó mindennapjainknak ma már sajnálatos velejárója a rossz táplálkozás és a mozgásszegény életmód. Az ilyen életforma pedig növeli a betegségek kialakulásának kockázatát. Az innovatív megoldásoknak köszönhető funkcionális élelmiszerek, mint például a MAKKA® Kávék választ jelenthetnek erre a 21. századi problémára, hiszen ezek a funkcionális élelmiszerek belecsempészik a mindennapjainkba élvezeti cikkeken keresztül azt a plusz tápanyagszükségletet, amit egyébként munkába sietve mondjuk nem fogyasztanánk el.

Mi is az a ganodermás MAKKA® Wellcoffee?

A MAKKA® Wellcoffee hazai munkaerő hozzáadásával készült 100% arabica instant kávé, ami úgy tartalmaz ganoderma lucidum kivonatot, hogy a kávé eredeti ízét nem veszi el. Az egyenként csomagolt aromatartó tasakoknak köszönhetően pedig a kávé hosszú ideig megőrzi zamatát.



A Ganoderma gyógygomba pozitív élettani hatásai

A Ganoderma lucidum gyógyhatású gomba – más néven pecsétviaszgomba - a világ számos területén előfordul, keleten a gyógynövények királyának hívják, és már az egyik legősibb kínai gyógyszerkönyv is említi. Kínában a pecsétviaszgombára úgy tekintettek, mint a halhatatlanságnak, a császár hosszú életének jelképére. Ismeretes, hogy a ganodermát a hagyományos kínai gyógyászatban a vitalitás megőrzésére használták, ugyanakkor a népi gyógyászatban is előszeretettel alkalmazták a magas vérnyomás, a magas koleszterinszint, vagy a májbaj kezelésére.

Ma azonban már a ganoderma gomba pozitív élettani hatásainak sokkal szélesebb skáláját támasztják alá a kutatások. A közelmúltban igazolták például, hogy a ganoderma rákellenes tulajdonságokkal rendelkezik. Manapság főleg álmatlanságra, gyomorbántalmak kezelésére, immunerősítésre használják a ganodermát különböző készítményekben.

Az élet forrása

Európában hajlamosak vagyunk élelmiszerként tekinteni a gombákra. És szívesebben fogyasztjuk ételeinkben, pedig egyes ázsiai kultúrákban évszázados hagyománya van a gyógyászati felhasználásuknak. A ganoderma lucidum hosszú évekig misztikus növénynek számított, hiszen egyrészt nehéz volt beszerezni ezt az igen ritkán előforduló gombát, másrészt a népi hiedelem a halhatatlanság forrásaként beszélt róla. Úgy tartották, hogy a ganoderma megőrzi a fiatalságot, és rendszeres fogyasztás esetén hosszú életet biztosít. Ami viszont egykor csupán egy ősi legenda volt ma már tudományos ténynek számít. Hosszú évek kutatásai tudják alátámasztani a Ganoderma hatékonyságát az egészség javításában. Megállapították például, hogy a ganoderma egyik aktív komponense a poliszacharid segítheti a stresszes, rohanó életvitelünk következtében létrejövő szabad gyökök termelődésének csökkenését. Mivel ezeket a szabad gyököket tartják az emberi öregedési folyamatok legfőbb tényezőjének, így valóban feltehető, hogy ezek csökkentésével a ganoderma segít a hosszú élet fenntartásában.

A már említett poliszacharid a ganoder-mának az a komponense, mely rendelkezik rákellenes tulajdonsággal. Ráadásul a ganoderma segíthet a kemoterápia és radioterápia idején jelentkező mellékhatások csökkentésében.

Ezen felül a pecsétviaszgoma pozitív hatását kimutatták a májvédelem, vércukorcsökkentés és a magas vérnyomás csökkentés terén, valamint a Ganoderma immunbiológiai és gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal bíró vegyületeket is tartalmaz, csökkentheti az allergiás reakciókat és segítheti a méregtelenítést.

Számtalan egészségjavító hatása van tehát a ganoderma lucidum gyógygombának, nem véletlen, hogy legendás gyógynövényként tisztelték a keleti kultúrában. Ma pedig már lehetőségünk van rá, hogy az anyatermészetnek ezt a különleges ajándékát magunkhoz vegyük a mindennapokban egyszerűen, kényelmesen. Az egykor oly ritka növényt ma már elég, ha a konyhapulton keressük egy-egy funkcionális élelmiszerben vagy táplálék kiegészítőben.

A kávézásra általában mint káros szokásra szoktunk gondolni, de miért ne lehetne ez a szokásunk egészségesebb? A gyógygomba jótékony hatását most Ön is élvezheti a ganoderma kivonatot tartalmazó MAKKA® WellCoffee rendszeres fogyasztásával.

Vitálvár Kft.

Természetből Jeles

www.vitalvar. hu

Tel: +36 20 3430 300, +36 20 9834 734

1136 Budapest, Pannónia u. 33. fszt. 1

E-mail: info@vitalvar.hu