Ha úgy döntünk, hogy a kisebb betegségeket nem gyógyszerrel kívánjuk kezelni, akkor a természet számos megoldást kínál számunkra, melyek akár minden konyhában megtalálhatóak. Íme néhány antibiotikum, melyeket évezredek óta használtak elődeink.

1. Fokhagyma

A fokhagymát már 5000 éve rágcsálják az emberek. Gyógyhatását többnyire a gerezdekben lévő kéntartalmú vegyületek okozzák. A fokhagyma jellegzetes szagát az alliin nevű kéntartalmú vegyület okozza, ami levegővel érintkezve allicinná alakul. Ez az allicin a legfontosabb a különböző gyógyhatások szempontjából. Segít bakteriális és gombás fertőzések leküzdésében is, így az immunrendszert is erősíti. Ha nem szeretjük az ízét, vagy fokozni akarjuk a hatást, választhatunk kapszulás készítményt is. Azonban ilyenkor fontos: Ha fokhagyma kapszulát vásárlunk mindig nézzük meg a címkén az allicin tartalmat!

2. Fahéj és méz

A méz és a fahéj minden háztartásban megtalálható. A természetgyógyászatban már régóta használják a fahéjat és a mézet. Együtt fogyasztva még hatékonyabban erősíti az immunrendszert, és véd a vírusoktól, baktériumoktól. Tipp: Egy kiskanálba tegyünk egy adag fahéjat, és keverjük el mézzel. Ezt fogyasztva megfázás esetén hatékonyan támogathatjuk az immunrendszerünket.

3. Oregánó olaj

Az oregánó (magyarul szurokfű) olaj a természet egy kiváló antibiotikuma. Hatékonyan elpusztítja a kórokozó baktériumokat. Minden házipatikában ott a helye. Használható párologtatva vagy akár belsőleg is.

4. Echinacea (Bíbor Kasvirág)

Az Észak-Amerikában honos növényt hosszú időn keresztül használták, ám a kasvirág a modern antibiotikumok felfedezésével a háttérbe szorult.
Népszerűsége azonban napjainkban visszatért, mivel biztonságos immunerősítő szer. Az echinacea, más néven bíbor kasvirág természetes fertőzésgátló és antibiotikum, véd a baktériumok, vírusok, gombák és egyéb kórokozó mikróbák ellen.

5. Friss zöldségek és gyümölcsök

A friss gyümölcsök és zöldségek antibiotikus hatásaikat részben a C-vitamin tartalmuknak köszönhetik. A C-vitaminról tudjuk, hogy támogatja az immunrendszert, és segít védelmet nyújtani a betegséget okozó kórokozókkal szemben. C-vitamin források a keresztes virágú zöldségek (brokkoli, karfiol, káposzta) , leveles zöldségek (kelkáposzta, spenót), bogyós gyümölcsök és a citrusfélék. Ha ezekből nem fogyasztunk napi rendszerességgel többször is, akkor érdemes pótolni a C-vitamint étrend-kiegészítő formában.

6. Olajfa levél

Az olajlevél napjaink közkedvelt igen erős, természetes antibiotikuma és antioxidánsa. A káros baktériumok elpusztítását az immunrendszer erősítésével és az oxidatív stressz csökkentésével éri el.

 


Az egeszsegmindenkinek.com weboldalon további hasznos cikket talál, illetve a fent említett természetes antibiotikumok is megtalálhatóak az oldalon.
Kérdés esetén szívesen válaszolok az info@egeszsegmindenkinek.com email címen, vagy H-P: 10-15 óráig a 06-70/423-1539-es telefonszámon.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!