A vízpart, a medence nem csupán élvezeteket, de veszélyeket is rejt.

Válts többször fürdőruhát!

Ha szárazra cseréljük a fürdőruhát, miután kijövünk a vízből, akkor jelentősen csökkenthető az intim fertőzés veszélye. Strandszezonban a bakteriális és gombás fertőzés a leggyakoribb, és ezek szaporodásához jó alap egy nedves fürdőruha.

Használj úszótampont

Az úszótampon nem csak a nehéz napokon tesznek jó szolgálatot! Ma már könnyen beszerezhető és nagyon hasznos lehet, hiszen segít, hogy a hüvelyflórát kevesebb negatív hatás érje. Azonban figyelni kell a gyakori cserére. Orvosi javaslat, hogy menstruáció alatt inkább ne menj medencébe.

Jó immunrendszer

A bakteriális fertőzéshez hozzájárulhat az immunrendszerünk állapota is. Hogy erősítsd az immunrendszered, akár szedhetsz olyan gyógynövény-alapú készítményeket is, melyek segítik a hüvelyflóra normális működését.

Kerüld a cukros ételeket, italokat!

Nyáron hajlamosak vagyunk jobban elengedni magunkat étkezés szempontjából: több jégkrémet, fagylaltot, cukros üdítőt fogyasztunk. Figyelj a cukorbevitelre: ezzel nagymértékben csökkenthető a fertőzés lehetőségét! A sok cukros étel és ital nagyban növelheti a gombás fertőzések kockázatát is.

Használj intim törlőkendőt!

Mindig vigyél magaddal a strandra egy csomag intim törlőkendőt és használd, ha a mosdóba mégy. Ezek a törlőkendők tisztítanak és egyben támogatják a hüvely normális pH-értékét.

Figyelj az öltözékedre!

Kerüld a szűk ruhákat, helyette hordj szoknyát vagy bő rövidnadrágot. A fehérnemű pedig pamut alapanyagú legyen.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!