1. Rosszul mosod a hajadat.
Lehet, hogy kényelmes a zuhanyzás közben állva mosni a hajadat, de fejjel lefelé való samponozás valójában több előnyt is nyújthat. Ha hosszú a hajad, fejjel lefelé könnyebb az alábbi rétegekre is felvinni a tisztítószereket. Ha érzékeny, aknés bőröd van, a fejjel lefelé való öblítés segíthet elkerülni a pattanásokat, mert így nem jutnak le a hajápoló termékek és az olaj a nyakadra és a hátadra, irritálva a bőrödet.

 

2. Csak piszkos hajra használod a száraz sampont.
A száraz sampon nagyszerű módja annak, hogy felfrissítsd a hajadat, ha nincs időd zuhanyozni, de valójában sokkal többet is tehet, mint a zsír eltávolítását a hajadból. Ha vékony a hajad, a száraz sampon néhány fújása a hajtöveknél azonnal dúsító hatást eredményezhet. De ne vigyétek túlzásba, mert túl gyakori használata felhalmozódást okozhat a fejbőrön, és viszketést okozhat.

3. Túl sokáig hagyod fent a hajbalzsamot.
A hajbalzsam használata fontos lépés a hajápolásban, mivel védi a haj kutikuláját és simábbá, könnyebben fésülhetővé teszi a tincseket. De ami az időt illeti, kevesebb több. A hajbalzsam túl hosszan való rajtahagyása lelapítja a hajat és zsírosnak mutatja. 3 percig hagyni a hajadon a balzsamot elegendő a teljes hatás eléréséhez.

 

4. Mindig ugyanazt a sampont használod.
Amikor megtalálod azt a sampont, ami csodákat művel a hajaddal, csábító mindig azt használni. De a hajad idővel hozzászokik ugyanahhoz a termékhez, és végül egyszerűen már nem hat. Inkább, mint hogy mindig ugyanazt a sampont használd, érdemes 2 vagy 3 különböző sampont és balzsamot beszerezni, és váltogatni őket az időjárás, a víz minősége és a hajad állapota szerint.

 

5. Felfogod a hajad, amikor nedves.
Épp most jöttél ki a zuhany alól, a hajad csurom vizes, és úgy tűnik, a legkényelmesebb megoldás a konty vagy a copf, hogy ne essen az arcodba. De ez a látszólag ártalmatlan szokás valójában károsíthatja a hajszálakat, és azok töréshez vezethet. Mivel a nedves haj a legérzékenyebb, a túl nagy terhelés gyengítheti és töredezettséghez vezethet.

6. Nem fésülöd át a hajadat mielőtt megmosod.
Mindannyian ismerjük azt a bosszantó érzést, amikor nedves hajunk csomós és nehezen fésülhető. Fésüljük át a hajunkat mielőtt zuhanyozni mennénk. Ez segíthet elkerülni a csomókat és hosszabb ideig csomómentesek maradhatnak a tincsek.