Az Omega-3 zsírsavak, mint az ALA, EPA és DHA esszenciális tápanyagok szervezetünk számára. A legelterjedtebb természetes Omega-3 forrásaink a tengeri élőlények és növények. Az esszenciális zsírsavak megtalálhatók például az algákban, a lenmagban, az olajos magvakban, a halolajban és a krill rákokból kinyert olajban. Azonban étrendünk általában nem tartalmaz megfelelő mennyiségű Omega-3-at. Ráadásul az sem mindegy, hogy az Omega3 zsírsav pótlására milyen tápanyagforrást választunk és annak milyen az összetétele. Igen nagy a különbség az egyes Omega-3 források között.

10 ok, hogy miért válaszd Omega3 forrásként az NKO® krill olajat:

1. KÜLÖNLEGES SZERKEZET
A halolajjal ellentétben a krill olaj foszfolipid szerkezetű. A foszfolipidek mind zsírban, mind vízben gyorsan oldódnak, amely könnyíti megemésztésüket. A foszfolipidek közvetlenül a sejthártyához kapcsolódnak, így teszik lehetővé az Omega-3 hatékony felszívódását.
2. KÖNNYEBB FELSZÍVÓDÁS
A 100% tisztaságú NKO® Krill-Omega-3 éppen ezért sokkal könnyebben felszívódik és 2,5-szer jobban hasznosul szervezetünkben, mint más, nem krillekből kinyert Omega-3 források.
3. SZABADALMAZTATOTT KIVONÁSI ELJÁRÁS
Az NKO® szabadalmaztatott kivonási eljárásnak köszönhetően maximalizálja az aktív összetevőket: astaxanthint, EPA-t és DHA-t. Más krill olajak 3%-ával szemben pedig az NKO® csupán 0,001% oldószer maradványt tartalmaz.
4. VISZLÁT, UTÓÍZ!
Mivel a foszfolipidekhez kapcsolódó Omega-3 vízoldékony, nem telepszik meg a gyomortartalom tetején. Éppen ezért nincsen halas utóíze.
5. TISZTA FORRÁS
A NKO® Krill-Omega3 gyártója, a Neptune a krill olajat a kristálytiszta antarktiszi vizek mélyén, a tápláléklánc alján élő piciny rákféléből nyeri ki. Így a krillek környezetükben és táplálkozásuk során is lényegesen kevesebb szennyeződéssel, mérgező anyaggal, nehéz fémmel kerülnek kontaktusba, mint például egyes halak, melyeknek szervezetében ezek a káros anyagok felhalmozódhatnak.
6. NAGY ADAG ASTAXANTHINNAL
A Neptune krill olajnak magas az astaxathin tartalma, ami nemcsak természetes tartósítószerként funkcionál, hanem erős antioxidánsként segíthet a szabadgyökök elleni küzdelemben is.
7. KIMERÍTHETETLEN FORRÁS
Az Antarktisz vizeit körülbelül 420-700 millió tonna krill népesíti be, a legnagyobb biomasszák egyikévé téve ezeket a pirosas kis rákféléket. 2013 és 2014 között a teljes biomasszának mindössze 0,06%-át halászták ki ténylegesen, így a fenntarthatóság teljes mértékben biztosított.
8. SZIGORÚAN SZABÁLYOZOTT HALÁSZAT
A kihalászott krillek nagyrészt a Déli-óceánból, az Antarktiszról érkeznek, amit a Commission for the Conservation of Antarctic Marine Living Resources (CCAMLR) tart felügyelete alatt. Ez a 25 országból álló testület minden halászhajó működését engedélyhez köti, és erősen szabályozza a halászati mennyiséget és módszereket is. Az Neptune cég pedig a fenntartható krill halászatért megkapta a Friends of the Sea (A tenger barátja) minősítést is.
9. NÉGY MEGOLDÁS EGY KAPSZULÁBAN
A krill olajban megtalálható EPA, DHA zsírsavak serkentő hatással lehetnek az agyműködésünkre, javíthatják a memóriát, a hangulatot és segíthetnek a koncentrálásban. Emellett az Omega-3 segítheti szívünk és keringésünk egészségét, a normál koleszterinszint fenntartását. Valamint segíthet fenntartani ízületeink mozgékonyságát, rugalmasságát, és mérsékelheti a menstruációval járó kellemetlen tüneteket.
10. MEGFELELŐ EGYENSÚLY
Egészségünk megőrzése érdekében elengedhetetlen szervezetünkben az Omega-3 és Omega-6 zsírsavak megfelelő egyensúlya. Mivel az étrendünkön keresztül lényegesen több Omega-6 jut a szervezetünkbe, tanácsos az Omega-3 zsírsavat olyan táplálék kiegészítőkkel bevinni, mint amilyen a krill olaj is, ami segíthet helyreállítani azegyensúlyt.
Forrás: neptunekrilloil.com

 

Vitálvár Kft - Természetből jeles
Tel: +36 20 343 0300
1136 Budapest,  Pannónia u. 33. fszt/1.
info@vitalvar.hu   www.vitalvar.hu

 

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!