Az EuroConsult Alapítvány 2011 májusától működtet „Zöldikék” néven Kistérségi Környezetvédelmi Tanácsadó Irodát Várpalotán. Irodánk a környezettudatosság széleskörű elterjesztésének, a fenntartható fejlődés megvalósulásának elhivatott képviselője. Legfontosabbnak a lakosság tájékoztatását tartjuk, valamint ösztönzésüket a különböző környezetvédelmi akciókban való részvételre és a mindennapokban is könnyedén alkalmazható fenntartható praktikák átvételére.

Céljaink elérése érdekében környezeti tanácsadó tevékenységünket a fenntarthatóság valamennyi részterületére kiterjesztjük, úgymint víz- és energia-takarékosság, hulladékcsökkentés, környezettudatos közlekedés és lakberendezés, tudatos vásárlás, egészséges és környezettudatos életmód. Szakmailag jól felszerelt Irodánkban információs kiadványokkal, tematikus füzetekkel, ismeretterjesztő filmünkkel, szakkönyvtárral és online adatbázissal várjuk az érdeklődőket.
Nagy hangsúlyt fektetünk a nem formális tanulási alkalmak ösztönzésére is, amelynek keretében terepi foglalkozásokat, lakossági tájékoztató fórumokat, ismeretterjesztő előadásokat, utcai akciónapokat és falunapokon való tanácsadásokat rendezünk. Célcsoportunk az óvodás gyerekektől a felnőtt korosztályig mindenkit magában foglal. A gyermekek számára rendezett programjaink a környezetvédelem jeles napjaihoz kapcsolódnak. Az óvodás korú gyermekek számára olyan óvodán kívüli gyakorlati foglalkozást tervezünk, amelyen személyes tapasztalatszerzésen, játékos feladatokon keresztül ismerhetik meg a környezeti szempontból helyes szemléletet. Az általános és középiskolások részére olyan tanórán kívüli megfigyelési és mérési gyakorlatokat, továbbá akciónapokat szervezünk, amelyek cselekvésre késztetik őket.
Működésünk közel fél éve alatt már számos programot bonyolítottunk le nagy sikerrel. A folyamatosan érkező pozitív visszajelzések megerősítenek minket abban, hogy hasznos és eredményes munkát végzünk, amit tovább kell folytatnunk a környezettudatos gondolkodásmód terjesztése érdekében.