2017. 03. 22
Manapság a környezetvédelem egyre fontosabb szempont, mégis kevés háziasszony tartja szem előtt, amikor a mosásról van szó. Pedig nem arról van szó, hogy kompromisszumot kell kötni, vagy tiszta lesz a ruha, vagy óvom a környeztet. Az alábbi 8 tanács segítségével mindkét szempont maradéktalanul teljesül, és mellesleg, a mosási költségeket megfelezhetjük.

2017. 03. 21
Gondoltál már arra, hogy mekkora pazarlás, hogy a méregdrága tojás héja egyenesen a kukában végzi? Pedig ez a kalciumban gazdag anyag igazi varázsszer, amit számtalan módon felhasználható.

2017. 03. 21
Nem csak a szendvicset dobja fel, de számtalan más dologra is kiváló. Az alábbiakban olyan javaslatokat teszünk a majonéz felhasználására, mi valószínűleg sohasem jutott az eszedbe.

2017. 03. 21
A jó idővel beköszöntével előbújtak a legyek és más rovarok, és velük együtt a pókok is. Bármennyire is hasznosak ezek a nyolclábú élőlények, nem szívesen látjuk őket a lakásban. De ahelyett, hogy elpusztítanánk őket, egyszerűen csak azt kell megakadályoznunk, hogy bejussanak a házakba, vagy ha már bent vannak, mielőbb a szabadba kívánkozzanak.

2018. 03. 27
A kalciumban gazdag tojáshéj segíti a növények növekedését, ezt nagyon jól kihasználhatjuk, ennek a bámulatosan egyszerű és ötletes módszer segítségével.

2017. 03. 17
Mindegy, hogy tél vagy nyár van, a muslicák bármikor megjelenhetnek az otthonunkban, és ha már ott vannak, elég nehéz megszabadulni tőlük. De hogyan kerülnek be a lakásba egyáltalán? Nem, nem az ablakokon...

2017. 03. 17
Valljuk be, otthonunk, munkahelyünk energiatakarékossá, önellátóvá tétele eléggé nehezen összeegyeztető az esztétikummal és ritkán illeszthető be ízlésesen a környezetünkbe egy szélturbina.

2017. 01. 23
Felhasználási területek tippek, és tanácsok a szódabikarbónához, melyet nagyanyáink régóta univerzális szerként tartották számon. Napjainkban sajnos kiszorították a háztartásokból az új kor vegyipari és kozmetikai csodái, de lassan kezdjük újra felfedezni ezt a sokoldalú, környezetbarát csodaszert.

2017. 01. 23
Közeledik a tél, a fagyos és gyakran szeles időjárás, a hideggel együtt pedig egyre gyakrabban fogjuk azt érezni, hogy a bőrünk kiszárad, feszül és több ápolást igényel. Érdemes azonban nem csak a hidegnek közvetlenül kitett bőrfelületekkel foglalkozni, mint az arc és a kézfej bőre. Fontos figyelmet fordítanunk az egész nap zárt cipőben és csizmában megbúvó lábfejünkre és lábszárunkra is. Szerencsére a HERBioticum kozmetikai termékskáláján mindegyik típusú bőrápoláshoz találunk természetes, növényi hatóanyag-alapú krémkészítményeket, melyek parabén- és kőolajszármazék mentesek.

2017. 01. 23
Reneszánszát éli a gyapjú a babaápolásban és babatextíliákban is. Ma már nem a szúrós anyag kerül a babapolcokra, hanem a legfinomabb, puha érintést várhatjuk a merino gyapjú termékektől: gyapjú ruházat, gyapjú hálózsákok, gyapjú takarók és még sok finom gyapjú holmi.