2017. 01. 23
Közeledik a tél, a fagyos és gyakran szeles időjárás, a hideggel együtt pedig egyre gyakrabban fogjuk azt érezni, hogy a bőrünk kiszárad, feszül és több ápolást igényel. Érdemes azonban nem csak a hidegnek közvetlenül kitett bőrfelületekkel foglalkozni, mint az arc és a kézfej bőre. Fontos figyelmet fordítanunk az egész nap zárt cipőben és csizmában megbúvó lábfejünkre és lábszárunkra is. Szerencsére a HERBioticum kozmetikai termékskáláján mindegyik típusú bőrápoláshoz találunk természetes, növényi hatóanyag-alapú krémkészítményeket, melyek parabén- és kőolajszármazék mentesek.

2017. 01. 23
Reneszánszát éli a gyapjú a babaápolásban és babatextíliákban is. Ma már nem a szúrós anyag kerül a babapolcokra, hanem a legfinomabb, puha érintést várhatjuk a merino gyapjú termékektől: gyapjú ruházat, gyapjú hálózsákok, gyapjú takarók és még sok finom gyapjú holmi.

2017. 01. 19
Ha a citrom szót hallod, akkor alighanem először a teára asszociálsz. Pedig a citromos tea csak a jéghegy csúcsa. A citromot nem csak azért lehet szeretni, mert tele van C-vitaminnal. Ha hiszed, ha nem, remekül használható tisztítószerként, sőt, kozmetikai célra is.

2017. 01. 18
Apró trükkök, amelyeket minden háziasszonynak tudnia kell! Az ecetet több ezer éve ismerjük. Az első feljegyzések időszámításunk előtt 3000-ből származnak. Akkoriban még szőlőmustból erjesztették, de Kínában rizsborból is állítottak elő a maitól sokkal töményebb ecetet. Tartósítószerként, tisztítószerként és sokoldalú gyógyszerként használták.

2017. 01. 17
Veled is előfordult már, hogy túlöntözted a virágaidat? Vagy esetleg elutaztál, és nem volt, aki gondoskodjon a rendszeres öntözésről!

2017. 01. 17
A téli napfényhiány, a fűtési szezon alaposan megviseli a szobanövényeinket. Leveleik kókadtabbak, sárgábbak lehetnek és legyengült állapotban a kártevők is könnyebben elszaporodhatnak.

2017. 01. 12
Ez a könnyen elkészíthető torokbonbon remekül csillapítja a megfázás és az influenza tüneteit. Bátran fogjunk hozzá, elrontani szinte lehetetlen. Ráadásul töredékébe kerül, mint a botokban, gyógyszertárakban kapható, hasonló hatású termékek.

2017. 01. 10
Akármilyen körültekintőek is vagyunk, bizony előfordul, hogy a mosógépünkben csúnya penészfoltok jelenhetnek meg, amely nemcsak ronda látvány, hanem bizony veszélyes lehet az egészségünkre is. A penészes foltok, rétegek ott alakulnak ki, ahol megfelelő környezetre talál a gombafaj. Ilyen például a páradús, nedves, meleg helyiség, így leggyakrabban a fürdőben, a konyhában, vagy a szobákban penészesednek a falak. A gomba spórái a légtérben utaznak, és megtapadnak a nedves, meleg sarkakban, ahol könnyedén elszaporodhatnak. A mosógépben is optimálisak a feltételek a penészedésre, hiszen a leggyakrabban 320-40 Celsius fokon mosunk, és a mosógépben maradó víz és nedvesség remek táptalaja a penészgombának, ezért érdemes minden mosás után szárazra törölni a mosógép belsejét, és nyitott ajtóval szellőzni hagyni.

2016. 12. 31
Ha kicsit elszaladt veled a ló és alaposan a pohár fenekére néztél, szinte törvényszerű, hogy másnap macskajajjal ébredsz. Összeszedtünk néhány tippet, hogy könnyebben vészeld át a másnaposság tüneteit, és valamennyire energikus és fitt legyél még egy átmulatott éjszaka után is.

2016. 12. 28
A billentyűzet az egyik legnehezebben tisztítható eszközeink egyike. Számtalam porszem, morzsa, hajszál rejtőzködik a gombok között. Na, de ennek most vége, hiszen az alábbi videóban megnézhetjük, hogy fél perc alatt miként kell a billentyűzet közötti kis réseket kipucolni. Összesen 4 öntapadós cédula segítségével az egész billentyűzet mögötti területet tisztává lehet varázsolni, hiszen a ragasztós részre egyszerűen odatapadnak a különböző apró kis piszkok. :)