2017. 02. 03
A kor előrehaladtával a hallásromlást természetesnek vesszük, de ne törődjünk bele! Az alábbi gyakorlatokkal jelentős javulást érhetünk el, akár heteken belül.

2017. 02. 03
A kellemetlen puffadást nem csak a nehezen emészthető ételek okozzák. A Helicobacter pyori nevű kórokozó is felelős lehet a krónikus gyomorhurutért, a gyomorfekély kialakulásáért, a rendszeres hasi puffadásért, sőt az emésztőrendszeri tumorok kialakulásáért. A világ lakosságának több mint a fele fertőzött.

2017. 02. 03
A nagyanyáink mindenre jó csodaszernek tartották keserű sót, és erre minden okuk megvolt. Áldásos hatása szinte pótolhatatlan a konyhában, kertben, és a szervezet méregtelenítésében is nagy segítségünkre lehet. A keserű só tulajdonképp a magnézium-szulfát.

2016. 11. 05
A demencia nem egyik napról a másikra jelenik meg, hanem lassan, alattomosan érkezik. Még mielőtt a tipikus memóriaromlás és a személyiségváltozások bekövetkeznének, öt tünet már előre jelezheti a betegséget. Ha ezeket időben felismerjük, akkor megelőző intézkedéseket tehetünk, és segíthetünk az érintett családtagon vagy saját magunkon, hogy a szellemi leépülést távol tartsuk.

2016. 10. 27
A parkok ősszel tele vannak a lehulló vadgesztenyével. Nem csak a gyerekeknek érdemes gyűjtögetni, hiszen akár is tinktúrát készíthetünk belőle , ami csodálatosan sokoldalúan alkalmazható egészségünk megőrzésére és betegségeink gyógyítására is. Gyűjtsünk belőle minél többet.

2016. 10. 25
Önnek is gondot okoz, a hideg párás időben az ablakon lecsapódó pára? Felejtse el! Ezzel a nagyszerű trükkel megszabadulhat a nedves ablakoktól, a lecsapódó párától, amely nem csak esztétikai probléma, de penészedéshez és légúti megbetegedéshez is vezethet, nem beszélve arról, hogy a nyílászárók is tönkremehetnek az állandó "áztatástól".

2016. 10. 20
Óriási tévhit, hogy lábduzzadás, puffadás esetén kevesebb vizet kell fogyasztani! épp ellenkezőleg! Az állandó lábduzzadás azt jelezheti, hogy a szervezet különböző okok miatt visszatartja a vizet. Ilyenkor nem csak a láb, hanem az arc, bokák, has és a kezek puffadása is figyelmeztető jel lehet.