2016. 10. 07
Az avokádó egyre közkedveltebb nálunk is, de sokunknak gondot okoz, hogy megállapítsuk, elég érett-e a fogyasztáshoz. Az alábbi kis bemutató után, ez többé senkinek sem jelenthet problémát!

2016. 10. 05
Ahogy öregszünk, sokunk bőrén apró kis bőrkinövések, úgynevezett fibrómák jelennek meg. Bár nem kellemes látvány, ártalmatlan jelenség.

2016. 10. 05
A fiatal iparművész olyan mesterséges levelet állított elő, amely fény hatására oxigént termel. Julian Melchiorri még csak most diplomázik az angol iparművészeti egyetemen, de a nevét az elmúlt pár napban sokan megjegyezték. Julian a Tufts Egyetem kutatóival közösen fejlesztett ki egy mesterséges levelet, ami fény hatására oxigént termel, pont úgy, mint a Földön található növények.

2016. 10. 05
Tökéletes példa arra, hogy miként használható fel 8000 használt PET-palack. A ház ötlete Andreas Froesetől, az Eco-Tec szervezet alapítójától származik, akinek nevéhez számos, a környezettudatosságra fókuszáló projekt köthető

2016. 10. 04
Nem kell mindent a szemétbe hajítani, ha lejárt a szavatossága, hiszen a csomagoláson feltüntetett dátum azt az utolsó napot jelöli, amíg még az adott termék minősége kitűnő, de attól még fogyasztható!

2016. 10. 02
Ezt a módszert mindenkinek ismernie kell! A költséges kulcsmásolás helyett vészhelyzet esetén akár saját magunk is készíthetünk pótkulcsot otthon! Mutatjuk hogyan.

2016. 10. 08
Persze a legegyszerűbb módja egyenesen kikanalazni a növény leveléből a zselészerű anyagot, és így felhasználni, de így nem áll el egy napig sem. Mit tegyünk, hogy akár hetekig használható gélt kapjunk, természetesen tartósítószer nélkül?

2016. 09. 27
A fokhagyma hatóanyaga elvész sütés közben, de van egy apró trükk, aminek segítségével a fokhagyma nem csak fűszernövény lesz, hanem hatékony gyógynövénnyé is válik.

2016. 10. 17
Az örökzöldek, sövények és egyéb akár szoliterként álló cserjék egész évben meghatározzák díszkertünk jellegét. Gondozásuk is egész éves feladat, különösen nyáron, a nagy melegben fontos, hogy rendszeresen öntözzük és tápláljuk őket.