Lapozzon bele a digitális Zöld Újságba!
Tovább a digitális újsághoz
2018. 05. 01
Ezzel a nagyon egyszerű módszerrel akár az erkélyen, de még egy naposabb szobában is megtermelhetjük a vasárnapi ebédhez valót, ráadásul mindig pont annyit tudunk majd kiszedni a földből, amennyire kell.

2017. 03. 29
Ne dobjuk a szemétbe a szerves konyhai hulladékot! Egy turmixgép segítségével tápoldatot készíthetünk belőle virágzó szoba- és balkonnövényeinknek, amely felveszi a versenyt a boltban kapható szerekkel.

2017. 03. 22
Manapság a környezetvédelem egyre fontosabb szempont, mégis kevés háziasszony tartja szem előtt, amikor a mosásról van szó. Pedig nem arról van szó, hogy kompromisszumot kell kötni, vagy tiszta lesz a ruha, vagy óvom a környeztet. Az alábbi 8 tanács segítségével mindkét szempont maradéktalanul teljesül, és mellesleg, a mosási költségeket megfelezhetjük.

2017. 03. 21
Gondoltál már arra, hogy mekkora pazarlás, hogy a méregdrága tojás héja egyenesen a kukában végzi? Pedig ez a kalciumban gazdag anyag igazi varázsszer, amit számtalan módon felhasználható.

2017. 03. 21
Nem csak a szendvicset dobja fel, de számtalan más dologra is kiváló. Az alábbiakban olyan javaslatokat teszünk a majonéz felhasználására, mi valószínűleg sohasem jutott az eszedbe.

2017. 03. 21
A jó idővel beköszöntével előbújtak a legyek és más rovarok, és velük együtt a pókok is. Bármennyire is hasznosak ezek a nyolclábú élőlények, nem szívesen látjuk őket a lakásban. De ahelyett, hogy elpusztítanánk őket, egyszerűen csak azt kell megakadályoznunk, hogy bejussanak a házakba, vagy ha már bent vannak, mielőbb a szabadba kívánkozzanak.

2018. 03. 27
A kalciumban gazdag tojáshéj segíti a növények növekedését, ezt nagyon jól kihasználhatjuk, ennek a bámulatosan egyszerű és ötletes módszer segítségével.

2017. 03. 17
Mindegy, hogy tél vagy nyár van, a muslicák bármikor megjelenhetnek az otthonunkban, és ha már ott vannak, elég nehéz megszabadulni tőlük. De hogyan kerülnek be a lakásba egyáltalán? Nem, nem az ablakokon...

2017. 03. 17
Valljuk be, otthonunk, munkahelyünk energiatakarékossá, önellátóvá tétele eléggé nehezen összeegyeztető az esztétikummal és ritkán illeszthető be ízlésesen a környezetünkbe egy szélturbina.

2017. 01. 23
Felhasználási területek tippek, és tanácsok a szódabikarbónához, melyet nagyanyáink régóta univerzális szerként tartották számon. Napjainkban sajnos kiszorították a háztartásokból az új kor vegyipari és kozmetikai csodái, de lassan kezdjük újra felfedezni ezt a sokoldalú, környezetbarát csodaszert.