2017. 01. 17
A téli napfényhiány, a fűtési szezon alaposan megviseli a szobanövényeinket. Leveleik kókadtabbak, sárgábbak lehetnek és legyengült állapotban a kártevők is könnyebben elszaporodhatnak.

2017. 01. 12
Ez a könnyen elkészíthető torokbonbon remekül csillapítja a megfázás és az influenza tüneteit. Bátran fogjunk hozzá, elrontani szinte lehetetlen. Ráadásul töredékébe kerül, mint a botokban, gyógyszertárakban kapható, hasonló hatású termékek.

2017. 01. 10
Akármilyen körültekintőek is vagyunk, bizony előfordul, hogy a mosógépünkben csúnya penészfoltok jelenhetnek meg, amely nemcsak ronda látvány, hanem bizony veszélyes lehet az egészségünkre is. A penészes foltok, rétegek ott alakulnak ki, ahol megfelelő környezetre talál a gombafaj. Ilyen például a páradús, nedves, meleg helyiség, így leggyakrabban a fürdőben, a konyhában, vagy a szobákban penészesednek a falak. A gomba spórái a légtérben utaznak, és megtapadnak a nedves, meleg sarkakban, ahol könnyedén elszaporodhatnak. A mosógépben is optimálisak a feltételek a penészedésre, hiszen a leggyakrabban 320-40 Celsius fokon mosunk, és a mosógépben maradó víz és nedvesség remek táptalaja a penészgombának, ezért érdemes minden mosás után szárazra törölni a mosógép belsejét, és nyitott ajtóval szellőzni hagyni.

2016. 12. 31
Ha kicsit elszaladt veled a ló és alaposan a pohár fenekére néztél, szinte törvényszerű, hogy másnap macskajajjal ébredsz. Összeszedtünk néhány tippet, hogy könnyebben vészeld át a másnaposság tüneteit, és valamennyire energikus és fitt legyél még egy átmulatott éjszaka után is.

2016. 12. 28
A billentyűzet az egyik legnehezebben tisztítható eszközeink egyike. Számtalam porszem, morzsa, hajszál rejtőzködik a gombok között. Na, de ennek most vége, hiszen az alábbi videóban megnézhetjük, hogy fél perc alatt miként kell a billentyűzet közötti kis réseket kipucolni. Összesen 4 öntapadós cédula segítségével az egész billentyűzet mögötti területet tisztává lehet varázsolni, hiszen a ragasztós részre egyszerűen odatapadnak a különböző apró kis piszkok. :)

2016. 12. 21
Igazi környezetbarát szilveszteri dekoráció! Nincs papírhulladék, szemét hegyek, a takarítás is egyszerű, hiszen a háziállatok is megehetik, ami a buli után a díszítésből megmaradt :)

2017. 12. 14
Legyen egyedi a karácsonyfád!

2016. 12. 06
Amikor a kisbabámat vártam, több édesanyától hallottam a textil pelenka előnyeiről, ám igazán a gyakorlatban bizonyosodott be, hogy milyen jól választottam. A mosható pelenka mellett számtalan érv szól: környezetbarát, vegyszermentes, kényelmes, praktikus, és a legjobb a babának is.

2016. 12. 06
Amikor megtudtam, hogy Édesanya leszek, és egy új kis élet érkezik hamarosan hozzánk, elmondhatatlan boldogság öntötte el szívemet. Kismamaként egy dolog lebegett szemem előtt: hogy kisbabámnak a lehető legjobbat tudjam megadni, egy biztonságos, harmonikus és szeretetteljes környezetet, ahol boldog lehet.

2016. 12. 05
A gyertyakészítés nem olyan nagy ördöngösség, mint amilyennek elsőre tűnik. Néhány alapanyagon és eszközön kívül már csak a kreativitásodra és határtalan fantáziádra lesz szükséged!