A szőlő a holocén idején honosodott meg a Kárpát-medencében. Hazánkba római közvetítéssel jutott el a szőlőművelés kultúrája, s a területen már megkezdett hagyományokat a türk népektől ellesett tapasztalatokkal kiegészítve folytatták honfoglaló őseink. A bor közkedveltségét rengeteg népdal, népmese és egyáltalán az egész magyar folklór, a máig népszerű szüreti bálok és éttermeink italválasztékai egyaránt mutatják.

A szőlőt már a Biblia is az egészség egyik hiteles forrásaként emlegeti. Tartalmaz egy különleges polifenolt a resveratrolt, amely szívizom-védő hatásáról közismert.
Mivel a szőlőmagja az egyik olyan természetes anyag, amely a legtöbb antioxidánst tartalmazza, az egészség megőrzésében jelentős szerepe van.
A gyümölcsben többfajta polifenol is tálható, melyek gyulladás gátló hatásúak és fokozzák a szervezet ellenálló erejét, emellett antioxidáns aktivitással is rendelkezik, így kedvező hatással bír a daganatos betegség megelőzésében.
A polifenolok segítenek még a vérnyomás és vércukorszint szabályozásában, valamint rugalmasan tartják a véredényeket. A szőlő jó káliumforrás, és sokféle ásványi anyagot (vas, magnézium, réz, cink, szelén) és vitamint (az összes B-vitamint, valamint C-vitamint) fitoösztrogént is tartalmaz. Kísérletek bebizonyították, hogy széleskörű használata a rákelleni küzdelemben jelentős. A szőlő tartalmaz boront, P vitamint, bioflavonodokat stb. Gyorsítja a vérből a koleszterin távozását. Emeli a HDL szintet, ami jó hatással van a szív működésére és az érrendszeri betegségekre. Vértisztító és idegerősítőként is kiemelkedő. Remek izomregeneráló táplálék. A szőlő ajánlható vérszegénységre, székrekedésre is.
A szőlőmagban található polifenolos alkotórészek elősegíthetik a sejtek védelmét a szabad gyökök okozta károsító hatásokkal szemben.
A szőlőmag mikroőrleményben levő polife-nolok antioxidáns hatásuknak köszönhetően hozzájárulnak a szervezetünkben zajló káros oxidatív folyamatok gátlásához, átlagos összpolifenol tartalma: 3000mg/100g.
A mikroőrleményben koncentráltabban található meg minden antioxidáns vegyület, ami a szőlőben, vörös borban is jelen van. Közel 2000 féle antioxidánst, polifenolt tartalmaz.
Legismertebb összetevői: rutin, kaempferol, kvercetin, rez-veratrol, katechin, epicatechin, antocianidok, P1, P2, B1, B2, B3 stb. A mikroőrlési eljárásnak köszönhetően egy szőlőmag felülete kiterítve kb. fél m² lenne. A nagy felület teszi lehetővé, hogy a benne levő polifenolok közel 100 %-ban felszívódnak szervezetünkben.

További információ: www.viniseera.hu
Kapcsolat: info@viniseera.hu
Forgalmazó: Alfadat-Press Kft. +36 34 336 062, +36 30 219 1647, +36 20 957 2143