Elenyésző mennyiség

Naponta minimum kétszer mosunk fogat. Éppen ezért közel sem mindegy, hogy milyen anyagokat tartalmaz konkrétan a naponta használt fogkrém, hiszen a száj nyálkahártyáján át könnyedén fel tudnak szívódni a bennük talált ilyen vagy olyan anyagok. Sajnos a legtöbb bolti fogkrém esetében a habzást egy SLS (Sodium Lauryl Sulfate) nevű anyag biztosítja, melyet a legtöbb kozmetikai illetve tisztító szerben megtalálhatunk, így a tusfürdőkben, a samponokban, és sajnos a fogkrémekben is. Mára már bebizonyosodott, hogy nem csak bőr- és szemirritációt okoz ez az anyag, de egy olyan agresszív vegyület, mely rákkeltő hatású. Persze azt mondják, hogy elenyésző mennyiséget tartalmaznak az egyes tisztálkodószerek ebből az anyagból, mely a megengedett szint alatt van. Ez pedig így is van. De ha egy nap akár többször is, többféle tisztálkodószerben használjuk az elenyésző mennyiséget, az úgy összeadva, már nem is elenyésző. Éppen ezért üdvözítő, hogy a Napvirág Manufaktúra megalkotta a természetes fogpasztáit, melyek nem csupán jól hangzó természetes anyagokat tartalmaznak, de valóban hatékonyan „működnek”.

Természetesen friss

A Napvirág Manufaktúra természetes összetételű fogpasztái kíméletesen tisztítják a fogakat, frissítik a leheletet. Nem tartalmaznak mesterséges színezéket, aromákat, tartósító anyagokat, toxikus vegyületeket, csak természetes anyagokat. Fő hatóanyaguk a kiváló tisztító képességéről is híres kálcium karbonát és a szagtalanításban nagy szerepet vállaló szódabikarbóna. Emellett tartalmaznak még zöld vagy fehér agyagot, melyek természetes módon segítenek megszabadulni a lerakódásoktól, szennyeződésektől. Diszkrét, friss illatukat a természetes illóolajok biztosítják, így a menta, a citrom, és a fahéj is, mely utóbbi erős gyulladáscsökkentő, fertőtlenítő hatással is bír. Alaposan tisztítja a fogakat, a használat során keletkező hab pedig segít az ételmaradékoktól és lerakódásoktól megszabadulni. Használata gazdaságos és egyszerű. Borsónyi fogkrémet kell kenni a fogkefére, mellyel bőséges hab képződik a fogmosáshoz. A továbbiakban a szokásos módon mossuk meg a fogainkat. A fogpasztát használat előtt érdemes átkeverni, hogy könnyen kenhető, krémes textúrát kapjunk. Ha pedig a fogkrémet több ember is használja, a fogkefére való felkenéshez érdemes kanalat, vagy spatulát használni, hogy elkerüljük a bakteriális szennyeződéseket. Használatot követően hűvös, száraz helyen, gondosan visszazárva tároljuk.

Zero waste

A zero waste azt jelenti magyarul, hogy hulladékmentes. Napjainkban egyre inkább előtérbe kerül az, mennyit pocsékolunk, milyen sok szemetet termelünk. Nem kell ennek így lennie. Élhetünk és vásárolhatunk anélkül, hogy hulladékot termelnénk. A Napvirág Manufaktúrának fontos a környezetünk, éppen ezért döntött úgy, hogy termékeit úgy csomagolja, hogy azok ne jelentsenek terhet a Földünk számára. A Napvirág Manufaktúra szappanjait, a krémeit, a fürdősóit, és természetesen a fogkrémeit is olyan csomagolásban kínálja, melyek nagyrészt lebomlanak, vagy újra lehet azokat hasznosítani. A műanyag tubusokat és tégelyeket abszolút száműzték, ami nem csak a környezetünknek tesz jót, hanem a szervezetünknek is, hiszen a műanyag tégelyekből a krémekbe, balzsamokba oldódhatnak akár toxikus vegyületek is a műanyagból, míg az üveg tégelyekről, fiolákról ez nem mondható el. A Napvirág Manufaktúra karöltve a csomagolásmentes boltokkal, egyedülálló módon visszaveszi és alapos tisztítást, illetve fertőtlenítést követően újra tölti, azaz újra hasznosítja az üvegeket, tégelyeket, így a fogkrémes üvegeket is.