Bármelyikünkkel megtörténhet, hogy egy időre „beborul felettünk az ég”: rosszul alszunk, kedvetlenül, szinte már fáradtan ébredünk, gépiesen, unottan végezzük a napi feladatokat és semmi nem lelkesít, semmiben nem leljük örömünket. Szerencsére tehetünk, és tennünk is kell ellene, hogy - mint a kedves dalban -„eltűnjön az arcunkról ez a sötét szomorúság”. Egy ismert gyógynövény, az orbáncfű segíthet, hogy a rajtunk eluralkodó enyhe depresszió ne legyen tartósan meghatározója mindennapjainknak...

  

Olykor bizony rosszkedvünk van – az átmeneti nyomott hangulat és a levertség hozzátartozik az élethez. Jellemzően olyan okok váltják ki, mint a munkahelyi stressz, a kapcsolati problémák, az általános túlterheltség, ősszel a borús idő és az egyre kevesebb napfény. Azonban ha az energia hiánya, a motivációvesztés és az örömtelenség érzése állandósul, egyre inkább visszahúzódunk ahelyett, hogy rendszeresen mozognánk a friss levegőn vagy ápolnánk társas kapcsolatainkat, eljött az ideje, hogy segítséghez folyamodjunk! A tartós levertség, a motivációvesztés vagy a szorongás testünk komoly figyelmeztető jelei, amelyek állandósulása esetén szakember tanácsára van szükségünk, hogy az életminőségünket ne rontsa.

 

 A természet segít

Az orbáncfű jól bevált, tradicionális gyógynövényként segíthet, ha az életminőségünket a folyamatos levertség hátrányosan befolyásolja. Az orbáncfű közel 2000 éve ismert, így a legrégebben alkalmazott gyógynövények egyike Európában. „Szent János füvének” is nevezik, mivel Keresztelő Szent János napja, azaz június 24. körül kezd virágozni sugárzóan sárga színben. A középkorban felismerték, hogy az orbáncfű növényének virágai és rügyei segítenek enyhe depresszió esetén, megfigyelték közérzetjavító, enyhe idegnyugtató, valamint álmatlanság elleni hatását. Mindezen jó tulajdonságait a modern tudomány is igazolta, és az orbáncfű kivonatát ugyanezekre a tünetekre alkalmazza ma is.

A kivonatban lévő összetevők közvetlenül az agyi anyagcserére hatnak és pozitívan befolyásolják például a dopamin- és szerotoninszintet, ezáltal javítva a kedélyállapotot. A melankolikus gondolatok elhalványulnak – a lelki nyugalom, az energia és az életöröm visszatér.  Az orbáncfű így jelentős mértékben hozzájárul a jobb hangulathoz és a jó közérzethez, különösen ajánlható például azoknak, akiknek kedélyére nyomasztólag hat a borús őszi időjárás. felelős a hatásáért. és nem csak egyetlen összetevő komplex kivonat, Ma már tudjuk, hogy a

Az orbáncfű egyike a legalaposabban vizsgált növényeknek, hangulatjavító hatását számos tanulmány igazolta. Depressziós lehangoltság esetén bizonyított hatékonysága alapján az orbáncfüvet az év gyógynövényévé választotta 2015-ben a Würzburgi Egyetem Tudományos Köre.

Gyógyszerminőségű orbáncfű

Az orbáncfű kivonatát mára szerte a világon milliók használják enyhe depresszió kezelésére. A természet adta antidepresszáns nagyon jól tolerálható, semmilyen függőséget nem okoz. Így a fényhiányos őszi időszakban jelentkező enyhe depresszió idején hozzásegíthet újra a pihentetőbb alváshoz és a jó közérzethez.

A hatás szempontjából döntő jelentőségű a megfelelő mennyiség szedése, amelyet a speciális kivonat és a kapszulaforma biztosíthat. Mivel a hatás négy hét alatt, fokozatosan alakul ki, nagyon fontos, hogy a megfelelően adagolt orbáncfű kivonatot hosszabb időn át rendszeresen szedjük.

Ismét elérhető a gyógyszertárban a Dr. Böhm® Orbáncfű 425mg kemény kapszula, mely segít az enyhe depresszió, nyomott hangulat, szorongás, lehangoltság leküzdésében a függőség kialakulásának kockázata nélkül. A növényi gyógyszer gyógyszerkönyvi minőségű, értékes orbáncfű-kivonatot tartalmaz, felnőttek számára napi 1-2 kapszula bevétele javasolt.

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

  

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!