"A megfázás és influenza megelőzésének legbiztosabb módja a megfelelően működő immunrendszer. A Hagyományos Kínai Orvoslás (Traditional Chinese Medicine – TCM) a gyógygombákat évszázadokon keresztül alkalmazta az influenza megelőzésére és leküzdésére. A gombák hatékonyan támogatják az immunrendszert, egyfajta üzemanyagként szolgálnak a szervezet számára." - mondja Szabó Nikolett tudományos kutató

Ezeket a hatásokat a Shiitake gomba (Lentinula edodes) esetében már több tudományos kutatás és tanulmány is alátámasztja.

Miben rejlik a csoda?

A shiitake gomba immunrendszerünk bástyája. Egészségvédő hatása elsősorban szénhidrát-összetételében rejlik. Számos összetett szénhidrátot, poliszacharidot mutattak ki belőle – köztük a legjelentősebb a lentinán –, amely gátolja a baktériumok és a vírusok szaporodását.

A kutatók ezt azzal magyarázzák, hogy a lentinán hatására egyrészt biológiailag aktív anyagok (interferon, interleukin) termelődnek, melyek ösztönzik a szervezet immunrendszerének működését, másrészt fokozzák a vérben levő falósejtek (makrofágok) aktivitását.

,,Meghűlés esetén is csodákat tesz"

Hazai tapasztalatok alapján a gomba fogyasztása néhány nap alatt rendbe hozza a hurutos megbetegedéseket, kiváló köptető, hurutoldó és megszünteti a köhögést.

"Véd, akár az influenza elleni oltás"

Kettős szálú ribonukleinsavnak (RNS) köszönhetően influenza ellen is jó. Mi több, az influenza- oltás természetes eredetű alternatívájának tartják. Japán és amerikai tudományos kísérletek igazolták, hogy a shiitake fogyasztása 70%-os védettséget nyújt az influenza A-vírussal szemben.

A hatékony immunrendszer kiépítése csak abban az esetben lehetséges, ha odafigyelünk a helyes életmódra. Ne feledje, az egészség befektetés! 

https://www.vitalitaswebaruhaz.hu