gnld_termekekA háztartási tisztítószerek nagy segítséget nyújthatnak abban, hogy megszabaduljunk a kosztól és kórokozóktól, melyek megtelepszenek otthonunkban, ugyanakkor veszélyesek is lehetnek.
Egy négy éven át tartó kutatás – melyet a bristoli Egyetem vezetett, és a Thorax című folyóiratban publikáltak – meglepő eredményt hozott, miszerint azokban a családokban, ahol több tisztítószert használnak, kétszer akkora a kockázata annak, hogy az ebben a környezetben élő gyermekeknél légzőszervi betegségek alakuljanak ki, mint azoknál a családoknál, ahol mérsékeltebb a tisztítószerek alkalmazása. Tehát a sok tisztítószer használata jelentős mértékben hozzájárulhat az asztma kialakulásához.
A tanulmány figyelemmel követte a terhes nőket, utána pedig nyomon követte a gyerekeket kb. három éven át. Az eredmények nagy meghökkentést okoztak: „Ez annak az igazolása, hogy a korai kitettség, expozíció a terhesség ideje alatt később asztmát okozhat. Ez az átfogó tanulmány megmutatja, hogy az általános kémiai összetételű termékek használata számos légzőszervi problémát okozhat gyermekeknél.“ – vonta le a következtetést prof. Matt Hallworth.
Egy másik, a kaliforniai és Berkley Egyetem kutatói által vezetett kutatás azt vizsgálta, hogy az általános tisztítószerek és dezodorok mennyi mérgező anyagot, szennyeződést bocsátanak ki.
„Különösképpen arra koncentráltunk, hogy ellenőrizzük a levegőszennyezettség fő forrásait és a széles körben használt termékek kémiai szennyezettségét, azokét, melyek hozzájárulhatnak az ózonréteg elvékonyodásához. Lassan-lassan megértettük, hogy figyelmet kell fordítanunk a szennyezettség más formáira is, azokra melyek az orrunk előtt vannak.” nyilatkozta William Nazaroff professzor.
Más típusú tisztítószerek vizsgálatai is sokkoló eredményeket mutattak. A mód, ahogy ezeket a termékeket használjuk, a folyamatosság, ugyanannak a nem nagy mennyiségnek a rendszeres használata, akár veszélyessé is válhat. Egy pici fürdőszobában végzett mosást vettek alapul a szimulációban, ahol minimális a szellőzés.
„Az általánosan használt detergenssel, a glikoléterrel kísérleteztek, mely során a kutatócsoport azt állapította meg, hogy egy ember, aki hajat mos, negyed óra alatt háromszor annyi mennyiséget lélegzik be, mint a kaliforniai Egészség Központ által meghatározott értékhatár.”
Úgy tűnhet, hogy a személyes egészséggel és a környezet megóvásával való törődés újdonságnak számít, a GNLD viszont már a ’60-as években elkezdte kifejleszteni környezetbarát termékeit. Termékek, mint a Super 10, LDC, G1 mind azon az elven alapulnak, hogy kis adagot használva alacsonyabb hatást gyakorolunk a környezetre. A tisztítószerek maximális hatóerejét egy kevés termékmennyiségbe rejtették: jobb a környezetnek és jobb az Ön pénztárcájának is!
A Super 10-et és az LDC-t Európában gyártják, ahol a környezetvédelmi előírások a világon a legszigorúbbak. Amellett, hogy ezek a termékek mennyire sokoldalúak, számtalan speciális összetevőt tartalmaznak. A környezetkímélő összetételnek köszönhetően, nem képeznek gőzt és nem tartalmaznak kémiailag agresszív vagy ártalmas összetevőt, így teljes biztonsággal tarthatjuk ezeket a termékeket otthonunkban.
Sok ember fáradozik azon, hogy otthonát tisztán tartsa és kényelmes, biztonságos környezetet teremtsen családjának. Szomorú irónia és paradox lenne felfedezni, hogy a kórokozók és baktériumok eltávolítására használt módszerek valójában sok egészségre káros veszélyt rejtenek magukban!

További információ, megrendelés:
Király Vilma
+36-20-946-9793
www.munka-szorakozas.hu/zoldakcio
Márkus István
+36-30-698-7120
www.gnld-termekek.hu/zoldakcio

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!