portrait of a beautiful fashion little girlNapjainkban az egyik legelterjedtebb allergia a vegyszerérzékenység, de legfrissebb kutatások szerint a század közepére ez a betegség a lakosság 50%-át fogja érinteni.Tudta, hogy bőrén keresztül kétszer annyi méreganyag szívódik fel, mint a tápcsatornán keresztül? Megdöbbentő tény ezzel szembesülni, - ennek ellenére a táplálkozáshoz hasonlóan – az emberek többsége nem fektet különösebb hangsúlyt arra, hogy milyen kozmetikumokat, szappant használ és ezekkel mennyi mérget juttat be a szervezetébe.

„A kislányom sajnos ekcémás. Kb. egy hónapos volt, amikor a nyakán kis piros foltok jelentek meg. Fogalmam sem volt róla mi lehet ez, anyósom azt mondta, hogy biztos, nem jól töröltem ki a hajlatokat, dundi baba – erre jobban oda kell figyelni. Pár nap múlva a kéz és lábhajlatokban is megjelentek a piros foltok, amit elkezdtem hintőporozni. Másnapra a kicsi egész testét elborították a kiütések, ekkor fordultunk orvoshoz. Gyulladáscsökkentő krémet kaptunk a baba száraz bőrére és azt javasolta, hogy váltsunk hipoallergén szappanra és mosószerre. Kellett pár hét, amíg ismét tünetmentes lett, és azóta nagyon vigyázok, milyen vegyszereket használok otthon!”A vegyszerérzékenység bizony nem könnyen kezelhető betegség!

Van, hogy egyetlen vegyszer okoz problémát, de a többszörös vegyszerérzékenység illatanyagok, tartósítószerek, adalékanyagok egész csoportját magában foglalhatja. Egy ilyen összetett allergia pedig igen megnehezíti a mindennapi életet. Mint oly sok betegség esetében, itt is a fő hangsúlyt a prevencióra (megelőzés) kell fektetni.

1988-ban az amerikai OSHA (Occupational Safety and Health Administration) publikált egy tanulmányt, amelynek témája a kozmetikumokban található 2983 féle különböző kémiai anyag vizsgálata volt. A bevizsgált anyagok 2/3-áról bebizonyosodott, hogy káros hatással van a szervezetre, ennek fele pedig súlyosan mérgező. Ennél még megdöbbentőbb, hogy ezek a mérgező anyagok a mai napig megtalálhatóak a legismertebb cégek által forgalmazott kozmetikumokban.Mit tehet?

Az első lépést már meg is tette, hiszen érdekli a téma és ezt a cikket olvassa. Válaszokat keres, már ezzel sokkal többet tett, mint az emberek nagy része. A következő lépés az, hogy tájékozódjon alaposan, mit vásárol, majd próbáljon hiteles natúr termékeket, gyártókat keresni,  majd használja ezeket, és figyelje meg a változást a szervezetén.

Azokra a termékekre kell legtöbb figyelmet fordítanunk, amelyekkel bőrünk naponta a legtöbbször találkozik. Ilyenek például a kézmosáshoz használt szappanok, tusfürdők és a mosószerek, öblítők, amelyekkel ruháinkat tisztítjuk.

Sajnos a natúr termékek használata sokszor nehézkesebb, mint a jól megszokott termékeinké. Például, aki próbált már otthon szappant készíteni, az tudja, hogy bármennyire is kreatív feladat, azért meglehetősen sok macera van vele. A kézműves műhelyekben készített szappanoknak viszont az ára magasabb, és a szavatosságuk rövid.

Léteznek azonban olyan gyártók, akik nagyüzemi körülmények között, a szigorú egészségügyi és minőségbiztosítási követelményeket betartva, natúr alapanyagokból készítenek termékeket. Ezek ugyan tartalmazhatnak tartósítószert, de mértékét a minimálisra csökkentik, a fajtáját pedig úgy választják meg, hogy a legkevésbé legyen ártalmas az egészségre. A kőolajszármazékokkal terhelt termékektől határozottan jobb megoldás, és használatuk ugyancsak kényelmes.Egy biztonságos natúr szappan és mosószer

Biztos lehet benne, hogy a német piacra szánt, tiszta növényi olaj tartalmú Dalli szappan megvédi Önt és családját! A Dalli Werke GmbH már 165 év gyárt szappanokat, az organikus natúr szappan kifejezetten ajánlott bőrproblémákkal küzdőknek, száraz bőrűeknek. Az alap változat illatanyag- és színezőanyag mentes, PH semleges és hihetetlen kedvező árú! Semmilyen fölösleges méreganyagot nem juttat vele saját és családja szervezetébe, amelyek káros hatással lehetnének egészségükre.

Egy másik fontos tulajdonsága a Dalli natúr szappannak, hogy abszolút bőrbarát mosószer készíthető belőle. Hamarosan egy 100 százalékban környezetbarát megoldásról írunk, mellyel további lépéseket tehet családja egészségéért.www.tisztasagcsomag.hu

Telefon: (+36 42) 449-691

Email: [email protected] 


(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!