A Nike nevű szőnyegmintás pitont a múlt héten egy ház úszómedencéjében fogták be a kígyómentők Queensland állam Gold Coast-partszakaszán. A hüllőt a Currumbin állatkórházba szállították, ahol az orvosok egy több órán át tartó "műtét" során 511 kullancsot szedtek ki a bőréből.

A kórház közleménye szerint a pitont "csúnya fertőzés" és vérszegénység miatt kezelik. A paraziták azt használhatták ki, hogy a fertőzés miatt az óriáskígyó nem mozgott.
A nonprofit állatkórház hozzáfűzte, hogy a piton állapota még rossz, de remény van a teljes felgyógyulására. Ha rendbe jön, visszaengedik a vadonba. A kórház a Facebook-oldalán köszönte meg az állat nevében a jókívánságokat.


A kórházban jelenleg egy koalát is ápolnak, amelynek testét több mint száz kullancs lepte el. A kölyökállatot el kellett választani az anyjától, amikor rátaláltak. A Koala Barátai elnevezésű, erszényeseket védő csoport szerint a koalát akkor támadta meg a sok kullancs, amikor a földön üldögélt. Valószínűleg beteg vagy sérült lehetett, azért nem mozdult.

MTI