Névtelen-10A fenti, sokat mondó cím nem másra vonatkozik, mint a Kornspitz-re.

Hogy mi is ez az idegenül csengő nevű valami? Nos, ez nem más, mint egy magvas „kifli”.

S hogy miért írtam a címben szereplő szerénytelennek tűnő kijelentést? Azért, mert ez az igazság. Ez ugyanis Európa egyik legsikeresebb márkaterméke. Naponta több mint 5 millió darab Kornspitz előállításához szükséges alapanyagot forgalmaznak világszerte.Hogy miért ilyen sikeres ez a termék? Először is kezdjük az összetételénél…

Tartalmaz búzalisztet, búzatöretet és búzakorpát,rozslisztet és rozstöretet, szójatöretet és malátatöretet, valamint lenmagot, sót, élesztőt és fűszereket.

Már önmagában az, hogy a gabonafélék ilyen összetételét tartalmazza, sikeressé tehetnék, hiszen mindezeknek köszönhetően igen magas a ballasztanyag tartalma (7%), s ez másfélszer annyi, mint azonos mennyiségű müzli esetében. Ez a tény azért bír jelentőséggel, mert a mai agyonfinomított élelmiszerekre ez nem minden esetben jellemző. Pedig nagy szükségünk lenne rá a mindennapi táplálkozásunk során, ugyanis a ballasztanyagok a növényi tápanyagok emészthetetlen, egyben kalóriamentes részei, így tehát a több ballasztanyag előnyös az emésztés és a csökkentett kalóriájú (diétás) táplálkozás szempontjából is.De a Kornspitz előnyös tulajdonságai ezzel még nem értek véget!

Tudniillik a Bécsi Egyetem Táplálkozástudományi Intézetének vizsgálatai alapján kiderült, hogy a Kornspitz Glikémiás Indexe csak 43!

Névtelen-11A Glikémiás Index (továbbiakban GI) azt mutatja meg, hogy egy szénhidrát tartalmú élelmiszer milyen mértékben emeli meg a szervezet vércukorszintjét. Ez azért fontos, mert a vércukor indukálja a szervezetben az inzulin kiválasztását. A magas inzulinszint viszont gátolja a szervezetben a zsírlebontást, sőt(!) elősegíti a zsír elraktározását. Ezáltal a magas GI-vel rendelkező élelmiszerek növelik az elhízás veszélyét, az alacsony GI-vel rendelkező élelmiszerek pedig hozzájárulnak a kiegyensúlyozott táplálkozáshoz, mivel hosszabb ideig megmarad a telítettség érzés, és gyakran több ásványi anyagot, vitaminokat, valamint élelmi rostot tartalmaznak.

Mindezeket figyelembe véve talán érthető az Ön számára is, kedves olvasó, hogy hogyan tudott ilyen sokáig csúcson maradni, mi több(!) folyamatosan fejlődni a Kornspitz fogyasztás.

Persze mindehhez kellett, hogy finom is legyen, és ezzel egyáltalán nincs hiba, mert nem csak beltartalma, de íze miatt is kiváló péksütemény!Magyarországon is egyre több helyen lehet vásárolni, és egyre több helyen lehet ráadásul jó minőségben megkapni.

Azonban - mint mindent, ami kimagaslóan jó - ezt is hamisítják, ezért hogy hol kapható, azt nézze meg a www.kornspitz.hu weboldalon, vagy érdeklődjön 06-24-540-455-ös telefonszámon az osztrák Backaldrin cég magyarországi vállalatánál. 


(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!