Dr. Hwang: Természetes Nyers Étele és az Egészség



Az értékek könnyen elpusztulnak, és egészségünk - boldogságunk forrása - a legértékesebb vagyonunk melyet bármelyikünk is birtokolhat. Mégis, fontossága ellenére, az egészségünkről való gondoskodás mindig utolsó helyre kerül mai rangsorunkban. Megvárjuk, míg betegek leszünk, és csak azután kezdünk aggódni. Addig kell törődnünk az egészségünkkel, amíg még egészségesek vagyunk. A legjobb kezelés a megelőzés, a megelőzés kulcsa pedig egészségi állapotunk javítása. Mindenki latolgatja a különféle elméleteket és módszereket, én azonban a legdrámaibb eredményeket a nyers étrenddel értem el. Ahogy elkezdtem adatokat gyűjteni tudományos kutatásomhoz, meg akartam osztani felfedezéseimet mindenkivel.

Enzimek: Az enzimek az élet minden folyamatában részt vesznek: életben és halálban, növekedésben és fenntartásban. Ők a katalizátorok, amelyek 108-1011-szereséré gyorsítják a kémiai folyamatokat. Egyes mosószerek is enzimeket tartalmaznak, hogy felgyorsítsák a fehérjék oldódását és a piszok eltávolítását. Bármennyi jó ételt eszünk is, az étel nem tud a testünk részévé válni enzimek nélkül. A fehérjék például túl nagyok ahhoz, hogy egyedül keresztüljussanak az ereken; az enzimeknek először kisebb molekulájú aminosavakra kell tördelni azokat. Az enzimek ezenkívül szükséges anyagokat termelnek, lebontanak szükségtelen anyagokat, és segítenek a ártalmas anyagokat kiküszöbölni a szervezetből. Ahogy öregszünk, a szervezetünk természetes enzimtermelése lassul. Ez az oka, hogy az idősebbeknek gyakrabban van emésztési problémája, mint a fiataloknak. Amikor emésztési panaszok jelentkeznek, sokan emésztésjavító gyógyszereket vesznek be, amelyekben olyan enzimek találhatók, mint a keményítőt bontó amiláz, fehérjebontó enzimek és zsírbontó enzimek. Ahogy növekszik a stressz és a környezetszennyezés, egyre nagyobb szükségünk van enzimekre. Mivel a főzés és a feldolgozás tönkreteszi az enzimeket, érthető, hogy a mai ember a maga elfoglalt életével miért szenved hiányt étrendjében enzimekből, és küzd rossz emésztéssel, feszült testtel, felgyorsult öregedéssel és betegségekkel. Az enzimek megfelelő működéséhez vitaminok és ásványi anyagok is szükségesek, ezek pedig szintén megsérülnek és tönkremennek a főzés során. A nyers étel ellát minket a szükséges enzimekkel, vitaminokkal és ásványi sókkal.

Klorofill: Az állatok úgy tartják fenn az életüket, hogy más szervezeteket - növényeket vagy más állatokat - fogyasztanak. Többnyire nem tudnak önállóan tápanyagokat termelni. A Fotoszintézis folyamatán át a növények képesek tápanyagokat - glükózt (szőlőcukrot), fehérjéket és vitaminokat termelni. Mikor leveleiket kitárják a Nap felé, a zöld színt adó klorofill felszívja a napenergiát és glükózt termel vízből és széndioxidból - ez a tápanyaggyártás gazdaságos módszere.

A klorofill kémiai szerkezete megdöbbentően hasonlít a hemoglobinéra, a vér életfontosságú összetevőjére. A klorofill szerkezetében a magnézium a központi fémes elem, míg a hemoglobinéban a vas. Amikor egy állat füvet eszik, bélbolyhocskáiban egy metatézis történik, mikor is nagy mennyiségű magnézium vasra cserélődik.  A klorofill metatézisével megnő a vér hemoglobin tartalma, ezért tudják a növényevő állatok pusztán zöld fű fogyasztásával fenntartani az életüket. És ezért nevezik egyesek a klorofillt „zöld vérnek”.

A klorofill friss, tiszta vért alkot, és segít újjáéleszteni a sérült sejteket, korlátozza a ráksejtek növekedését és a vírusok aktiválódását, és anti-allergénként is működik. A zöld fotodinamikus terápiában (PDT) a klorofill csökkenti standard PDP - egy a ráksejtek megölésére fényt használó terápia - mellékhatásait, és növeli hatékonyságát.

Egy a Hatodik Ázsiai Tápanyag Vizsgáló Bizottság által 1999-ben készített tanulmány szerint a klorofill segít a rák megelőzésében azáltal, hogy véd a húsban a főzés során keletkező káros változásoktól. De a klorofill szintén érzékeny a hőre. A párolt zöldségekből egy zöldes folyadék szivárog, ami a kilúgozott klorofillt tartalmazza - ezért jobb a zöld színű zöldségeket nyersen enni.

2008. július James Hwang

A könyv megvásárolható

a www.vitaminspecialista.hu honlapon.

További információ:

Madal Bal Kft. 1/297-1626