Számos amerikai államban legalizálták már a marihuánát, és lassan egy új üzletág jön létre: a kannabiszt tartalmazó termékek gyártása-forgalmazása. Ennek az egyik hajmeresztő terméke Kanadában került a minap forgalomba, miután Justin Trudeau miniszterelnök megígérte, hogy hamarosan náluk is mindenhol legalizálni fogják a szabadidős marihuána fogyasztását.

Ez az új termék a Chrontella, amiegy marihuána felhasználásával készülő csokis mogyorókrém. A neve és a csomagolása - szándékos marketingfogásként - a megtévesztésig hasonlít a közkedvelt Nutellához, ám a Nestlének semmi köze sincs a füves termékhez.

Az édesség egyelőre csak Kanadában kapható, azokban az üzletekben, ahol legálisan forgalmazhatnak marihuánás termékeket. A kis tégely egyébként nem kevés, 300 milligrammnyi kannabiszt van, ez a termékinformáció szerint három felnőtt ember adagja. A reggeli betépés ugyanakkor nem olcsó mulatság, hiszen egy üvegnyi Chrontella 23 amerikai dollárba, vagyis több mint 6000 forintba kerül. És mindez legálisan…