Ha megtaláltuk a muskátli legjobb helyét a teraszon, az ablakpárkányon vagy a virágoskertben, már „csak” etetnünk és itatnunk kell, hogy virágözönnel hálálja meg gondoskodásunkat.


muskátliAz öntözés az egyszerűbb feladat, a muskátli szereti a vizet, de ne álljon vízben és nem kedveli, ha kiszárad a földlabdája. A táplálás kapcsán azonban sok kérdés vetődik fel. Egyértelmű, hogy a muskátli és balkonnövény tápoldat az ideális megoldás, de az üzletekben különböző tápoldatokat találunk. Olyan tápoldat-családot válasszunk, ahol az egyes tápoldatok valóban különböző összetételűek, ne csak a címke és a fénykép legyen különböző! Ügyeljünk rá, hogy a tápanyagtartalom minél magasabb legyen, azaz minél töményebb tápoldatot vásároljunk. Így kevesebb flakont dobunk a szemétbe, pénztárcánk mellett környezetünket is kíméljük.
A kiváló minőségű Vitaflóra tápoldatok használata több előnnyel jár. A széles választékból minden növényhez megtaláljuk az igényeknek megfelelő összetételt, megelőzzük a hiánybetegségek kialakulását és a talajban sem marad felesleg. Az összes tápelem vízoldott formában van, a növény rögtön felveszi és hasznosítja ezeket, a kezelés eredménye gyorsan, már 2-3 nap után látszik. Az öntözővízzel való kijuttatás a talajban egyenletes tápanyagszintet eredményez, a gyökér nem kényszerül a tápanyagok felkutatására, ezáltal egyenletesen fejlődik. Az egyenletes adagolással elkerülhető a lökésszerű, pillanatnyi tápelem-túladagolás, a növényt nem éri stresszhatás.
Kiválasztottuk a tápoldatot, de gyakran felmerülnek „ha esetek”.

Mit tegyek, ha csak egy futómuskátlit ültettem a csüngő zöld növények közé?
A levelükkel díszítő növényeknek nitrogéndús tápoldat kell a dús levélzet növesztéséhez. Ha a muskátli is levéldísznövény tápoldatot kap, sok, nagyméretű levelet fejleszt, azonban keveset virágzik. Ilyenkor a muskátli igényei szerint tápoldatozzunk, a balkonláda növényeit Vitaflóra Muskátli és balkonnövény tápoldattal lakassuk jól.

Adhatok-e a muskátlinak általános tápoldatot, hogy egyszerűbb legyen a virágápolás?
Az általános tápoldatok, mint nevük is mutatja, szinte minden növénynek adhatók, azonban szebben fejlődnek növényeink, ha a speciális, igényeik szerinti hatóanyag-tartalmú tápoldatot használunk. Átmeneti megoldásként az általános tápoldat is jobb a semminél, de ha dús virágözönt szeretnénk teraszunkra, akkor rendszeresen Vitaflóra Muskátli és balkonnövény tápoldatot használunk. És mi a kivétel? Orchideáknak, bonsai növényeknek és kaktuszoknak soha ne adjunk általános tápoldatot!

Nem akar virágozni a muskátli, adagolhatok-e az öntözővizébe Vitaflóra Virágzásindító tápoldatot?
Előfordulhat, hogy a változékony időjárás miatt, a balkonnövények növekedése lelassul, nem kezdenek virágozni. Idén is voltak hideg éjszakák, ezek visszavetették a már kint lévő növények fejlődését. Ilyenkor segít a virágzásindító tápoldat, adagoljuk pár héten keresztül, amíg megindul a virágzás, utána célszerű a muskátli tápoldatra áttérni.
Ha csak egynyári virágokat ültettem és közéjük egy-két álló muskátlit, hogyan tápláljam őket? A Vitaflóra Muskátli és balkonnövény tápoldat az egynyári virágok egészséges növekedését is elősegíti.

Ha a ládában több a szurfínia, kevesebb a muskátli, hogyan tápláljam őket?
A szurfíniák több vasat igényelnek, hogy megelőzzük a vashiány miatt kialakuló klorózist, levélsárgulást. Ezért a tejes nyári időszakban a Vitaflóra Csüngő növény tápoldatot használjuk. Ezt a tápoldatot a muskátlik is elfogadják, nincs szükségük a tápoldat megemelt vastartalmára, de ez nem befolyásolja fejlődésüket.

Tavalyról maradt tápoldatom, elhasználhatom még?
A Vitaflóra tápoldatok időkorlátozás nélkül felhasználhatók, de ne tárolja tűző napon, télen pedig fagymentes helyre kell vinni.
ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!