Ha tavasz, akkor megújulás és feltöltődés! Ilyenkor újratölthetjük a szervezet lemerült tápanyagkészleteit. Legjobb, ha szezonális zöldségeket és gyümölcsöket választunk, de ezeket könnyen kiegészíthetjük szuper-egészséges csírákkal.A természet ezen feldolgozatlan növényei egyre nagyobb érdeklődésre tartanak számot. Nagy sikerét gazdag tápanyagtartalmának, sokoldalú felhasználhatóságának, hozzáférhetőségének és könnyű elkészíthetőségének köszönheti.Névtelen-2Amikor a magokat – gabonák, hüvelyesek és csonthéjasok magjait – egy időre vízbe tesszük, csírázni kezdenek. Csírázáskor a mag életre kel, s ezzel nő a tápértéke. Csírázás során a magban eltárolt enzimek aktivizálódnak, a gabonamagokban található emésztést gátló anyagok lebomlanak, növelve a magok tápanyagtartalmát. A csírák így azon túl, hogy dúskálnak az ásványi anyagokban, vitaminokban és enzimekben, a szervezetünk számára könnyen hasznosíthatóvá válnak. Jelentős a telítetlen zsírsav- és élelmi rosttartalmuk is. Egészségvédő hatásuk kiemelkedő. Számos vitamin, főképp B-, C-, D-, E-, K-vitamin, biotin, valamint ásványi anyag, többek között kalcium, magnézium, foszfor, klór, kálium, nátrium, szilícium, szelén és jód található bennük, természetes formában, ily módon a szervezet számára könnyen hasznosíthatók.

A népgyógyászat számos kedvező hatást tulajdonít a csíráknak. A magok fajtájától függően némelyek az emésztést, illetve a szervezet „salaktalanító” folyamatait, mások az immunrendszer működését támogatják, léteznek gyulladáscsökkentők, sőt olyanok is, amelyek az idegrendszerre vannak jótékony hatással.Elérhetőek ma már vákuumszárított, csíráztatott gabona és olajos magvak is, melyek ízlés szerint, szinte bármilyen elkészített ételhez hozzáadhatók, akár salátákhoz, szendvicsekhez, szendvicskrémekhez, joghurthoz, kefirhez, tejes turmix italokhoz, zöldség-, gyümölcslevekhez, mártásokhoz, sőt a már megfőtt levesekhez, sült zöldségekhez, tojásételekhez is felhasználhatók.Az ABY gabonacsírái azért különlegesek, mert a forradalmian új gyártási eljárásnak köszönhetően a gabonák megőrzik értékes ásványi anyag-, vitamin-, szénhidrát és esszenciális aminosav tartalmukat, melyek könnyebben felszívódnak az emberi szervezetben. Így nyerhető ki például a csíráztatott lenmagból az értékes omega-3 esszenciális zsírsav, mely segítheti a koleszterinszint stabilizálását és –többek között- jótékony hatással van a szív- és érrendszerre is. Elegendő 2 kiskanál az 52% omega-3 tartalmú Linom lenmagcsíra olajból, hogy fedezze szervezete ezen napi szükségletét. A csíráztatott alapanyagok felhasználása nagyon sokrétű, ezért az ABY egyre bővülő portfóliót ajánl az egészségtudatos vásárlóknak.Névtelen-1Tudjon meg még többet csíráztatott gabonák jótékony hatásairól, kövessen minket a Facebook-on, ahol szakértőinktől akár „élőben” is kérdezhet!

www.facebook.com/AbyEletmodAkademiaAz ABY termékek megvásárolhatók a  WWW.ABYHUNGARY.HU -n, a DM hálózatában és bio- reform boltokban!Gyártja:

Omega Bázis Kft.

2541 Lábatlan, Rákóczi u.104-106.

[email protected] 


(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!