Névtelen-100Minden korban számos példát találunk arra, hogy a számok az ember szürke hétköznapjaiban is speciális jelentőséggel bírnak. Az ember számára kiemelten fontos a születési dátum, mely a születés napjából, hónapjából és évéből áll. A számmisztika képes olvasni ebben a szimbólumrendszerben, így az eszközzé válhat a kezünkben önmagunk megismerésében.„Az ember minden ítéletalkotását korlátok közé szorítja az, hogy milyen személyiségtípusba tartozik.” / Jung /. Ugyanarra a reakcióra, egészen másképp fog reagálni egy 1-es személyiségjegyű, tűz energiájú EGO. Másképp egy 2-es energiájú, érzelmek, intuíciók, szolgálat által vezérelt egyén.

 Másképp egy 6-os, aki a szívével hozza meg a döntéseket és másképp egy 8-s, aki egyértelműen a racionális eszére fog hallgatni. S megint másképp egy 7-es, aki egyszerűen lazán veszi a dolgokat. Nem jól vagy rosszul, másképp. De ő a maga képességeivel, adottságaival ilyen. Nem tud kibújni a bőréből és nem is az a feladata. Az a feladata, hogy a kapott eszközeivel építse saját magát és segítse környezetét.

Maga a számmisztika egy csodálatos energia rendszer. Segít megmutatni, hogy melyek azok a személyiség jegyek, melyek azok az utak, amelyekkel dolgoznunk kell.

„Ismerd meg önmagad, és tudni fogod a sorsodat!” Ez a felirat fogadta az ókori Görögország legszentebb jósdájának Delphoinak a bejáratára vésve azokat, akik jövőjük, sorsuk felől tudakozódni zarándokoltak ide. Ha megismered önmagad, tudni fogod, mi okozza bajaidat, és tudni fogod a szabadulásod útját is.

 Ha tisztában vagy a képességeid energiájával, ha tudod, hogy mik a hiányosságaid, hogy mit kell tanulnod. Ha ismered a sors utadat és a vállalt sors feladatodat. Ha ismered a lehetőségeidet, a személyes életterületeid számainak az energiáját, akkor tisztában leszel sorsoddal, feladatoddal. S ha ezzel tisztában vagy, az azt eredményezi, hogy magadtól is biztos leszel a „Merre tovább és hogyan?” életkérdéseidre adott helyes válaszokban.

A számmisztika célja kettős. Egyrészt, helyes önismeret megszerzése, mert ez alapfeltétele a kiegyensúlyozott, boldog életnek, az önmegvalósításnak. Másrészt mások megismerése, mert ez az alapja a tőlünk nagyon különböző embertársunk türelmes elfogadásának és annak, hogy segítségére lehessünk a másik ember önmegvalósítási törekvésének.A másik misztikum, a másik eszköz, a Tarot

A kártyajóslásnak ősi eredete van. Bár pontos adataink nincsenek, de legalább ötszáz éve, Indiában már használtak kifejezetten jóslásra készített kártyákat, melyek az évszázadok alatt tökéletesre csiszolódtak. A Tarot 22 Nagy Arkánuma életünk fontos forduló pontjaiba enged mélyebb bepillantást.

 A Tarot számos alapvető ősi tanítás megtestesítője, amely a szimbólumok nyelvét használja. A fontosabb szimbólumok célja mindig az, hogy olyasmit fejezzen ki, ami máshogyan nem mondható el. A Tarot-tal való elmélkedésnek, meditációnak, kártyavetésnek pont az a lényege, hogy megtanuljunk a dolgok mélyére nézni. Ahogy Szepes Mária mondta „A Tarot jelképei éppoly időtlenek, mint az emberek szelleme... Az eszméknek, amit megjelenítenek nem volt kezdetük, és nem múlnak el soha!”

Emberpróbáló időket élünk. A legtöbb ember szívesen mutogat nehézségei, kudarcai miatt a külvilágra. Pedig, ha körülnézünk, akadnak olyanok, akik a nehézségek ellenére képesek jól érezni magukat a bőrükben. Ők nem gondolják, hogy a saját életük fölött mások rendelkeznek. Ők nem hiszik, hogy saját sorsuk alakulásáért, lelkük békéjéért, boldogságukért, jólétükért mások a felelősek. Saját kezükbe vették sorsuk irányítását! Nekik sem pottyan az ölükbe semmi ingyen, azonban a lelki hozzáállásuk lényegesen különbözik siránkozó társaikétól.

Megélnek egyfajta szabadságot, mely kifejezett lelkierőt ad nekik az élet viharainak túlélésében.Hogyan lehet elérni ezt a belső erőt?

• El kell kezdeni önmagunkkal foglalkozni, megismerni önmagunkat, elkezdeni dolgozni önmagunkon, a félelmeinken, a kapcsolati problémáinkon.

• Az önismereti munka első lépcsője személyiségünk megismerése. Az önismeret megszerzésének számos útja van

• A számmisztika révén bepillantást nyerhetünk velünk született képességeink, erősségeink tárházába. Megpillanthatjuk azokat a feladatokat, melyeket illik megoldanunk életünk folyamán.

• De legelső sorban azt mutatja meg, hol kell változtatnunk a világhoz való hozzáállásunkon, ha azt szeretnénk, hogy a mi kezünkbe kerüljön életünk irányításának a lehetősége!Sivadóné Szabó Krisztina

számmisztikus

www.almamag.hu  


(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!