Az elhízás a jóléti társadalom káros velejárója, amely számos, komoly kockázattal járó betegség okozója is lehet. De a tavasz közeledtével a télen felszedett felesleges zsírtól is szeretne mindenki gyorsan megszabadulni. Télen a kevesebb mozgás, a zsírban, szénhidrátokban gazdagabb ételek átlagosan 3-5 kilogramm súlyfelesleget eredményeznek – nőknél és férfiaknál egyaránt. A felszedett kilók a cellulitiszes esetek számát is növelik, ráadásul a túlsúly hosszabb távon egészségügyi kockázatot jelent. Az éhezés és a különböző drasztikus fogyókúrák azonban nem alkalmasak a tartós fogyásra, mert sokszor csak izom- és vízleadással járnak, a leadott kilók gyorsan visszajönnek. Olyan módszert érdemes választani, amely kisebb és egyenletes lépésekkel közelít a cél felé, ilyenek az Ayurveda módszerei.

Az több évezredes orvostudomány, az Ayurveda, már 5000 éve jól ismeri az Indiai Balzsamfát (más néven Guggul, Commiphora mukul), amely az egyik leghatékonyabb gyógynövény az elhízás ellen. Az India északi, száraz területein honos alacsony növésű, szúrós bokor gyantája segíti azon enzimek működését, amelyek bontják a szervezetbe kerülő zsírt, felgyorsítja az anyagcserét és csökkenti a koleszterin- és triglicerid szintet. Közelmúltbeli kutatások kimutatták, hogy olyan hormon receptorra hat, amely elősegíti a koleszterin lebontását. Kiváló antioxidáns. Ismert a szélhajtó-, gyulladáscsökkentő és méregtelenítő hatása is.
A kívánt hatást fokozza az olyan klasszikus ayurveda gyógynövény-kombináció, amely fekete borsot (Piper nigrum), indiai cserzőgubacsot (Terminalia chebula), gyömbért (Zingiber officinale), indiai szővőfűt (Vetiveria zizanioides) és fokhagymát (Allium sativum) tartalmaz. Ezek csökkenthetik a szervezet felesleges zsírmennyiségét, gátolják a szénhidrátok zsírrá alakulását. A gyógynövények szinergikus, egymás jótékony hatását erősítő komponensei természetesen csökkenthetik az étvágyat, segítihetik a testsúly kontrollját. Használatával a tapasztalatok szerint – egészséges étrend és rendszeres mozgás mellett – 10 nap alatt kb. 2 kilogramm tartós fogyás érhető el.

 

www.garuda.hu   
 www.ayurveda.hu
Garuda Trade Kft., 1136 Budapest, Tátra utca 24.
T.: 1-331-2316, 06-30-506-3474, E-mail: garuda@garuda.hu
Facebook: Garuda Ayurveda