Tóth Lívia rekreációs sportoktató és egészségtantanár betegsége miatt változtatott életmódot. Mindent kipróbált azért, hogy felépüljön. Többek között elsajátította az AVIVA módszert, mely egy öngyógyító terápia. Ez a torna megoldást adhat a meddő nőknek, és a különféle altesti problémákkal küzdőknek. Lívia betegségeiből sikeresen felépült, de ehhez egy teljes szemléletmódbeli változáson kellett átesnie.

Küzdelme és kitartása arról tesz tanúbizonyságot, hogy soha sem késő változtatni.

- Az AVIVA módszer egy öngyógyító terápia, egy táncos torna, amivel altesti vérbőséget idézünk elő. A vérbőség megemeli a hormonszintünket, így a saját hormonjaink hatnak szervezetünkre gyógyítóan. Ha nem vagyok beteg, biztosan nem találkozom ezzel a módszerrel. Én tulajdonképpen anyagcserezavarral küzdöttem, allergiás voltam, és ezek következ-ménye volt a rendellenes menstruáció is. Mikor a harmadik gyermekem született, komoly nőgyógyászati problémáim voltak. Amikor megtudtam, hogy létezik ez a módszer, kipróbáltam, és hatásos volt, nem kellett orvosi beavatkozás.

Sőt, Izraelbe is elmentem, hogy Aviva Steinertől, a módszer kitalálójától tanuljam meg a helyes technikát. Nagyon sok nőnek segítettem már abban, hogy gyermeke szülessen, hogy kinyíljon a petevezetéke, hogy eltőnjön a cisztája, miómája. A torna segítségével a szervezet „behozza" azt, amire éppen szüksége van a betegnek. Rendkívül gyors az eredmény. Akinek több hónapig nem volt peteérése, - amit ultrahanggal mutattak ki -, pár torna után már volt. Nagyon jó érzés, amikor írják nekem sms-ben a lányok, hogy anya leszek.

- Egészségesek is tornázhatnak, vagy csak azok, akiknek valamilyen problémájuk vanő

- Ez elsősorban egy gyógytorna, de fogamzásgátlásra is használható. Ugyanannak a gyakorlatnak egy erősebb változata lehet meghozó, vagy gátló hatású. Van olyan, akinek már két-három gyereke, mégis nagyon könnyen megfogan van, de nem bírja a gyógyszereket, így élete végéig reszkethet, mikor következik be egy nem kívánt terhesség. A tornával ennek elejét veheti. De én valójában a regeneráló részével szerettem volna foglalkozni.

Aviva egy olyan gyakorlatsort is leírt, mely kifejezetten a férfiaknak szól. Volt, aki idős korában ennek segítségével gyógyult fel a prosztatabetegségéből.

- Hány alkalommal kell tornázni, hogy hatékony legyenő

- Teljesen változó, attól függően, hogy egy nőnek például mitől van meddősége. Ennél a tornánál, megemelkedik a hormonszint, és olyanokká válunk, amilyenek kellene, hogy legyünk.

Van Pécsen egy doktornő, akinek több mesterséges megtermékenyítése volt, mert nem sikerült természetes úton áldott állapotba kerülnie. Miután tornázott, a beültetés eredményes lett.

Vehemenciát hoz

A módszer alkalmazható a túlsúlyra is. Nemcsak a nemi hormonokat szabályozza, hanem az étvágyat is. Mindenképpen egy vehemenciát, túlfőtöttséget hoz.

- Mi szükséges a gyakorlatok elvégzéséhező

- Egy minimális mozgáskészséggel kell, hogy rendelkezzenek.

- Hol lehet ezt a módszert megtanulniő

- Aviva nagyon nehezen ad engedélyt arra, hogy oktatókat képezzek. Azt viszont megengedte, hogy a könyvét lefordíttassam, melyben a gyakorlatok szerepelnek, - ebbe a saját tapasztalataimat is beleírtam. ő talán azért nem akarja terjeszteni, mert fél, hogy rosszul csinálják majd.

Nekem azért engedte meg, mert ő is magyar származású, a Zuglói Gyerekházban bentlakó diák volt, ezért a szíve csücske Magyarország. Tizenhat évig lakott itt, egyébként tornász volt és balerina.

Palacsintaként élünk

- Ha valakinek egészségügyi problémái vannak, akkor nem elég egy szalmaszálba kapaszkodni, életmódbeli változtatásra is szükség van.

Ülve, palacsintaként éljük az életünket, alig várjuk, hogy leüljünk a buszban, vagy a számítógép elé. Ez az életmód tönkre tesz bennünket. Én mazdaznan életmódot élek. Ez egy öngyógyító életmód, nem vallás, vagy szekta. Létezik egy mazdaznan karika, ami a táplálkozást segíti. Szerepel benne, hogy mit mivel célszerő kombinálni, ami azért fontos, mert csak jó emésztés esetén megfelelő a szervezet sav-bázis egyensúlya. S ha a vér ph értéke 7,4-től kevesebb (tehát savas), akkor nem fog megtapadni a petesejt sem. Ilyenkor savtalanítani kell a vért, nem szabad például savanyút enni.

Én a mazdazan életmód segítségével nyertem vissza az egészségemet. Elmúlt az érszőkületem, az asztmám. Vegetáriánus lettem. Nagyon jól érzem magam, hatvanhárom éves vagyok, és bármikor futok akár több kilométert. Amatőr futó lettem és jógázom.

- Honnan van minden nap erődő

- Ha a megszokott ételeket eszed, akkor az erőd hetven százaléka az emésztére megy el. Ha jó az „üzemanyag ellátás", akkor minden jól mőködik. Borzalmasan rossz, hogy erről nem világosítják fel az embereket. Megjelennek a jobbnál-jobb könyvek, de a lényeg el vannak hallgatva, - mert fogyasztói társadalomban élünk. Kénytelen vagy azokat a termékeket megvásárolni, amit a boltban árusítanak. Nagyon finomak, de tele vannak adalékanyagokkal, és utána szedheted a gyógyszereket, amik ráadásul nagyon drágák. Így fogyasztót csinálnak belőled, és az agyad elfelejt gondolkodni, hogy mit szabad és mit nem. Ezek nagyon felháborító dolgok. Amikor tizenkilenc évvel ezelőtt vegetáriánus lettem, az első érzésem az volt, hogy este, éjfél körül nem vagyok fáradt, csak álmos. Holott addig minden este, fáradtan, mint egy zsák dőltem be az ágyba. Elmúlt az idegességem, pedig a gyerekeim semmivel sem voltak jobbak, mint azelőtt. Éreztem egyfajta szabadságot, ez azt jelentette, hogy nem vagyok gyógyszerfüggő, el tudtam hagyni minden gyógyszert. Én mindenkinek kötelezővé tenném három hónapig a vegetarianizmust. Próbálják meg, és utána döntsenek. A háború alatt, mikor alig volt ennivaló, a cukorbeteg-ségből, a gyomorfekélyből is sokan meggyógyultak, mert nem ették túl magukat.

A sajtot például eltanácsolom mindenkitől, főleg azoktól, akik asztmásak, mert rettenetesen nehéz étel. És mit csinálnakő Hirdetik, a gyógyszerekkel együtt! Kicsik vagyunk, és nem tudunk mit tenni ez ellen. Olyan memória zavarom volt, amíg rá nem jöttem, hogy liszt érzékeny is vagyok, hogy töprengtem a gyerekeim nevén, számolni sem tudtam.

Hát hol az asztmámő

- Te vagy az élő példa arra, hogy sohasem késő életmódot változtatni.

- Eredeti végzettségem rádiómőszerész. Elektromőszerészként éltem végig az életemet. Harminckét évig dolgoztam, közben tanultam asztrológiát, elvégeztem a sportoktatói, és az egészségtan tanári szakot. Nem győzök hálát adni az Istennek ezért a betegségért, hogy erre az útra terelt. Negyvennégy évesen döntöttem úgy, hogy életmódot változtatok. Ötven évesen kezdtem el a futást. Hat hónap alatt elértem, hogy indulhattam egy marathoni futáson, ahol első lettem. Lefutottam a negyvenkét kilométert, pedig előtte érszőkületem volt. Hát hol az asztmám, az érszőkületemő

Ha azt az „üzemanyagot" fogyasztod, ami neked való, akkor többet tudsz kihozni magadból. Ilyen egyszerő a megoldás!

Ha ezzel a cikkel csak annyit érünk el, hogy mindenki elgondolkodik a saját élete minőségén, már értelmet nyert. Talán ez az írás felhívja a figyelmüket arra, hogy észrevegyék, mi történik a szervezetükkel, és ha szükséges cselekedjenek.

Információ: Tóth Lívia 06-1-321-2952; [email protected]

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!