A turmixok készítésénél nincsenek kőbe vésett szabályok. Ki-ki ízlése szerint alakítsa ki azt az ízvilágot, amitől jól indul a napja.
Sokan kedvelik a tej alapú turmixokat. A tejben lévő fehérje elősegíti a zsírégetést, a gyümölcsök pedig a salaktalanításban játszanak fontos szerepet.

Banános-áfonyás turmix
1 csésze tej
1 banán
1 marék áfonya
1 evőkanál méz
1 kis poharas joghurt
csipet fahéj
A méz helyettesíthető xilittel vagy egyéb természetes édesítővel. A tej kiváltható növényi tejekkel.

Répa turmix
1 marék mazsola
2 sárgarépa
2 dl víz
2 kanál méz
1 citrom
csipetnyi kurkuma
A répát vágjuk kis darabokra, majd a mazsolával együtt kevés vízzel turmixoljuk össze. Ezután tegyük bele a többi alapanyagot, és alaposan turmixoljuk össze.
Ha sötét színű a mazsola, kissé megbarníthatja az egyébként gyönyörű narancsos-sárgás turmixot. De az íze akkor is jó!

Zsírégető ananászos-citromos turmix
1 narancs
1 citrom
1 alma
fél ananász (ne konzerv!)
3 dl ásványvíz
méz
Először aprítsuk össze a darabos hozzávalókat, és turmixoljuk össze. Öntsük hozzá a vizet. Miután elkészült, mézzel ízesítsük.