A rostokról általában
A rosthiány cukorbetegséggel, szívbetegségekkel, emésztési panaszokkal, aranyérrel függhet össze. Az emészthető rostban gazdag étrend csökkenti a szervezet inzulinszükségletét, és előnyös a cukorbetegeknek, mivel lassítja a cukor felszívódását a bélből.
Az emészthető rost a növényi sejtek és sejtfalak alkotóeleme, amelyek a vízben megduzzadnak. Ezeket a vastagbélben található baktériumok lebontják. Az emészthetetlen rost – mely a gabonaszemekben is megtalálható – megköti a vizet, de nem duzzad meg. Megemésztetlenül halad át a beleken, nem szívódik fel, és a szervezet enzimjei sem bontják le.
A vízben nem oldódó rostokat a természet „seprőjének” nevezhetjük. Csökkentve a táplálék áthaladási idejét, kevesebb méreganyag felszívódására adnak lehetőséget, mintegy kisöpörve azokat.
A vízoldékony növényi rostok állaga zselészerű, ezek az emésztőrendszerben megkötik a koleszterint, így az nem tud felszívódni. A vízoldékony rostok az emésztést is javíthatják, így kiegyensúlyozott vízfogyasztás mellett ez a típus tökéletes lehet mindazoknak, akik a napi kávézással együtt a rostgazdag étrendjüket is színesítenék.
Vélekedések szerint a rost segít a fogyni vágyóknak is, miután a gyomorban teltségérzetet vált ki, és csökkenti az étvágyat, lassítja a gyomorürülést is, melynek során a félig megemésztett étel elhagyja a gyomrot.

Makka Rost kávé, zöldkávé kivonattal
A Makka Rost kávé egy olyan okos termék, amely vízoldékony rostot (Fibersol-2), emellett zöld kávé kivonatot is tartalmaz. Így rendszeres fogyasztásával egyrészt biztosítható a vízoldékony rostbevitel, másrészt érvényesülhet a klorongénsav antioxidáns hatása is. Utóbbi segíthet megóvni bőrünket és szemünket, csökkentve a szabadgyökök termelődését, és mérsékelheti a ráncok, foltok és egyéb bőrhibák kialakulását.
A MAKKA Rost kávé továbbá, koffein tartalmának köszönhetően segíthet megelőzni a szív- és érrendszeri betegségeket, illetve hozzájárulhat a testsúlyvesztéshez zsírégető hatásával.

A MAKKA Okos Kávéiról érdeklődjön
bővebben a vitalvar.hu oldalon